Ömer Enes YILAR

Akşener, Kılıçdaroğlu'nu Neden İstemiyor?

Ömer Enes YILAR

İYİ Parti’nin bugünlere gelmesinde Akşener’den sonra en etkili ismin Koray Aydın olduğunu düşünüyorum. 

Bunun nedeni, bugüne kadar İYİ parti ile birlikte yeni kurulan birçok parti olması ve bunlardan sadece bir partinin yani İYİ Parti’nin bir başarı grafiği yakalaması ve bu başarı grafiğinin de çok iyi bir teşkilatlanma sayesinde olması, şeklindeki düşüncemdir. 

Hiç şüphesiz bu teşkilatlanmanın temelinde de Koray Aydın var.

Bunu 10 Ekim 2020 tarihinde dönemin İYİ Parti İl Başkanı olan Mevlüt Or ile yaptığımız söyleşiyle detaylı olarak anlatmıştık ama bugün yeniden gündeme getirme ihtiyacı hissettim. 

Mevlüt Or,  İYİ Parti’nin ilk kurucuları arasında yer alan ve İYİ Parti’nin o başarı hikayesini en yakından takip eden, her sürece dahil olan ve partinin Elazığ’da aldığı oyların üzerinde alın teri olan bir isim.

Bugünlerde İYİ Parti’yi bu kadar yakından tanıyan isimlerin çoğu partiden ayrıldığı için bunları anlatacak isim bulmak da zor.

Birkaç yerin altını çizerek Mevlüt Or’un Koray Aydın ile ilgili çok dikkatli okumanız gereken değerlendirmelerini aktaracağım.

Lütfen şu başlıklara dikkat ederek okuyalım açıklamayı:

1-    KORAY AYDIN İYİ PARTİ’NİN OMURGASIDIR
2-    SEÇİME GİRECEĞİMİZ BİLE BELLİ DEĞİLKEN KORAY AYDIN ELİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTI
3-    81 İL TEŞKİKATININ 76’SINI KORAY AYDIN KURDU

Gelelim Or’un o dönem anlattıklarına. Koray Aydın’ı İYİ Parti’nin omurgası olarak niteleyen Mevlüt Or, 2018 seçimlerinde Sayın Aydın’ın yaptıklarını şu sözlerle anlatıyor: 

Koray Aydın, bu partide olmasaydı partimiz bu kadar kısa zamanda kurulamazdı. Koray Bey, gerçekten de teşkilatçılığı bilen bir siyasetçidir. Bakanlık yapmış, teşkilatları en kısa zamanda nasıl oluşturacağını bilen bir siyasetçidir. Koray Bey olmasaydı partimiz teşkilatlarını bu kadar kısa sürede oluşturamazdı. Koray Aydın elini taşın altına koydu ve gece yarılarına kadar teşkilatların oluşturulması için çaba gösterdi. Seçime girip girmeyeceğimiz bile belli değilken, elinden gelen her şeyi yaptı. Koray Aydın bu teşkilatları kurarken kendileri neredeydi? Biz, o süreçleri yaşadık, iyi biliyoruz. Kısa sürede ve üstelik seçici davranarak, partinin geleceğini düşünerek, gelecekte sorun çıkarmayacak kişilerden oluşan listeleri oluşturmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Koray Aydın, 81 il teşkilatının 76’sını kuran adam. Bu durum o kişiler tarafından Koray Aydın'a yapılmış bir haksızlıktır. Koray Aydın, bu partinin kuruluş aşamasından bugüne kadar parti teşkilatlarına en verimli şekilde nasıl fayda sağlarım diye çalışan bir siyaset adamıdır. Divana giremeyeceğini anlayan, Koray Aydın’nın yerine gelemeyeceğini anlayan kişilerin bir şekilde uydurduğu senaryolara biz itibar etmeyiz. Koray Aydın, bu partinin çalışan koludur ve bu kolu kırmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz.”

Evet, İYİ Parti’nin bugün bile var olmasının en büyük etkisi 2018 seçimlerinde elde ettiği başarıyı yerel seçimlerle taçlandırmasıdır. 
Çok iyi teşkilatlanıp Koray Aydın’ın o muazzam çabasıyla Türkiye’yi bırakın dünyada ender örnekleri bulunan hızda seçime girmeselerdi bugün yeni kurulan diğer partilerden hiçbir farkları bulunmayacaktı.  

Burada bir soruyla sizi kendi yorumunuzla baş başa bırakacağım değerli İYİ Partililer?

CHP’ye olan vefa borcunuzu düşündüğünüz kadar Koray Aydın ve ekibine olan borcunuzu düşünüyor musunuz?

Gelelim asıl meseleye. Daha 2020 yılında Koray Aydın’ın dışlanmasıyla oluşmaya başlayan tablo bugün Türkiye’nin dört bir yanında net bir şekilde ortaya çıkıyor. Gün geçmiyor ki bir İYİ Parti kongresinde kavga yaşanmasın. Kavgayı bırakın Meral Akşener’in üstüne basa basa önemsediği parti tüzüklerinin hiçe sayılmasıyla yeni bir tartışma ortaya çıkmasın. 

Peki, İYİ Parti’nin birçok şehirde kurucular kurulu olarak adlandırılan takımdan gelen istifalar bizlere ne gösteriyor? Bu özeleştiriyi asla yapamayacaksınız biliyorum ama seçim sonucunda bu gerçekle elbette yüzleşeceksiniz.

Son olarak bu bağlamda Sayın Akşener, neden Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemiyor?

Akşener akıllı bir siyasetçi, lider ruhlu bir hanımefendi, gerçeği görüyor ama etrafında bu gerçekle mücadele edecek bir ekibi yok. Artık 81 ilin yüzde doksanında da böyle bir ekip yok.

Ve doğal olarak İYİP’in CHP’lileştiğini ve seçimden sonra İYİP diye bir şey kalmayacağını gören Akşener, son beş yılın senaryosunu yazanların çektiği “şah” karşısında “mat” olmamak için son direnişlerini gösteriyor.

Hadi sizi felsefi bir tartışma daha başlatarak bir hafta daha rahat bırakayım.

Cumhur İttifakı’nın işleyişini tüm dünya ve Türkiye test etti biliyor.

Millet İttifakı’nın işleyişini hiç kimse bilmiyor.

Sevgili Millet İttifakına Üye Partilerin Yöneticileri ve Onlara Oy verecek Seçmenler,

Ya Millet İttifakı’nın lider partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazandıktan sonra oyları yüzde 0,01 ve 0,5 arasında olan 4 parti ile oyları yüzde 5-8 arasına düşecek olan İYİP ile bağlarını koparır da ülkeyi tek başımıza yönetiriz diye bir düşüncenin içerisinde girerse???

Yorumlar 1
Temel Ergün 09 Aralık 2022 23:02

Evet ne olacak o zaman? Anladığım kadarıyla sn Akşener haziran sonrasını şimdiden görüyor. Doğru mu?

Yazarın Diğer Yazıları