Yeni Kimlik Kartları Tanıtıldı

Nüfus cüzdanın yerini alacak olan ve Kırıkkale ilinde pilot il olarak ilk dağıtımı yapılan yılbaşından itibaren Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da  da nü

Yeni Kimlik Kartları Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nüfus cüzdanın yerini alacak olan ve Kırıkkale ilinde pilot il olarak ilk dağıtımı yapılan yılbaşından itibaren Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da  da nüfus müdürlüklerinde vatandaşlar yüksek güvenlikli çipli kartlara başvuru yapabilecek.

Elazığ İl Nüfus ve Vatandaşlık Mehmet MÜSİNALI’dan yeni çipli kartlar hakkında bilgi alan  Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU, vatandaşların 2 Ocak Pazartesi’den itibaren  Elazığ merkez ve 10 ilçede vatandaşların yeni çipli kimlik kartlarına başvuru yapabileceklerini söyledi.  ZORLUOĞLU “Yeni Kimlik Kartları eski kimliklere göre çok daha özellikli ve güvenli olacak. Bu kartlar yüksek teknolojik imkânlar kullanılarak üretilmektedir. Yeni kartların sahte olarak üretilmesi veya çoğaltılması mümkün değil. Yeni kimlik kartıyla nüfus cüzdanlarının başkaları tarafından haksız bir şekilde çoğaltılarak kullanılmasının önüne geçilmiş olacak. Bu kartların bir diğer özelliği de çipli olmasıdır. Birçok bilgi bu çip içerisinde muhafaza edilmektedir. Şu anda yüklenmeyen bazı bilgilerin ilerde bu çip sayesinde yüklenme imkanı da olacaktır. Yeni kimliklerde biyometrik fotoğraf özelliğinin yanında aynı zamanda avuç içi izi, parmak izi ve damar izi alınmaktadır. Bütün bu özellikler nedeniyle vatandaşlarımızın daha güvenli hizmet almalarına imkan sağlayacaktır. Vatandaşlar yeni kart için başvurularını nüfus müdürlüklerine yapacaklar ve ortalama işlem süresi 10 dakika kadar olacaktır. Vatandaşlarımızın çok acele etmelerine gerek yok. Yeni kimlik kartlarının değişiminin 3-4 yıl kadar sürmesi öngörülmektedir.  Vatandaşlarımız mevcut kimlikleri ile işlemlerini yapmaya devam edebilecek ”dedi.

Vali Zorluoğlu, parmak, avuç içi ve damar izi vererek sistemin işleyişi hakkında personellerden bilgi aldı.

18 yaşından büyük bütün vatandaşların şahsen son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile eski nüfus cüzdanları, pasaport ya da sürücü belgeleriyle il ve ilçe nüfus müdürlerinden yeni çipli kimlik kartları için başvuru yapabilecek. Başvuru esnasında yeni kimlik kartı ücreti olarak 16 TL vatandaşlardan alınacak.