Ömer Enes YILAR

Erol Partisinden Neden İstifa Etmemeli?

Ömer Enes YILAR

Son günlerde çok acı olaylar yaşadık. 

Türkiye’den silinen hain ve alçak PKK’nın, sözde bize müttefik olan birkaç ülkenin de desteğini alarak, aylardır başarılı operasyonlar yürüttüğümüz Pençe Kilit Harekatı bölgesinde alçakça düzenlediği saldırı sonucu 12 yiğidimizi şehit verdik.

Elazığlı şehidimiz Kemal Aslan ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

Değerli Elazığlılar, bu kahreden olaylardan sonra CHP’nin Meclis’te bir ilke imza atarak imzalamadığı terörü kınayan bildirinin ardından Elazığ siyasetinde bazı gelişmeler yaşandı.

Bunlardan ilki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un “Ben Elazığ Milletvekili olarak bu bildiriye imza atıyorum” demesiydi.

Erol bir Elazığlıya ve Elazığ’ı yüce Meclis’te temsil eden bir siyasetçiye yakışan bir davranış ortaya koydu.

Genel Başkan Özgür Özel, birçok ilde protesto edilirken Erol, taziyeye gitti, şehidimizin babasına omuz verdi, acısına ortak oldu.

Bu davranışlarıyla kamuoyunun takdirini kazan Erol’u CHP’nin mevcut konumu ve siyasi stratejisi nedeniyle partiye yakıştıramayan ve istifa etmesini isteyen bir çoğunluk olduğunu gözlemledim.

Bu eleştirilerin yanında dün ismini bile anmak istemediğim bir şahıs tarafından şehidimizin babasına haddi aşan sözler sarf edildi.

Erol, buna da anında tepki vererek şahsı kınadığını ve özür dilemesi gerektiğini açıkladı.

İşte bu siyasi gelişmelerin ardından birçok kişinin Erol’un CHP’den istifa etmesine kanaat getirdiğini görüyoruz.

Ancak siyaseti iyi bilen ve geleceğe dair iyi çıkarımlar yapan herkes net bir şekilde biliyor ki bu durum ne Elazığ ne de Türkiye için iyi sonuçlar doğurmayacak bir istektir.

İlk başta CHP bizlere Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetidir.

Bu gün ister oy verelim ister vermeyelim Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin teminatıdır.

En çok yerli ve milli olması gereken parti de Cumhuriyet Halk Partisidir.

Halkın partisidir.

İşte bu yüzden sayıları artık parmakla sayılacak kadar azalan Gürsel Erol gibi siyasetçilerin CHP’den ayrılması fayda sağlamaz, aksine çok büyük zarar verir bu ülkeye.

Bu doğrultuda doğru olan partisinden istifa etmesini istemek yerine Erol ya da Erol gibi siyasetçilerin genel başkan olmasını istemek değil midir? 

Gürsel Erol’un CHP’den istifa etmesi mi yoksa Genel Başkan olması mı hem Elazığ hem de Türkiye için hayırlıdır?

Gürsel Erol gibi tarafını devletinden ve milletinden yana açıkça ortaya koyan, bunu her söyleminde, her davranışında tüm ülkeye ispatlayan siyasetçilerin CHP’den ayrılmasını istemek ne kadar doğrudur? Artık sizin takdiriniz…

Yazarın Diğer Yazıları