Ömer Enes YILAR

Adaylığı Konuşulan İsimler

Ömer Enes YILAR

Seçim tarihini de kesin bir dille konuşmaya başladığımıza göre artık yavaş yavaş seçim atmosferine girmeye başlıyoruz demektir.
Tarih konuştuğumuz bugünleri istifalar ve adaylık açıklamaları gibi süreçler takip edecek.
Her şeyin kesin olarak konuşulmaya başlanmasının yanında uzun bir süre daha kesin olmayacak tek şey ise muhalefetin adayının kim olacağı konusu.
Dijital çağda metinler üzerine güç birliği yapmış muhalefetin bunu da becerememesinin yanında sanki yazılımlarını bu metinlerle oluşturacakları bir robot üretip seçime de bu robotla gideceklermiş gibi bir rahat halleri var doğrusu.
Keza bir kişinin hem bu metinlerde sayıp dökülen özellikleri bünyesinde bulundurması hem de her gün yeni bir tartışmayla gündeme gelen 6’lı masanın içerisinden çıkacak olan adayın sadece “geçiş sürecini yönetecek” biri olması ve hiçbir yetkisini kullanmayacak olması ancak bir robotu ve onun özelliklerini tanımlar. 
Bugünlerde yüzde 1,5 oyu bulunan ve birçok şehirde teşkilatlanması bile olmayan partilerin bulunduğu 6’lı masanın “özerlik” tartışmalarını rahatlıkla yapabildiğini düşününce seçimde böyle bir ittifakın kazanması durumunda ülkenin nasıl bir hal alacağı kamuoyunda ciddi bir şekilde tartışılıyor.
Neyse… 6’lı masa konuşulunca ister istemez sinirleniyor ve dalıyor saçma sapan konuların arasına kalemimiz.
Gelelim konumuza. Tüm bu seçim tartışmalarını yanında şehrimizde de en çok konuşulan konulardan biri liste.
Liste denilince akıllara ilk başta Ak Parti geliyor tabi ki. Son durumları değerlendirdiğimizde özellikle Sayın Vedat Demiröz’ün Elazığ ziyaretiyle başlayan bir “halk listesi” tartışması var. Kamuoyu da buna kilitlenmiş durumda. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamaları da bu durumu destekliyor. Durum böyle olunca mevcut milletvekillerinin şanslarının da her geçen gün daha da azaldığı konuşuluyor.
Mevcutlardan arındığında nasıl bir liste oluşacağı da yine kritik bir konu. Öyle ki halkın sevdiği, çok istediği isimler bu aralar siyasete hiç sıcak bakmıyor. Bir çoğu işine, gücüne ve ticaretine odaklanmak isterken siyasetin getireceği riskleri almak istemiyor.
Konuyu bağlayacak olursak sadece iktidardan değil muhalefetten de şimdiye kadar kamuoyunu tatmin edecek bir adaylık çıkışı gelmedi. Aday adaylığı kulislerde konuşulan isimler ise ciddi bir heyecan yaratamıyor.
Bu umutsuz ve karamsar tablo umarız yakın bir zamanda kırılır. 
Elazığ’ın; kendisine sahip çıkacak, makus talihini terse çevirecek, diğer şehirlerle giriştiği rekabette eski gücünü kazandıracak listelere hiç olmadığı kadar ihtiyacı var.

Yazarın Diğer Yazıları