Ömer Enes YILAR

Hiç mi Gitmediniz, Hiç mi Görmediniz?

Ömer Enes YILAR

Yerel hizmetlerin hiç aksatılmadan yapılması ve sorunların çözümü için proje üretilmesi yerel yönetimlerin en önemli görevleri olarak biliniyor ve özellikle vatandaşların sohbetlerinde en fazla konuşulan konular arasından yer alıyor. 

Belediyelerin hizmetleri belli bir kesim tarafından beğenilirken belli bir kesim tarafından ise devamlı eleştirilir ve yapılan hizmetler değil siyasi düşüncelerini ön plana çıkararak yorumlar yapılır.

Özellikle ilimizde belli bir kesim hizmetleri çok fazla gündemine almaz ve siyasi pencereden bakarak yorum yapar ve eleştirir. Bu durumun en büyük göstergesi ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yaptığı hizmetleri yok sayan ve ne yaparsa yapsın eksik olarak nitelendiren birçok insanın olması.

Göreve geldiği ilk günden itibaren söz verdiği projelerin yüzde doksanı hayata geçiren bir başkanın yaptığı hizmetleri altını dolduramadan eleştirmeyi çok da vicdani bir düşünce olarak nitelendiremiyorum.

Şahin Şerifoğulları’nın her kesimden insana dokunan ve hayatı kolaylaştıran projelerinin hepsini tek tek saymaya gerek yok ama özellikle altyapı projesini hayata geçirmesi bile büyük bir başarı. Yıllardır hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği bu projeyi Başkan Şerifoğulları’nın ne olursa olsun ben altyapı sorununu çözeceğim diyerek ortaya koyduğu mücadele bile takdire şayan bir durum.

Mutlaka eksiklikler vardır ve olacaktır ama yapılan hizmetlere şaşı bakmanın da bir anlamı yok.

Eksiklikleri eleştirirken, yapılan hizmetleri de elimizi vicdanımıza koyarak yapmalıyız.

11 ana başlıkta 100 projenin yüzde doksanını hayata geçiren Başkan Şerifoğulları’nın hizmetlerini şehrimizin büyük kesimi takdir ediyor. Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olan Şahin Şerifoğulları’nın şehrin gelişimine katkı sağlaması hepimizi mutlu ediyor.

Modern otoparklar, meydanlar ve daha birçok büyük yatırımı şehre kazandıran Başkan Şerifoğulları destek olmalı ve hizmetlerin daha da fazla olması için yardımcı olmalıyız.

Eksiklikleri söylemek hepimizin görevi ama yiğidin hakkını da yiğide vermek gerekiyor diye düşünüyorum.

Kuru kuru eleştirenlere son lafımız ise hiç mi Cumhuriyet Meydanına, Kent Köye, Aksaray Mesire Alanı’na gitmediniz…

Fuar ve Kongre Merkezi’ni, Basın ve Elazığ Musiki Müzelerini, Belediye Konuk Evini ve dahi Harput’taki canhıraş restorasyon çalışmalarını, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni, Yeraltı Otoparklarını, vatandaşı hiç incitmeden yapılan altyapı çalışmasını görmediniz… Şeklinde olsun.

Neyse proje çok eleştiri de hak ama demagoji yapanlar için ne demiş atalarımız; anlayana sivri sinek saz, anlamayana!..

Yazarın Diğer Yazıları