Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

Depremler nedeniyle hasar alan binaların yıkımlarının bitmek üzere olduğunu ifade eden Arıcak ilçesine bağlı Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, beldelerinin yol ve kanalizasyon sorunlarını çözdüklerini, sosyal yaşam alanları ve arıtma tesisi ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. 

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

Kübra Kabukçu/Arıcak ilçesine bağlı Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne belde de yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

Arıcak ilçesine bağlı Üçocak Beldesinde yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Yegül, beldede paket arıtma tesisi ve halı saha eksikleri olduğunu ifade etti. 

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

ARITMA TESİSİ İHTİYACIMIZ VAR 

Belde olarak arıtma tesisi ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Başkan Yegül,“Yıkılan konutların altyapı ve üstyapı konusunda çalışmalarımız var. Paket Arıtma tesisi ihtiyacı var. Kanalizasyon arıtma tesisi yani. Bizim orada bildiğiniz gibi bir HES çalışması vardı. O HES’den dolayı DSİ yer tahsisi vermiyor. Ondan dolayı bir sorun yaşıyoruz. Yer bulamıyoruz.” dedi.

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

AĞIR HASARLI BİNALARIN YIKIMI BİTMEK ÜZERE 

Yaşanan depremler nedeniyle ağır hasarlı binaların çoğunun yıkımının yapıldığını ifade eden Yegül,“Vatandaş da satmıyor. Hazine arazisi olan yerlerde verilmiyor. HES planlaması var diye. Ondan dolayı bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Deprem de 100’e yakın bağımsız konut hasar aldı. Yıkımların yüzde 90’ı  bitmek üzere. 2020 ve 2023 depremleri nedeniyle 120 konutumuz var. Yapımları başlayacak.” dedi.

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

“HALI SAHA SÖZÜNÜ ALDIK”  

Belde olarak spor sahaları konusunda eksikliklerinin olduğunu bildiren  Yegül,“ Belde olarak kanalizasyon sorunumuz yok. İçme suyundan bir sorunumuz yok. Sosyal alan olarak halı saha eksiğimiz var. Basketbol ve voleybol saha ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili olarak dosyamızı Spor Toto başkanlığına sunduk.  Sözünü aldık ama henüz yapımı başlamadı.” dedi.

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

YOL KONUSUNDA SORUNUMUZ YOK 

Özel gereksinimli çocukların her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Başkan Yegül,“Bizim grup yolumuz var, asfalt yapıldı. Bu sene üzerine 4 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Geriye kalan da seneye yapılacak. Genel olarak yollarımız iyidir. Bir sorunumuz yok. Ayrıca, Beldemiz genelinde tüm özel gereksinimli vatandaşlarımıza ulaşmaya ve yanlarında olmaya çalışıyoruz. Onları mutlu edebilmek, yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek bizleri daha da mutlu ediyor.”dedi.

Yegül: Altyapı ve Yol Sorunumuz Yok

KONTEYNER İMKANI SAĞLADIK 

Başkan Yegül son olarak “Biz vatandaşımız için varız ve vatandaşlarımız kış gelmeden, kar ve yağmura teslim olmadan, başlarını sokacak bir yerlerinin olması için ciddi bir yoğun çalışmanın içerisine girdik. Evi yıkılanlar içinde yer sıkıntısını çözmek adına konteyner verdik. Maddi imkansızlıklara rağmen Üçocak’ta belediyenin yaptığı çalışmalar sayesinde yaklaşan kış aylarında açıkta kalan vatandaş kalmayacak.” dedi.