Yeni Trend YouTube

Yeni yayın dönemi öncesinde TV kanallarında hareketlilik başladı. İlk bombayı Halk TV patlattı.

Yeni Trend YouTube
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, 10 yıldır FOX TV'de Çalar Saat programıyla izleyicilerin karşısına çıkan İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'ye transfer olduğunu duyurdu.

Bu transfer haberinin ardından medya kulisleri yeni bir iddia ile çalkalanmaya başladı.

Bir dönem FOX TV'de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal'ın da Cafer Mahiroğlu ile temasta olduğu ve Halk TV'nin kadrosuna katılmaya sıcak baktığı öğrenildi.

Sabah kuşağında İsmail Küçükkaya, akşam kuşağında ise Fatih Portakal, yüksek reyting rakamlarıyla FOX TV'yi zirveye taşıyordu.

Bu iki muhalif ismin, en muhalif bir kanal olan Halk TV’ye geçmesi de gösteriyor ki FOX TV bile muhalefette yetersiz görülmüş birileri tarafından.

Aslında gerçek şu ki toplum siyasette olduğu gibi medya alanında da tam ikiye bölünmüş. Bir kesim alabildiğince Erdoğancı ve hükümetin her icraatını  savunur, diğer kesim ise ne yapılsa bir kulp bulur ve eleştirir.

Hükümete yakın kanallar gibi tüm yayın politikasını Erdoğan’a ve yapılan güzel işlere yönelten TV kanalları artık çok izlenmiyor. Kanalların sırf bu ideolojik ve taraflı yayınları yüzünden son yıllarda müzik, belgesel ve hatta eski dizilerin tekrar edildiği kanallar daha revaçta.

Ortada duran ve objektifliği esas alan bir TV kanalına şiddetle ihtiyaç var. Lakin ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayacak bir tv kanalının maddi geliri de yetersiz olacağı için bu proje şimdilik sadece hayal. 

Kaldı ki son yıllarda TV kanallarından öte YouTube kanalları daha popüler ve daha revaçta. Ve birçok tanınmış kişi artık bu mecrada.