Ömer Enes YILAR

Depremle Depreşen Yaralarımız…

Ömer Enes YILAR

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan Merkezli 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremle sarsıldık.

Bu depremler o kadar feciydi ki uluslararası kuruluşların analizine göre dünya genelinde son 3 ayda meydana gelen depremlerin ürettiği enerjinin tamamını tek başına ürettiler. 
Binlerce binamız yıkıldı, binlerce canımızı kaybettik. Çok büyük bir acı içerisindeyiz. 

Kurtarma çalışmaları büyük bir umutla devam ediyor. 

Muhakkak ki bu acıyı en iyi biz anlarız. Bu yüzden aslında konuşacak çok olmasına rağmen bekliyoruz.

Bu bekleyiş sırasında lafı çok fazla uzatmadan şu anda şehrimizde konuşulan birkaç tartışmaya değinmek istiyorum. 

ELAZIĞ’DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLMEMESİ

Çok gereksiz bir tartışma. Elazığ’da çok şükür ki olağanüstü hal ilan edilmesini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil. Zaten olağanüstü hal ilan edildiğinde neler olacağının haberini defalarca yaptık. Bu konuyla Afet Bölgesi meselesi karıştırılıyor. İkisi çok farklı konular. Olağanüstü hal ilan edilmesiyle esnafa verilecek desteklerin hiçbir ilgisi ve alakası bulunmuyor.

ELAZIĞ’DA ESNAF ÇOK KÖTÜ DURUMDA

Evet, bu haber kesinlikle doğru. Yüzlerce personelin çalıştığı, depremden ağır bir şekilde etkilenen Malatya’da da şubesi bulunan işyerleri kapanmış durumda. Ağır hasarlı binalar ürünler dahi alınamadan yıkılıyor. OSB’de gaz kesintisi olacak. Şehrin tamamını ilgilendiren bir konu olmasa da Elazığ’da bazı esnaflarımız ve üreticilerimiz gerçekten çok kötü durumda.

AFET BÖLGESİ MESELESİ

Bu konu tartışmaya bile kapalı. Milletvekillerimiz konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Birisiyle dün konuştum. Sonuç alınmak üzere. Bu muhakkak olmak zorunda. Tamamen afet bölgesi olmasak bile mağdur olan esnaflarımızla ilgili bir çalışma yapılmadığı takdir de çok açık ve net söylüyorum bu konunun altına kalınır.
 

Yazarın Diğer Yazıları