Ömer Enes YILAR

Bu Günler de Geçer…

Ömer Enes YILAR

Özellikle Elazığ’da, genç bireylerin konu olduğu haberler içimizi acıtmakla beraber uykularımızın kaçmasına da neden oluyor. 

Son haftalarda basına yansıyan olaylarla ilgili bir seferberlik hali beklerken birkaç yüksek ses haricinde herhangi bir çaba göremememiz de bizleri daha çok endişelendiriyor.

Dün kıymetli ağabeyim ve Hakimiyet TV Şehrin Gündemi programında her hafta ağırlamaktan şeref duyduğum, şehrimizin kıymetli köşe yazarlarından Halis Yıldız’ın yaptığı sosyal medya paylaşımları ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın bu paylaşımların ardından kendisini arayarak verdiği destek dışında ne yazık ki herhangi bir girişim göremedik.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik durumlar, sosyal medya bağımlığının tavan yaptığı bu günlerde yaşananlar, her zaman dile getirilen ‘gençlik nereye gidiyor’ ve ‘Elazığlı gençler ne durumda’ sorularını daha bir anlamlı kılıyor.

Geleceğimiz, nefesimiz ve garantimiz olan geçlerin kendi başlarına bırakılması ve bu sorunların çözümü noktasındaki girişimlerin yetersiz olması bizleri kahrediyor.

Halis Yıldız’ın yaptığı çağrıya naçizane destek olmak ve bu konudaki görüşlerimi belirtmek adına ben de birkaç cümle yazmak istedim. Bu şekilde hem Sayın Yıldız’ı yalnız bırakmamış da olacağım değil mi?

Sevgili Gençler, 
Ne diyordum ben hep; gençliğimin son virajındayım! 30’a merdiven dayadık, artık yeni bir yolun başına geldik. Bu zamana kadar yaşadığımız her sorunda ve sıkıntıda bizlerin de aklına artık olmayacak, bunu çözemem gibi düşünceler gelmediğine inanıyorsanız, yanlış yapıyorsunuz. Tabi ki size olduğu gibi bana da dur diyenler, yapamazsın diyenler oldu. Elde ettiğimiz kazanımları düşük görenler, çekemeyenler, çelme takmaya çalışanlar da oldu. Bu ‘oldu’ kısmını daha çok uzatabiliriz ancak sizleri çok yormak istemediğimden asıl anlatmak istediğimi hemen söyleyeyim o halde: Bu dünyada aşılmayacak sorun, çözülmeyecek hiçbir problem yok. Belki hep duyup, bildiğiniz bir konu var o da insanın sağlığı yerindeyse geriye kalan her şey bir gün mutlaka hallolacağıdır. 80’li yıllarda büyük bir mücadelenin içerisine giren ve derdi davası memleket olan ayrıca bu yolda dünyada eşi görülmemiş baskı, yıldırma, eziyet ve işkence politikalarına maruz kalan gençler kadar geleceğe dair karamsar ve umutsuz olamazdık. Bu ülke ve dahi tarihte yer almış bütün Türk devletleri bizim bugünkü halimizden çok daha beter günler yaşadılar ama asla pes etmediler ve hep var olmaya devam ettiler. Bugün bizim yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, geleceğe dönük karamsar bakış açıları muhakkak bir süre sonra son bulacaktır. Burada bizim üzerimize düşen mücadele etmek ve güçlü kalabilmektir. Tekraren söylemekte fayda var, aşılmayacak hiçbir sorun yoktur yeter ki azimli olun, yeter ki karamsarlığa düşmeyin ve pes etmeyin.

Halis Yıldız’ın yaptığı çağrıya ben de destek veriyorum, istediğiniz zaman sizleri dinlemeye, yaşadığınız sorunları dile getirmeye ve bunlara çözüm önerileri sunmaya hazırım. Bana sosyal medyadan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bir çağrı da hem bu ülkeyi hem de bu şehri yönetenlere yapmam lazım: GENÇLERİ LÜTFEN AMA LÜTFEN YALNIZ BIRAKMAYIN ARTIK!
 

Yazarın Diğer Yazıları