Yeni Döneme Yeni Bürokrat

Ak Parti, seçim öncesi yaptırdığı ve halka sorduğu 'en çok hangi yönümüzü beğenmiyorsunuz?' anketlerinde 'Mevcut Milletvekilleri ve Bürokratlar' seçenekleri öne çıkıyordu. Milletvekilleri listelerini büyük oranda yenileyerek kamuoyunun beklentilerine cevap veren Ak Parti, yeni kabinenin kurulmasıyla illerdeki başarısız ve halka tepeden bakan bürokratların tümünü değiştirmesi bekleniyor.

Yeni Döneme Yeni Bürokrat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası  bütün illerde bürokrat değişimi için düğmeye basıldı. Mecliste yemin eden milletvekillerinin ilk görevi ise görev yapacakları illerde ki başarısız bürokratların değişimi. Elazığ’da da birçok bürokratın değişmesi için ilk raporların hazırlandığı ve ilerleyen günlerde ilk adımın atılacağı ifade ediliyor. 

Türkiye tarihinde ilk kez 2 turlu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilmiş ve birçok algı ve manipülasyon çabasına rağmen gayet sakin ve huzurlu bir şekilde sona ermişti. En büyük şehirden en ücra köylere kadar vatandaşlar sandık başına giderek Recep Tayyip Erdoğan’ı 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçmiş ve istikrardan yana tavır almıştı. Seçimler tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı kararlılığı ile çalışmalara hemen başladı. 

ÇALIŞMAYAN BÜROKRAT’A “BAY BAY”

Ak Parti, devamlı  anket yapan bir parti olarak biliniyor. Anketler sadece partinin oy oranı ile ilgili değil, “Bizden hangi konuda rahatsızsınız, hangi icraatımızı ve yönümüzü beğenmiyorsunuz” konularında da yapılıyordu.

Ak Parti’nin bu tür anketlerinde vatandaşın en çok rahatsızlık duyduğu konu mevcut milletvekillerinin tavrı ile bürokratların vatandaşlara yönelik ilgisizliği oldu. Ak Parti yaptırdığı bu anketler sonucu mevcut milletvekillerinin yüzde 75 oranında değiştirdi. Ak Parti bu kapsamda Elazığ’da ise eski milletvekillerini listeye koymadı.

SIRA BÜROKRATLARDA

Ak Parti  tabanının  ve toplumun sesine kulak vererek milletvekili listelerini büyük oranda yenilemesinin ardından illerdeki;  başarısız, halkın memnuniyeti yerine tepkisini  çeken, çözüm yerine çözümsüzlük oluşturan, telefonlara cevap vermeyip makam saltanatı içinde yaşayan bürokratların  da değişmesi bekleniyor.

ERDOĞAN, DEĞİŞİM İSTİYOR

Seçimlerden zaferle ayrılan Erdoğan’ın ilk talimatı ise bütün illerde çalışmayan ve halkta karşılığı olmayan bürokratların değişmesi oldu. AK Parti’nin ülke genelinde bürokratların birçoğunda değişim yaparak, vatandaşların taleplerine cevap verecek. Özellikle Elazığ’ın da içinde olduğu talimat doğrultusunda proje üretemeyen ve halk ile kopukluk yaşayan bürokratlar görevden alınacak.

RAPORLAR HAZIRLANDI 

Milletvekili adaylarını belirlerken ciddi kriterleri ön plana çıkaran Ak Parti, seçimden zafer ile çıktıktan sonra bürokratlar hakkında da ciddi bir kriter belirledi. Özellikle Elazığ’da görev yapan bürokratların performansları göz önüne alınarak, vatandaşların memnuniyetleri hakkında çalışmalar yapıldı. Görev yaptığı kurumun performansı, proje konusunda üretkenliği ve vatandaşa hizmet noktasındaki çalışmaları göz önüne alınarak önemli bir adım atıldı. 

YENİ VEKİLLERİN İLK GÖREVİ 

Ak Parti milletvekilleri yemin ettikten sonra göreve başlar başlamaz Genel Merkezin talimatı doğrultusunda Elazığ’da ve tüm illerde bürokratlar ciddi takibe alınacak. Ak Parti misyonuna uygun hizmetlerin yapılıp yapılmadığı araştırılacak, başarısız olanlar görevden alınacak ve yerlerine proje üretmeyi seven ve halkta karşılığı olan bürokratlar atanacak.

BÜROKRATLAR HEYECANSIZ

Halka hizmeti ön planda tutan Ak Parti,  bu hizmetleri halka ulaştırma noktasında önemli bir basamak olan Bölge ve İl Müdürlerinin geçmiş dönemde iyi bir sınav veremediği, birçok il müdürünün kendi bakanlığının gerçekleştirdiği projelere yetişme noktasında bile geride kaldığını belirledi. Öyle ki, proje üretme noktasında sınıfta kalan birçok bürokrat hakkın da şimdiden farklı görüşler ortaya atılmış ve özellikle Elazığ’da büyük tepkiler gösterilmişti. 

ELAZIĞ’DA DEĞİŞİM RÜZGÂRI 

Elazığ’da ise bürokratların birçoğunda değişim yaşanacağı ifade ediliyor. Özellikle halkın taleplerine cevap veremeyen ve proje üretme noktasında sınıfta kalan bürokratların görevden alınacağı ve yeni atanacak bürokrat için de her kesimden insanların görüşünün alınacağı belirtiliyor. 

HANTALLIK BİTECEK 

Buna göre Elazığ’da aktif, verimli ve etkin çalışmayan bürokratlar kamuda tutulmayacak. Bürokraside hantallık bitecek. Kamudaki üst düzey yöneticiler, hükümet icraatlarının içinde faal olarak görev yapacaklar. Bürokratik süreçler kısalacak. Siyasi irade adına politika üretecek ve uygulayacak bürokratlar olacak. Karar alıcılar, ‘idarenin değil, siyasi iradenin’ parçası olacak.