Yeni Bulvarımız ile Şehir Hastanesine Ulaşımımız Daha Kolay Olacak

Tamer ÖREN - Salıbaba Mahallesi Muhtarı Muhammet Hacı GÜNEŞ yıllardır Keresteciler Bulvarının açılmasını beklediklerini belirterek ' Mahalleli olarak 20 yılı aşkın bir süredir bu bulvarın hizmete açılmasını bekliyoruz. Bulvarın açılmasıyla Karşıyaka, Salıbaba ve Çatalçeşme mahallelerinden şehir hastanesine ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarına ulaşmak daha kolay olacak' dedi.

Yeni  Bulvarımız ile Şehir Hastanesine Ulaşımımız Daha Kolay Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Her hafta bir mahallemizin sesi olacak ve  sorunlarını dile getirip  siyasetçi  ve bürokratlardan  beklentilerini dile getireceğiz.  İlk olarak doğup büyüdüğüm  benim için hayatımda çok güzel bir yeri olan  Salıbaba Mahallesi’nden başlamak istedim.

Salıbaba Mahallesi’nin muhtarı Muhammet Hacı GÜNEŞ ile mahallenin sorunlarını ve yapılan hizmetleri konuştuk ve mahalleliye kulak vererek beklentilerini dinledik.

Geleneklerimizi yaşatacağız

Mahallemize ismini veren Molla Muhammed Salih Efendi’nin türbesi sayın belediye başkanımız Mücahit YANILMAZ tarafından yeniden yapıldı. Türbenin etrafı taş duvarlarla örüldü. Geçmişte  kadınlar her Salı günü buraya gelir toplanır mevlid okuturlardı. Biz geleneğimizi yeniden yaşatmak istiyoruz. Türbe bahçesinde yapılacak olan kamelyalarla ve etrafının yeşillendirmesiyle  vatandaşlarımız yaz akşamları buraya gelip aileleriyle geldiklerinde oturup dinlenebilecekleri bir yere kavuşacaklar.

Salıbaba kanalı ıslah edilecek

Mahallemizden geçen kanalı ıslah edilecek. Hazırlanan proje Devlet Su İşlerinde bekliyor. Kanal yapılırken Adana Yüreğir, İzmir-Bornova gibi kanal ıslah çalışmaları örnek alınacak.  Belediye başkanımız 2018 yılında kanal içinde bir çalışma yapacaklarını ifade etti.  Kanal boyunda yapılacak yeni düzenlemeyle açılacak işletmelerle  birçok kişinin iş sahibi olmasını bekliyoruz.

Kentsel dönüşüm Salıbaba için kaçınılmaz oldu

Muhtar olarak Salıbaba’da yaşayan insanlarla sık sık bir araya geliyorum. Kentsel dönüşüm konularında da fikirlerini soruyorum. Çok kişi de hala kararsızlık hakim. Salıbaba’ya kentsel dönüşüm girdiği takdirde daha yaşanılır bir yer haline geleceğine inanıyorum. Elazığ’da yaşayan birçok zengin Salıbaba kökenlidir. Kentsel dönüşümle onlarında kendi  arsalarında, eskiden yaşamış olduğu evlerinde yatırım yapabileceklerini düşünüyorum.

Keresteciler Bulvarı  Mayıs ayında halkın hizmetinde

Bu cadde, Salıbaba‘nın adeta yıllardır süregelen kanayan bir yarası haline gelmişti. Mücahit başkanımız seçim vaadi olarak bize söz vermişti. Bu cadde için gerekli istimlak çalışmaları yapıp bu kavşakları birleştireceğim diye.  Şuan çalışmalar devam ediyor.  Yol içerisinde kalan evlerin istimlakları yapıldı.  Üç şeritli bir cadde mahallemize kazandırılmış olacak. Zazaoğlu kavşağından giriş yapıp şehir hastanesi, Doğukent ve Ulukent Mahallelerine gitmek isteyen vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık olmuş olacak.  Caddemizin açılışı Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Işıklandırması, kaldırımlarıyla civarda bulunan binaların çevresinin değişeceğine inanıyorum.

Okulumuz Eğitime Açıldı

Mahallemizin en eski yapılarından olan Kazım Karabekir İlkokulu yıkılıp 24 derslik olarak yeniden yapıldı ve eğitim ve öğretime başlanıldı. Gerçekten çok güzel bir okul binası mahallemize kazanılmış oldu. Yine Elazığ Belediyesi tarafından taziye evi ve vatandaşlarımızın nişan, sünnet gibi törenlerini yapabilecekleri bir yer inşaatı bitirilip mahalle halkımızın hizmetine sunuldu. Yine belediye başkanımız tarafından bize söz verildi. Salıbaba camisinde bulunan eski taziye evimizin tadilatını yapılıp halkımızın hizmetine sunulacak.

Doğalgaz mahallemizin birçok yerine ulaştı

Doğalgaz mahallemizde birçok sokağımıza ulaştı. Abonelik alan vatandaşlarımız kullanıyorlar. Ulaşılmayan yerlerde ise kentsel dönüşüm nedeniyle bekleyenler var. O yüzden evlerine çekmek istemeyen birçok sakinimiz var.

Çocuk Parkına ihtiyacımız var

Mahallemizde çocuk parkları konusunda çok eksiğimiz var. Çocuklarımızın oynayabileceği bir alanları bile yok. Molla Muhammed Salih Efendi türbesinin yanı başında belediyemize ait bir arsa var. Türbenin yanında ve  Keresteciler caddesi hizmete açıldıktan sonra caddenin kenarında uygun olan yere park yapılması için gerekli müracaatı yapacağız. Belediyemizden hizmet konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Böyle bir talebi ilettiğimiz andan itibaren ben çocuk parkımızın en kısa sürede mahallemiz çocuklarına kazandırılacağına inanıyorum.

Vatandaşlar, siyasilerin mahallelerine uğramamalarından ve belediyenin hizmetlerinin yetersiz olmasından şikayetçi

Rüştü CANPOLAT (Emekli) : Salıbaba’ya gelip giden, soran yok. Seçimden seçime siyasi görüyoruz. Gelip söz verip gidiyorlar.   100 metrelik bir istimlak için yıllardır bekliyoruz. Köprü yapıldı ama istimlak edilmedi. Yapılan bulvar çalışması merhum Hamza YANILMAZ döneminden beri vardı. Eğer zamanında yapılsa caddenin kenarlarında evler işyeri yapılmış olsaydı şimdi mahallemiz çok daha farklı olabilirdi. Elazığ’ın birçok mahallesi henüz kurulmamışken burada 3 bin 500 seçmen vardı. Bu mahalleye kimse bir çivi dahi çakmadı. Mahalle yıllardır kaderine terk edilmiş durumda

Ramazan DEMİROĞLU (Emekli memur): 51 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Mahallemize karşı yapılan hiçbir hizmeti göremiyoruz. Mahallemiz en iyi mahalleden en kötü mahalle durumuna geldi. Mahallemizde güzel insanlar kalmadı. Hepsi buradan gittiler. Eskilerden çok az aileler kaldı. İnşallah güzel bir imarı planı ile inşaatlar yapılırsa daha güzel olur ve memnun oluruz. Salıbaba halkının sevgiye, kültüre ihtiyacı var. Güzel insanlara ihtiyacı var.

Zülküf ALANOĞLU (Esnaf): Belediyenin çalışmalarından hiç memnun değilim. Başkanımız 4 yıldır görevde ve Salıbaba’ya bir çivi dahi çakmadılar. Şehrin diğer yerlerinde yapılan çalışmalar bizi ilgilendirmiyor. Ben kendi mahallemde yapılan çalışmalara bakıyorum. 2 yıldır bir tane siyasetçi mahallemizde göremedim. 41 yıldır bu mahalledeyim değişen bir şey yok.  İmar planı açıklanıyor 10 kişi bir araya gelip arsalarını birleştirsin diyorlar. Bu mahallenin çoğu yoksul insanlar, buraya farklı bir çalışma yapılması lazım. Bu mahallenin çehresinin değişmesi için ciddi çalışmalar yapılması lazım.

Ahmet ÇITAK (Emekli): Mahallemiz bir harabeyi andırıyor. Hiçbir hizmet almıyoruz. 50 yıldır mahallenin sakiniyim. Mahalle Suriyelilerden geçilmiyor artık.