Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta

14 mayıs seçimleri öncesi en yüksek aday adaylık müracaatı 75 isimle Ak Parti'ye yapıldı. Mevcut milletvekillerinden Metin Bulut ile Tolga Ağar Elazığ'dan müracaat etmezken, Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ yeniden Milletvekili olmak için müracaatta bulundular. Listenin daha çok yeni yüz ve isimlerden olması dikkat çekerken aday adayları cumartesi günü teşkilat mensuplarının oy kullanacağı temayül yoklamasında yarışacaklar.

Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/14 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için birçok partide aday adaylık müracaatları devam ederken Ak Parti’de son buldu. 

75 MÜRACAAT 

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 75 ismin aday adaylığı müracaatında bulunduğu vurgulandı. Dört adayın evrakları eksik olduğu için müracaatları geçersiz sayıldı.

AK Partiye aday adaylığı müracaatında bulunan 75 isim arasında eski milletvekilleri, eski belediye başkanları, il başkanları yanında iş insanı, memur, STK başkanları ve esnaf bulunuyor.

Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta

İŞTE AK PARTİ’NİN ADAY ADAYLARI

Abdulkerim Yılmaz, Abdulvahap Yılmaz, Ahmet Yürük, Ali Barhturmuş, Ali Dursun Er, Alpaslan Tümen, Anıl Beyzat Vural, Arif Erol, Aydın Torgut, Ayetullah Karabulut, Ayhan Özer, Ayşegül Kahvecioğlu, Aziz Dinç, Cahit Kızar, Cemil Turgut, Cengiz Gülaç, Cihan Telo, Çetin Demirel, Ejder Açıkkapı, Erol Keleş, Ertuğrul Altun, Fatih Çelik, Ferhat Dağ, Fethi Kaya, Fethi Kılınç, Feyzi Akverdi, Feyzullah Aslan, Hakan Gözütok, Halise Çakmak, Hasan Kaya, Hasan Murat Öz, Hasan Uzun, Haydar Evliyaoğlu, Hülya Özdağ Özen,  Hüseyin Karaboğa, İrfan Yurten, Kutbeddin Demirdağ, Mehmet Karacadağ, Mehmet Tügen, Mehtap Yıldırım, Muhammet Mehdi Akman, Muhammet Nedim Yumakgil, Muhammet Sefa Kömürhanlı, Murat Büyükçe, Mustafa Ünsal Karatepe, Mücahit Yanılmaz, Naci Demirpolat, Necla Kara, Neslihan Güneş, Orhan Altan Sezikli, Orhan Çelik, Ömer Erdem, Ömer Salih Ünlü, Ömer Serdar, Ramazan Erginöz, Recep Aygül,  Resul Özdemir, Rüstem Kadri Septioğlu, Selahattin Özsoy, Selahattin Solmaz, Selma Saydam, Serkan Dolunay, Sermin Balık, Sevcan Aytaç, Süleyman Selmanoğlu, Şahin Duman, Şeyma Sezikli, Tahir Öztürk, Taner Er, Ümit Özpolat, Vahap Ergün, Yasemin Açık, Yavuz Akın, Zeynel Abidin Görür, Zülfü Demirbağ.

Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta

YENİ VE GENÇ YÜZLER ÇOĞUNLUKTA

Ak Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı müracaatında bulunan isimlerin çoğunluğunun yeni ve genç yüzlerden olması dikkat çekiyor. Gençlerin adaylıkta öne çıkması, partinin değişim söylemleri ile yeni yüz taleplerine karşılık gelecek adımlar atmasından kaynaklı bir beklenti olarak değerlendiriliyor.

KUŞATICI BİR LİSTE OLUŞTURULABİLİR

AK Parti’ye yapılan 75 müracaatın,  bölgesel dağılımı da gözeten, halkın beklediği ve istediği isimlerden bir liste yapılmasına imkân verdiğine dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu müracaat listesinden çok güçlü bir liste yapılabileceğini dile getiriyorlar.

Aday adayları listesinde bölgesel olmakla birlikte merkezin oylarını da alabilecek güçlü isimlerin bulunduğuna dikkat çeken gözlemciler, diğer partilerde öne çıkan güçlü bir isim bulunmamasını  da avantaj olarak görüyorlar.

Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta

GÜÇLÜ LİSTE İLE FARK ATILABİLİR

Yeni seçim sisteminde artık oyların ittifak üyesi diğer partilere gitmeyip etkisiz olduğunu dile getiren siyasi gözlemciler, Ak Parti’nin alacağı yüksek oyun diğer partilerin milletvekili çıkarmasını zorlaştıracağını ifade ediyorlar.

BALIK VE DEMİRBAĞ’IN ŞANSI OLUR MU?

İlimiz mevcut milletvekilleri Metin Bulut ile Tolga Ağar’ın Elazığ’dan müracaat etmemelerine rağmen 3 kez milletvekili seçilen Zülfü Demirbağ ile 2 kez milletvekili seçilen Sermin Balık’ın yeniden aday adaylığı müracaatı yapmaları şaşkınlıkla karşılanırken, seçmenden gelecek tepki ve bunun sandığa olumsuz yansıyacağız sebebiyle  listeye girme şanslarının olmadığı dile getiriliyor.

Yeni ve Genç Yüzler Çoğunlukta

CUMARTESİ TEMAYÜL 

Ak Parti’de müracaatların sona ermesinden sonra aday adayları 25 Mart Cumartesi günü Yakup Kılıç Spor Salonu’nda online temayül yoklamasına katılacaklar. Değerlendirmede ne kadar etkili olup olmadığı, dikkate alınıp alınmadığı tartışma konusu olan temayül yoklamasının  sonuçları açıklanmayacak.