Ömer Enes YILAR

2023'e Karayolları ile Başlamak

Ömer Enes YILAR

Elazığ’ın kronikleşen sorunları var ve bunları artık şehirdeki herkes ezberlemiş durumda. 

Bu  sorunlar öyle yavana atılacak sorunlar değildi elbet. Şehrin ekonomisini, kültürünü, tarımını ve istihdamını etkileyen kritik sorunlardı. Özellikle son dönem Milletvekilleri bu konularda hem vatandaş hem STK’lar hem de yerel basın gibi şehrin tüm dinamikleri tarafından hırpalandılar.

Çaldıkları her kapıda ilk olarak bu sorunlar açtı kapıları. Her esnaf her vatandaş bu konularda çözüm istedi.

Neydi o sorunlar;

Mesela susuz kalan ovalarımız

Şehir merkezindeki bölge müdürlüklerinin taşınması

Pertek köprüsü

Veya OSB’deki çalışan sayımızın çevre illere göre az olması

Şehrin kültürel mirasını yansıtan eserlere sahip çıkılmaması

Harput’un bir türlü turizme dahil edilememesi

Çarpık kentleşen şehrin kentsel dönüşümü

Yatırımcıların şehre çekilememesi

Altyapı

Bu listeye çok önemli gördüklerimi dahil etmeye çalıştım. Genel olarak önemli sorunları dahil ettiğimi de düşünerek meselenin özüne inmek istiyorum. Yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi bu sorunlar şehrin yıllardır çözülmesini istediği ve bir türlü netice alamadığı sorunlardı.

Her seçim döneminde vaatlere konu olan ancak sözlerin bir türlü tutulmadığı bu sorunlarla ilgili 2022 yılı itibari ile kabullenme ve çözüm arayışları gibi süreçlere şahit olduk.

-2022 yılında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri ile altyapı projesi başlatılarak şehrin belki de 50 yıllık sorununa neşter vuruldu.

-Yine Elazığ Belediyesi’nin önemli projeleriyle birlikte Harput’ta önemli projelerde ilk kazmalar vuruldu ve Basın Müzesi, Musiki Müzesi, Elazığ Belediyesi Konuk Evi gibi önemli projeler tamamlanarak hizmete açıldı.

-Elazığ OSB’deki hem yatırımcı hem de istihdam sayısı artış gösterdi.

-TOKİ konutlarının inşa çalışmaları tamamlanmaya başlamasıyla Elazığ’ın yapı stokunun yarısı güvenli ve sağlam hale gelmeye başladı.

-Özellikle Milletvekili Metin Bulut’un yoğun gayret ve girişimleri ile Kuzova ve Uluova’da sulama ve enerji sorununa çare olacak önemli projelerin hayata geçmesi

-Birden fazla yatırımcının Elazığ OSB’deki yer tesliminin yapılması üzerine inşa çalışmalarını başlatması şeklindeki konularda 2022 yılında her ne kadar beklentileri tam olarak karşılamasa önemli çalışmaların yapıldığına şahit olduk.

Ve 2023…

2023 yılının da şehrin ortak talebi olan bir bölge müdürlüğünün taşınması ve alanın Elazığ Belediyesi’ne millet bahçesi yapılmak üzere devredilmesi meselesi ise gerçekten ümitlendirici bir gelişme oldu.

Hepimizin ortak talebi olsa da bu konuda netice almanın kolay olmadığını ve gerçekleşmesinin zor olduğunu biliyorduk. Çok şükür ki bu konuda ilk adım atıldı. Diğer kurumlar için de aynı gelişmelerin yaşanacağına dair ümitlerimiz de arttı.  Cumhuriyet ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanları, yeraltı otoparkları ile modern bir şehir merkezine artık sahip olan Elazığ’da böyle bir gelişmenin yaşanması da bizleri mutlu etti.

Bu konuda önemli gayretleri olan Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları bir teşekkürü hak etti.  Başkan Şerifoğulları’nın Elazığ’a yakışacak bir millet bahçesi yapacağından eminiz ve aksine hiçbir şüphemiz yok. 

Son virajda da olsa başarılı işlerin yapıldığını görmek, biraz tereddütlü bir mutluluk ama olsun. 2023’e böyle bir gelişmeyle başlamak bile umut verici. İnşallah devamı gelir. Son söz olarak Elazığ’da iyi bir ekip olduğunu görmek güzel ve yine eklemek gerek  birkaç eksikle de olsa… 
 

Yorumlar 1
Hamit 03 Mart 2023 16:34

Karayollarının taşınmasından daha önemli olan Karayollarının Elazığ için projeleri hayata geçirmesi olacaktır. Mesela Pertek köprüsü, karaçor köprüsü, karaleylek köprüsü, Havalimanı Köprülü kavşağı, Elazığ Baskil duble karayolu, Elazığ Pertek feribot iskelesi duble karayolu, Keban Divriği duble karayolu, Kuzeyçevreyolu bağlantı yolları ve Malatya ve Bingöl karayolu bağlantılarının yapılması, Hazardağlı altgeçiti, Sivrice-Siverek duble karayolu ,Gezin-Gülüşkür yolu gibi

Yazarın Diğer Yazıları