Ömer Enes YILAR

Elazığ'da Millet İttifakı Çatırdıyor, Cumhur Birleşiyor

Ömer Enes YILAR

Daha önceki birkaç yazımızda Millet İttifakı’nın “ittifak” ruhunu Elazığ’da tam manasıyla sağlayamadığını ve bazı çatırtıların sesinin duyulduğunu dile getirmiştik. 

Bunlara örnek olarak birçok mesele var. Ancak CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’u ve CHP’yi Elazığ’da bu ittifak ruhuna zarar veren ve bütünleşemeyen taraflardan ayrı tutmak gerekir, bunu baştan belirtmekte fayda var. Nedenlerini biraz sonra anlatacağız.

Eminim ki sizler de bizim kadar net hatırlıyorsunuz, yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı’nı Elazığ’da gerçekleştirdi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ilimizde devasa bir eğitim kompleksinin temeli atıldı. 

Bu programlar öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a ayak bastığı gün şehrin billboardları Cumhur İttifakı’na üye partiler olan Ak Parti ve MHP tarafından afişlerle donatıldı. Cumhur İttifakı’nın bu siyasi hamlesine (siyasi hamle kalıbını siyasi terminoloji doğrultusunda kullandım sizler kendi fikrinize göre tanımlayabilirsiniz) karşı CHP’nin haricinde ve Millet İttifakı’nı doğrudan ilgilendirdiği halde tek bir cevap, karşılık gelmedi. Tabiri caize CHP Elazığ’da kendi ittifakı tarafından yalnız bırakıldı.

Bununla da kalmadı Millet İttifakı’ndan tek bir parti veya il başkanı bile okulun temel atma törenine katılmadı. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya giden parti il başkanları tek bir fotoğraf bile paylaşmadı, “hoş geldiniz” mahiyetinde tek bir paylaşım yapmadı.

Tüm bunların yanında Gürsel Erol; Meral Akşener, Ali Babacan gibi isimlerin Elazığ ve Tunceli ziyaretlerinde ne kadar aktif rol aldı ve büyük bir siyasi nezaket ile ittifak ruhu ortaya koydu bunu da takip edenler görmüştür. İşte bu nedenlerden dolayı Gürsel Bey’i ayrı tutmakta fayda var.

Bu sonuçlardan hareketle bunu artık siyasi kabiliyetsizlik mi yoksa rekabet olarak mı yorumlarsınız bu tamamen sizin inisiyatifinizde. Ancak yerelde anlamsız bir rekabet içerisine giren bu partiler genel merkezlerinin alacakları bazı kararlar sonucunda yakın zamanda mahcup duruma düşebilirler ve hatta girdikleri bu yarışta saf dışı kalabilirler. Hatta bir bakmışsınız istifa ederek karşı tarafta çalışma saçmalığını da ortaya koyuyorlar…

Millet İttifakı bu doğrultuda çatırtıları yeni yasaya bağlayıp “bizler de artık rakip sayılırız”ın çatısı altına sığınabilirler ama aynı yasanın geçerli olduğu Cumhur İttifakı’na bakarlarsa durumun aslında öyle olmayacağını çok rahat anlayacaklardır.

Gelelim Cumhur İttifakı’na… 

Bu tarafta ise tam uyum, profesyonellik ve genel merkezlere bağlılık söz konusu. Bunun en iyi örneğini billboard meselesinde gördük. Yakın zamanda ilimizi ziyaret ederek bir miting gerçekleştirecek olan MHP Genel Başkanı’nın Elazığ programında bir kez daha net bir şekilde göreceğiz.

Hatta bu doğrultuda bazı sürprizler de yaşayabiliriz. Mesela CHP İl Başkanlığı’nın bazı siyasi nezaketleri ve Alevi açılımı konusundaki düşünceleri nedeniyle MHP Liderine teşekkür eden Gürsel Erol’un, Bahçeli ile bir araya gelmesi gibi… 
 

Yazarın Diğer Yazıları