Yeni Komşu Geliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe önerisi sonrası bu konu yeniden gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre çalışmalar devam ediyor.

Yeni Komşu Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, 14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık 6 ay önce yasa çalışması gerçekleştirmişti. AK Parti MYK'da da sunumu gerçekleşmişti.  Ancak hangi ilçelerin şehir olacağına dair henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı. İl olabilmek için, "Nüfusun 100 bini geçmesi, ilk merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olunması" gibi kriterler aranıyor. Bununla beraber ekonomik durumu, eğitim seviyesi ve hinterlandı gibi pek çok kriter var.

Nüfus bakımından bakıldığında Ergani, Siverek, Cizre, Yüksekova, Tarsus, Alanya, İnegöl, Çorlu, Manavgat, Midyat, Fethiye, İskenderun, Kahta ve Erciş olmak üzere 25 ilçe nüfus bakımından koşulları sağlıyor.

Bölgemizde Ergani ilçesi il olmaya oldukça yakın bir durumda. Ergani’nin il olmasıyla birlikte ilimizin bir komşusu daha olacak. Ergani’ye 20 km mesafeli Maden ilçemizin Ergani’ye bağlanıp bağlanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.