Ömer Enes YILAR

Erzurumluyum ama…

Ömer Enes YILAR

Hakimiyet’i takip edenler bugünlerde sürekli “Fırat Üniversitesi’den Büyük Başarı” başlığıyla verdiğimiz haberleri bilirler. 

Bu haberler öyle tıklanması için ilgi çekici başlık kullanılan haberler olmaktan ziyade gerçekten okuduğunuzda ‘büyük başarı’ lafının hakkını veren hatta ‘müjde’ olarak niteleyebileceğimiz haberlerdir ki zaten biliyorsun bunu sevgili okur…

Kimi zaman uluslararası projelere kabul edilen çok değerli hocalarımızın, kimi zaman uluslararası sertifika alan bir fakültemizin ve kimi zamanda dünyada saygınlık kazanmış üniversitelerin yer aldığı listeler içerisinde, Bilimin Parlayan Yıldızı Fırat Üniversitesi’nin altın yaldızlarla süslenmiş isminin yer aldığına dair haberleri sıklıkla duyuruyoruz. Hem yönetim hem de editör kadromuzun bu haberlerden aldığı hazzı anlatmaya da kelimeler yetmiyor. 

Dün de Fırat Üniversitesi’nin resmi hesabından yapılan ve  profesyonelce hazırlanmış bir paylaşım hepimizi heyecanlandırdı. Sonucunda elde ettiğimiz bilgi bu heyecanı büyük bir mutluluğa dönüştürdü. Duyduk ki Fırat Üniversitemiz, dünyada kabul gören üniversitelerin yer aldığı bir listeye daha adını altın harflerle yazdırmayı başarmış ve ‘Araştırma Üniversitesi’ olmuş. 

Hem de tamamı büyükşehirlerde bulunan üniversitelerin yer aldığı listede, büyük şehirde yer almayan tek üniversite Fırat Üniversitesi…

Peki nedir bu Araştırma Üniversitesi kavramı? Sevgili Ters Köşe Okuyucusu, işte tam da bu nokta köşenin adının hakkını vererek herhangi bir tanımlama yapmayacağımı bu başarı hikayesinden şehrin çıkarması gereken dersleri anlatacağımı baştan belirteyim… Merak edenler, buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirler…

Bir süredir şehri saran karamsarlık, başarıya olan muhtaçlık ve yaşadığımız kötü olaylar bizleri negatif düşündürürken şehirde sürekli kendi menfaatine çalışma alışkanlığına kapılmış bazı yöneticileri görürken gerçekten üzülüyorduk. Ancak Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın çabaları, doğru yönetim ve doğru hedefler de gösterdi ki istersek başarabiliyoruz. Yıllardır bizim kendi içimizde bildiğimiz gerçekler bugün uluslararası kuruluşların hazırladığı listelere yansıyor ve başarılarımız akredite belgeleriyle somutlaşıyor. 

Bu şehirde mevcut olan potansiyel, iyi bir yönetici iyi bir ekip çalışması ile nasıl ortaya çıkıyor, nasıl taçlanıyor hepimiz görüyoruz. Ve emin olun ki Fırat Üniversitesi’nin bu başarıları yarın hem tüm Elazığlılara hem esnafa hem de şehrin tüm dinamiklerine pozitif bir şekilde yansıyacaktır.

Rektör Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın bugün söylediği gibi ‘Erzurumluyum ama önceliğim tabi ki Elazığ’ düsturuyla hareket edersek ve bu şehirde yaşayan her vatandaş ve her yönetici bu kuralı benimserse o zaman her şey daha güzel olacaktır. 

Artık örnek alınabilecek bir başarı hikayesi, bir yönetici ve bir ekip var. Aynı başarıyı tarımdan sanayiye, turizmden sosyal hayata göstermemiz dileğiyle başta Fırat Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum. 

Şu listeyi bir daha yazayım da mutluluğum ve mutluluğunuz kat kat artsın o halde…

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ SEÇİLEN ÜNİVERSİTELER:
Fırat Üniversitesi , Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Koç Üniversitesi…
 

Yazarın Diğer Yazıları