Yeni Çıkan Yönetmelik Elazığ'ı Nasıl Etkileyecek

Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve Av. Murat Erdoğan Elazığ Valiliği tarafından çıkarılacak orta hasarlı binaları kapsayan yönetmeliğin ortak akıl ile oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yeni Çıkan Yönetmelik Elazığ'ı Nasıl Etkileyecek

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valiliği’nin ev sahipliğinde ilimiz milletvekilleri, belediye başkanı ve mahalle muhtarlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiş toplantı sonrası orta hasarlı binaların belirli kriterleri taşıması halinde  ağır hasarlı bina olarak değerlendirilmesi kararlaştırılmıştı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı ve Av. Murat Erdoğan, orta hasarlı bina değerlendirmelerinde  ilerleyen zamanda  mağduriyet yaratmaması adına konunun muhataplarından görüş alınarak bir yönetmelik çıkarılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, gazetemize yaptığı özel açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valiliği öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda  orta hasarlı binaların ağır hasarlı binaya  dönüştürülmesinde çalışma yapılacağı açıklandı. Bize başvuran birçok vatandaşımızda şunu gördük. Binasına orta hasarlı raporu verildiğini oysa binalarının az hasarlı olduğu yönünde vatandaşlarımızın iddiaları vardı.  Binalarına orta hasar raporu verilen bazı bina sahiplerinin açtığı dava sonucu gerçekten haklı olduğu ve binalarının az hasarlı olduğunu gördük” dedi.

BÜYÜK MAĞDURİYETLER OLUŞABİLİR

  Erdoğan “Binanın yaşına göre bir karar verilecekse fakat; bina yaşlı olmasına rağmen hasarsızsa ve bina sahipleri de binasını kullanmaya devam etmek istiyor ise bu durumdaki vatandaşlar ne olacak? Burada büyük bir mağduriyet oluşabilir. Bu durumda olan çoğu kimsenin olduğunu da biliyorum. Bu nedenle şayet Elazığ Valiliği bu konuda bir yönetmelik çıkaracaksa  bu yönetmeliğin neleri kapsadığını kamuoyuyla paylaşması gerekir ve ilgili tarafların vatandaşların, STK ve hukukçuların görüşlerinin alınması yerinde olur. Aksi halde kaş yapayım derken göz çıkartılabilir. Birçok mağduriyet yaratabilir. Bu yönetmeliğin hazırlanıp kamuoyuna sunulmasından ziyade yönetmelik taslak halindeyken kamuoyuna duyurulması daha isabetli olur kanaatindeyim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.