Ömer Enes YILAR

Bilmeyen Var mı?

Ömer Enes YILAR

Ülkemiz artık seçim sürecine yavaş yavaş girmeye başladı. Siyasi Partiler yerel ve ülke genelinde seçim çalışmalarına hız verirken, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ise seçimden zafer ile ayrılmak için sahaya inmeye başladı. 

Cumhur İttifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakının ise adayı henüz belli olmadı. Defalarca yaptıkları toplantılara rağmen adayını netleştiremeyen Millet İttifakı, aday belirleme süreci uzadıkça fikir ayrılıkları ve 6’lı masada bulunan   partilerinde hangi zihniyette olduğunu gözler önüne sermeye başladı. 

CHP’nin her defasında Cumhurbaşkanlığı için adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğunu ifade ediyor olsalar bile özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığı ve başka alternatifler üzerine durduğu biliniyor. 

Yaşanan bu tartışmalara bir yenisi daha eklendi ve 6’lı masa partilerinden biri olan Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları tartışmalara neden oldu. Davutoğlu katıldığı bir program da “Seçtiğimiz cumhurbaşkanı 'Ben karar vereceğim' derse kriz çıkar, yeniden seçime gideriz" şeklindeki açıklaması gündem oldu ve Millet İttifakına yakın kişilerin bile şaşırmasına hatta kafalarının karışmasına neden oldu. 

Öyle ki yüz de bir oyu bile olmayan bir partinin genel başkanının yaptığı bu açıklama Millet İttifakı’nın nasıl bir oluşum olduğunu ve seçimde kazanmaları halinde ülkeye hizmet değil sorun getireceğini de göstermiş oldu. 

Ayrıca, Millet ittifakına oy vermeyi düşünen seçmenlerin kafasını karıştırmakla kalmadı, kararsızların önemli bir bölümü cumhur ittifakına yönelme bile göstermeye başladı. Bir ülkenin Cumhurbaşkanını yüzde bir oyu bile olmayan bir partinin etki altına alınacağı düşünülerse, bu ittifakın ülke için çok da hayırlı olacağını sanılmıyor. 

Ahmet Davutoğlu’nun bu açıklaması da gösteriyor ki  bir geminin 6 kaptanı olması demek o geminin batması demektir.

Bizler de çoğu zaman Ak Parti’nin hatalarının olduğunu defalarca söyledik ve halen söylemeye devam ediyoruz. 

Lakin ülkeye hizmet için değil de Erdoğa’ı iktidardan indirmek için kurulan 6’lı masanın bu hırsına ülke kurban edilmemelidir.Sağ duyulu ve oynanan oyunların farkında olan milletimiz zaten neyin ne olduğunu biliyor ve bu oyunu sandıkta bozacağa benziyor.  
 

Yazarın Diğer Yazıları