Ömer Enes YILAR

Dediğini Yapma Erdemi

Ömer Enes YILAR

Günümüz koşullarında sözünün eri, dediğini yapan siyasetçi bulmak zor iş değil mi? Bunun yanında bugün söylediğini yarın inkar eden siyasetçilere de sık sık rastlıyoruz hep birlikte.
İşte tam da bu noktada dediğini yapan, lafının arkasında duran siyasetçi, ‘eşine ender rastlanır erdemli siyasetçiler’ kategorisine dahil oluyor.

Örneğin Şerafettin Yıldırım..

İl Başkanı olduğundan kısa bir süre sonra gazetemizi ziyaret etmiş ve nasıl bir yönetim anlayışı yürüteceğinin sinyallerini ilk bize vermişti.

Biz de 2-3 vaadin altın çizmiş, bakalım demiştik…

Çünkü işin aslı yalnızca lafa bakmak değil, icraatı da takip etmektedir. Lafının arkasında durup icraatı ile bunu destekleyenler kamuoyu önünde de bir adım öndedir ve olmalıdır da.
Neyin altını çizmiştik peki, onu da söyleyelim;

-    “HER SORUNUN MUHATABI OLACAĞIZ”

-    “SORUNLARI ÇÖZECEK İRADEMİZ VAR”

-    “HER DAİM SAHADA OLACAĞIZ”

Hatta geçmişte yaptığımız bir haberden yapacağımız bir  altını ile altını çizdiğimiz konuların nereden geldiğini gösterelim: “Bu dönem eksikliklerin tamamı giderilecek çok iddialı bir cümle olur. Ama bizim giderebileceğimiz eksiklikler var, bunların tespitini yaptık. Özellikle insanlarımızı ziyaret etmekle, onlara dokunmakla, sorunlarıyla hemhal olmakla birçok sorunun çözülebileceğine inanıyorum. Sorunların çözümünün süreyle ilgili bir sıkıntısı olabilir yani bazı sorunlar kısa vadede çözüme kavuşurken bazıları orta ve uzun zamanda çözülebilir. Bu sorunların hepsini muhatap olarak kabul edip çözmeye çalışacağız.”

Gelelim dediğini yapma erdemine… Bu üç başlıktan üçünden birinin bile yapılmadığını bu şehirde bir kişi bile iddia edemez. 

Halkla buluşma toplantıları, esnaf ve vatandaş ziyaretleri, basın mensuplarıyla düzenlenen toplantılarda anlatılan her problemin her talebin muhatabı olunduğunu bizler rahatlıkla görebiliyoruz.

Sorunların çözümünde ortaya konulan cesurca tavırları, sorunların kabul edilişini, yok sayılmayışını da yine isteyen haberleri biraz kurcalayarak rahatlıkla görebilir.

Gelelim sahada olmaya…

Bu da daha hemen bayram öncesi Sayın Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği iddia ile bayramda en çok gezen siyasi partinin Ak Parti olmasıyla bütünleşmesinde saklı. Çünkü Yıldırım, o toplantıda; iktidarda olmanın rehavetine kapılmayacaklarını, sürekli sahada olacaklarını, yarın seçim varmış gibi çalışacaklarını ve bunu tüm Ak Partililer ile birlikte yapacaklarını iddia etmişti. Bayramda Elazığ’ın dört bir yanına dağılan ve 4 gün boyunca kendi aileleri ile bile bayramlaşma fırsatı bulamayan Ak Parti cenahı bu iddiayı somutlaştırmış oldu.

Sahi buradan partilerin bayram karnesi de çıkmaz mı? Onu da bir başka yazıya bırakalım.
 

Yazarın Diğer Yazıları