Ömer Enes YILAR

Duyunca Bile Mutlu Oluyor İnsan

Ömer Enes YILAR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak aynı zamanda iddialı bir çıkış yaptı.

Her hafta şehir ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Akın, bu hafta yaptığı açıklamayla önemli iddialarda bulundu.

Bu açıklamada yer alan iki konu dikkatimizi çekti. 

Bunlardan ilki Akın’ın “kimse bize elbise dikmeye kalkmasın, o elbiseyi kendisi diker” demesi ve Elazığ’ı Saadet Partisi’nin kalesi olarak nitelemesiydi. Aynı zamanda Saadet’in Elazığ’dan 2 vekil çıkaracağı iddiası da büyük yankı uyandırdı. Her ne kadar Akın’ın bu açıklamalarına bazı tepkiler gelse de yukarıdaki meydan okumalar ve iddialar iki temel nedene dayanıyor. İlk olarak ekonomideki sıkıntının muhalefetin anketlerine yansıması ve Ak Parti’de bir seçmen kayması yaşanacaksa şayet bunun yine Saadet gibi muhafazakar temelli partilere olmasının beklentisidir. Ancak belirtmekte fayda var böyle bir kitle oluşacaksa eğer bu kitleyi kazanmada muhafazakar partiler içerisinde Saadet, Millet İttifakı’na dahil olma ve 6’lı masa gibi handikaplara sahip. 

Diğer bir neden ise Saadet’in Elazığ’dan hayır denilemeyecek bir liste hazırlayacak olmasıdır. Burada konuşulan ve tartışılmaya değer birçok isim olduğunu da biliyoruz ancak henüz bunları konuşmanın zamanı gelmedi. Güçlü bir liste ve merkezinin yapacağı taktik değişiklikleri Saadet’in Elazığ’da çok konuşulmasına neden olabilir.

Akın’ın açıklamalarında dikkatimizi çeken diğer bir konu ise “Önce Elazığ’ın sorunlarını bilmek gerekir” çıkışı ve daha sonra “taslak projelerimizi oluşturduk” diyerek şu projelerden bahsetmesiydi: “Biz gelirsek Elazığ’da bütüncül bir bakış açısıyla bakırdan kablo, levha ve motor sargısı fabrikası kuracağız. Elektrik motoru fabrikalarını destekleyeceğiz ve Elazığ’ı elektrikli araba üretim merkezine çevireceğiz. Devir elektrikli araçlar devridir. Birileri madenden bakırı alıp çıkaracağım limanda ham toprak olarak satacağım hayaline dalmasın. Elazığ’ımızın tüm ilçelerine sanayi tesisi kuracağız. Her bir ilçeye turizm yatırımı yapacağız. Gençlerimize iş vereceğiz. Elazığ’ı eğitim üssüne çevireceğiz. Hayvancılığı tekrardan 41. Sıradan ilk 10.sıraya getireceğiz. Tarımı teşvik edip destekleyeceğiz.”

Elazığ’ı böyle projelerle anmak ve bunları duymak kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Asıl mesele ise Elazığlıların “Bu projelere kavuşalım da artık kim yaparsa yapsın” görüşünü baskın hale getirmeye başlaması. İşte iktidarın Elazığ’da düşünüp tartışması gereken asıl mesele de budur.

Yazarın Diğer Yazıları