Ömer Enes YILAR

Çözümün Etkili Yolu

Ömer Enes YILAR

Memleketime ve şehre dair sizinle önemli bir haberi paylaşmak istiyorum;

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları Ankara’da yörenin sorunları ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

Battalgazi ilçesinde başta sulama sorunu olmak üzere yöre halkının sorun ve taleplerini iletmek üzere Ankara’ya giden mahalle muhtarları burada AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin konuğu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretinde AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile görüşen muhtarlar, yörenin sorunlarını da ilettiler. Milletvekili Tüfenkci ise, “Kıymetli muhtarlarımız ile Gazi Meclisimizi gezerek, Malatya’mız üzerine hasbihal ettik. Taleplerini dinleyip, çözüm için sıcağı sıcağına ilgili kurumlara ilettiğimiz muhtarlarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Ne kadar güzel bir haber değil mi? Bir ilin milletvekili muhtarlarını alıyor TBMM’de ağırlıyor, çözüm mercileriyle görüştürüyor. Peki, bizim yaşadığımız tüm sorunların en yakın şahitleri olan ve çözüm yollarını adları gibi iyi bilen Elazığlı muhtarlar için depremin üzerinden neredeyse iki yıl geçmesine rağmen neden böyle bir etkinlik yapılmadı.

Şimdi bir önerim olacak ve burayı iyi dinleyin Sayın Ters Köşe Okuyucuları bu önerinin karşılık bulmamasında da iki temel neden olacaktır.

Öneri: Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül’ün sözcülük edeceği ve birkaç muhtarın da eşlik edeceği bir program çerçevesinde belirlediğimiz heyetin Ankara’ya gönderilerek burada başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ilgili bürokrat, bakan, bakan yardımcıları ile görüştürülmesi sağlanmalıdır. 

Bizim sürekli dile getirdiğimiz ama çözüm sağlayacak birincil isimlere ulaştıramadığımız talepleri muhtarlarımızın gidip anlatması ve çözüm istemesi kadar doğal ne olabilir.

Bu önerinin karşılık bulamamasının ilk nedeni gerçekten bu sorunlara çözüm bulma isteğinin bulunmamasıdır. 

İkinci nedeni ise bu sorunlardan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haberinin olmaması ve haberinin de hiçbir zaman olmamasının sağlanması arzusudur.

*
Tarih boyunca Türk Milleti, hep devletinden yana olmuştur. Kimi zaman bu nedenle çok ağır bedeller ödese de devletine olan bağlılığından asla taviz vermemiştir. 

Devlet bizim için anadan, babadan, evlattan, yardan vazgeçilecek kadar da önemlidir.

Ama günümüzde devletimize olan bağlılığımızla aramıza giren bazı kavramlar, bugün ülkemizin geldiği sorunlar yumağının temel nedenlerini oluşturuyor. 

Nedir bu kavramlar; nefsine yenik düşerek acizleşen yurdum insanının, yöneticisinin, idarecisinin, eğitimcisinin, ebeveyninin ve her bir bireyinin kendini köle ettiği para, mal, mülk, şan, şöhret, statü, koltuk sevdası…

Bu kavramlar böyle uzayıp giderken sizler de fark etmişsinizdir ahir zamandayız, işimiz zor. Nefsimizle mücadele ederken aramıza giren kavramların sayısı fazla ama işin sırrı, az da olsa çaba göstermekten geçiyor. 

Şuanda geldiğimiz konumda hepimiz birbirimizden çalıyoruz, herkes gücünün yettiği kadarını götürüyor: kimi ATM kuyruğunda başkasının sırasını, kimisi de milyonları..

Hani diyoruz ya dünyayı değiştirmeye önce kendimizden başlamalıyız diye, işte mesele tam da budur!

Son 40-50 yılda yaşadığımız şeylerin özünde de bunlar var. Devletimizle aramıza koyduklarımız, kimisi kendi cemaatinin liderini koydu ne yaparsa yapsın doğrudur dedi, kimisi koltuğuna olan sevdasını, bazıları da çoluğunu çocuğunu eşini dostunu…

Kimse yetim hakkıdır, devlet borcudur, şehitlerimizin kanı vardır diye düşünmedi.

Herkesin suçlu olduğu bir yerde kimse kimseden hesap sormaz, kimse kimseyi suçlayamaz, bu nedenledir ki yarım asırdır susuyoruz. 

O yüzden arınmak, devletimizle barışmak, onu yeniden başımızın üstüne koymamız, devletimizle aramıza koyduğumuz kavramları aradan çıkartmamız gerekiyor. Yoksa işimiz zor…
*
Şöyle bir iddia var: Ak Parti’den 50 milletvekili başka bir partiye geçecek. 

Bu iddia uzun zamandır dile getiriliyor, geçisin sebeplerinin başında da Sedat Peker’in paylaşımlarından duyulan rahatsızlık gösteriliyor. 

Hatta iddia artık somutlaştı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, katıldığı bir televizyon programında 50'ye yakın milletvekili ile "istişare içerisinde olduklarını" söyledi.

İddialar ne kadar doğrudur önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır ancak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim startını vermesiyle birlikte seçim için yapılacak ilk çalışmanın bu konu olması gerektiğini düşünüyorum. İddiaların tüm şeffaflığıyla, insanlara tamamen güven verecek bir şekilde yalanlanması ve bir hizmet hareketi olan Ak Parti’nin kaybettiği güveni yeniden kazanması gerekiyor.
 

Yorumlar 1
Ahmet gül 09 Temmuz 2021 17:12

Ömer enes bey kaleminize sağlık yaptığınız tespitler çok doğru zaten bugüne kadar hep istişare edemediğimiz için kaybediyoruz. Ben yerine şehrin menfaatlerini düşünseydi inanıyorum ki konuştuğumuz sıkıntıların çoğu çözüm bulmuş olacaktı.

Yazarın Diğer Yazıları