Ömer Enes YILAR

Müjdeler Haftası (Bu Ne Umutsuzluk?)

Ömer Enes YILAR

Son 1 buçuk yılda yaşadığımız tüm gelişmeler akabinde psikolojik olarak rahatlamaya ve umut verici geleceğe kaygısız bakmamızı sağlayacak gelişmelere o kadar çok ihtiyacımız vardı ki anlatamam.

Yaşanan tüm olumsuz hadiseler sonucunda bu hafta yaşadığımız gelişmelerle yüreğimize su serpildi adeta… 

 

Bilgi edinememe konusuyla ilgili de yine kamuoyunun ortak tavrı neticesinde olumlu gelişmeler yaşandığını duyarak mutluluğumuza mutluluk katıyoruz. Özellikle Hakimiyet TV’de şehrin kalbi programına katılan ve sorularımızı yanıtlayan İlimiz Valisi Erkaya Yırık’ın bu konuyla ilgili söyledikleri daha bir iç açıcıydı. Vali Yırık, kurum amirlerine vatandaşın bilgilendirilmesi konusunda talimat verdiğini ve ilgililerden vatandaşla empati yapmalarını istediğini belirtmişti. 

Umut veren gelişmelerden ikincisi ise bu hafta ilimizde ağırladığımız hemşehrilerimi oldu. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Elazığ’a gelerek beklentilerimizin farkında olduklarını ortaya koydu ve yaptıkları açıklamalarla ilerleyen günlerde ilimizde bazı kazanımlar sağlanacağının sinyalini verdiler. 

Hem tarım hem de sanayi anlamında büyük bir potansiyele sahip kurban olduğum memleketim Elazığ için bu gelişmeler ışığında güzel hayaller kuruyorum bu aralar, inşallah beklentilerimiz tez vakitte gerçeğe dönüşür de beklediğimiz o sıçramayı yapmış oluruz. 

Hani başlıkta parantez içerisinde bu ne umutsuzluk diye yazdım ya üçüncü önemli gelişme de bununla alakalı. Dün son dakika olarak duyurduğumuz haberi takip ettiniz biliyorum. Ancak şöyle bir nabız yoklayınca, çok karamsar, çok ümitsiz olduğunuzu gördüm. ‘Bu ne umutsuzluk’ diye de sormadan edemedim. İlimizde uzun süre devam eden çalışmalar sonucunda çok değerli altın, bakır ve demir madenlerinin bulunmuş olması bahsettiğim üçüncü önemli gelişmelerden sonuncusu (gün daha bitmedi, İnşallah daha güzel hadiselerle bitiririz temennisi ile...) buydu. Bu konuda da oldukça umutsuz olduğunuzu, bulunan rezervlerin başka şehirlere hammadde olarak gideceğini, şehrimize katkısının olmayacağını düşünen oldukça geniş bir kitle var sanırım. Yo… Umutsuzluğa kapılmak yok! Hele bir neticeye ulaşalım, somut olarak adımlar atılsın o zaman bu rezervlerin ilk olarak Elazığ’a değer katması için tüm çabamızı yine hep birlikte ortaya koyarız.

Artık şu umutsuzluğa bir son verelim ve hep birlikte çalışmaya, üretmeye, gelişmeye odaklanalım… 

Yazarın Diğer Yazıları