Ömer Enes YILAR

Herkesin Onaylayacağı Liste

Ömer Enes YILAR

Seçimler öncesi siyasetin nabzı Elazığ’da atmaya devam ediyor. Dolayısıyla parti ayrımı olmadan üst düzey siyasetçilerin biri gidiyor diğeri geliyor şehrimize…

Bu kez Elazığ’ın nabzını yoklayan Ak Parti oldu ve dün şehrimizde yoğun bir siyaset trafiği yaşandı. 

"Şehir Buluşmaları 2023 Elazığ" programı kapsamında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Nurettin Doğanay, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çalık ve birçok Ak Parti Milletvekili Elazığ’a geldi. 

Geniş bir programda merkez ve ilçelere dağılan heyet esnaflar ve vatandaşlarla buluşarak talep ve önerileri dinledi.

SON VİRAJA HAZIRLIK

Düzenlenen bu programın amacını Sayın Demiröz; “Ak Parti’den Elazığlı vatandaşlarımız neler istiyor not edeceğiz. 20 yıldır bize destek veren insanların bugünkü duyguları nedir, beklentileri nedir, son gelişmelerle savaş ve pandemiden gelinen ortamda ekonomik boyut olarak ve diğer ihtiyaçlarla ilgili beklentiler nedir onları dinleyeceğiz ve 2023 öncesi son virajda parti olarak seçime giderken neler yapmamız gerektiğine karar vereceğiz” cümleleriyle anlattı. 

İşte artık son virajdayız… 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde ülkemizi yönetecek kadroları belirlemek için gün saymaktayız.

Bu heyecana kapılmadan gelelim diğer meseleye o da Sayın Demiröz’ün Ak Parti’nin 2023 Elazığ Listesine ilişkin kurduğu cümlelerdi. Demiröz, Elazığ’da halkın en çok istediği, en çok sevilen isimlerin olduğu bir listenin vatandaşa sunulacağı konusunda  üstüne basa basa cümleler kurdu ve tüm teşkilata açık konuşarak bu amacın gerçekleştirilmesi için katkıda bulunulmasını istedi.

Tabi ki Ak Parti’nin vatandaşın sesine kulak verdiğini hissettirmesi oldukça güzel bir hareket olmakla birlikte bunun üst düzey bir isim tarafından bizzat Elazığ’da dile getirilmesi de şimdiden karşılık bulmuş durumda.

Ancak burada temel problem vatandaşın en çok sevdiği, en çok istediği o listenin nasıl oluşturulacağı ve aday tespitinin nasıl yapılacağı.

Ben aklımda bu soruyla dolaşıp dururken, siyaset duayeni, yaptığı analizlerle herkese şapka çıkartan, aklınızdaki soru işaretlerinizi açtığınızda tek cümleyle “işte bu” dedirten, varsayımları yüzde 99,99’luk bir oranla doğru çıkan bir ağabeyimle yaptığım istişare sonucunda toplumun tamamı tarafından kabul görecek, kimsenin itiraz etmeyeceği bir isim listesi şöyle oluştu.

- Prof. Dr. Yasemin Açık

- Prof. Dr. Erol Keleş

- Sağlık sorunlarına rağmen Asilhan Arslan

- Nüket Küçükel

- Ejder Açıkkapı

- Ramazan Gürgöze

- Süleyman Selmanoğlu

***

Yine beni çok üzen bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün gece HaberTürk’te aynı kurumun yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın, “Türkiye’de vatandaşlar basını çok sevmez” sözüyle gün içerisinde yaşadıklarımı kıyasladım. Vatandaşın basını sevmemesinin birçok haklı noktası olabilir, bunların bazılarına katılıp hak verdiğimi de belirterek bir sitemde bulunmak istiyorum.

Dün ilimizde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Vedat Demiröz’ü ağırladık. Demiröz Genel Başkan Yardımcısı olmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 40 yıllık dostu, ev ziyaretinde bulunacak kadar samimi olduğu bir arkadaşı, yıllardır ayrılmadan yol yürüdüğü davadaşı… 

İşte Cumhurbaşkanına bu kadar yakın ve sözü geçecek bir isim dün Elazığ sokaklarını karış karış gezdi. Vatandaşın ve esnafın talebini dinledi. Notlar aldı. Bizler de hem kendisini hem de ona iletilen talepleri izledik. Üzüldük!

Koşa şehirde, şehri için, toplumun geneli için istekte bulunan sadece ama sadece bir vatandaş görebildik. 

Geri kalan istekleri zaten biliyorsunuz! İş, tayin vs…

Bizler;  ülkemiz, memleketimiz ve toplum için istemeyi bilmediğimiz sürece, kendi bireysel kavgamızı güdüp basit hesaplar içerisinde olduğumuz sürece bu şehir her geçen gün daha da geriye gitmeye mahkumdur!
 

Yorumlar 1
Mehmet YÜCEL 02 Ekim 2022 15:42

Vatandaşın, 21 senedir AKP’den çektiği yetmedi mi? 21 senedir, kendi menfaatlerinin dışında, vatandaşın hayrına hangi işi yaptılar?

Yazarın Diğer Yazıları