Cengiz GÜLAÇ

Nesebi Gayri Sahih!

Cengiz GÜLAÇ

Piç kelimesi genel olarak toplamda hakaret amacıyla kullanılır. Piç aslında hukuki bir terimdir. Eskiler piç kelimesi yerine “Nesebi Gayri Sahih” derlerdi.

    Yasal olmayan bir birleşme sonucu doğan çocuğa nesebi gayri sahih denir. Türk Medeni Kanunu’nun  498. Maddesi evlilik dışı doğan çocuğun miras hakkını düzenler.

    Özetle “piç”; gündelik konuşmada hakaret amacıyla kullanılsa da aslında hukuki bir tanımı ifade eder…

***
    Az muhterem, çok!... Saygıdeğer hoca efendi hazretleri Fetulah Gülen’in, vatansız vatan haini şakirtleri bir belgesel çekmişler! 

    İsmi “Mavi Otobüs”.

    FETÖBÜS diyen de var, benim gibi “KAKABÜS” diyen de var. Artık takdir sizin…

    İzledim. Anlattıkları hikayelerden çok etkilendim, gözlerim yaşardı, 15 Temmuz’a olan inancım sarsıldı,… Demek isterdim ama belgesele konuşanlardan gelen maklube kokusunu ekrandan bile alıyorsunuz! Burnunuzun direği kırılıyor! O derece yani!

    Nasıl anladığımı kısaca arz edeyim efendim…

    Bir Türk, hangi seviyede veya rütbede olursa olsun o şerefli Türk ordusunun üniformasını sırtına giyinmişse, ister öğrenci olsun, ister subay olsun, ucunda ölüm de olsa vatanını terk etmez. 

    Nokta!

    Belgeselde konuşan maklube kokulu korkaklar tahliye olur olmaz soluğu yurt dışında almış. 

    İdeolojik olarak çoğuyla hayata farklı gözle baksam da… Ve dahi bazılarının ideolojisini hastalıklı bulsam da Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında yargılanan askerlerin bir tanesi bile ülkesini terk etmedi. Hatta bazıları yurt dışı görevinde olmasına rağmen onurlu bir şekilde gelip kumpas savcılarına teslim oldu.

    Dikkat buyurun. Kumpas olduğunu bile bile, o kumpaslara bakan savcıların ve hâkimlerin birer hain terörist olduklarını bile bile gelip teslim oldular. 

    Aslında yaptıklarına teslim de denmez. Kendilerini vatanlarına emanet ettiler…

***

    Fıkra bu ya, Temel yaklaşık 30 televizyonun canlı yayınladığı bir anda birisini öldürmüş.

    Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi olay biter bitmez cevval Türk polisi Temel’i olay yerinde hemen yakalamış. Temel avukatımı isterim demiş.

    Polis kelepçeyi takmış. Temel avukatımı isterim demiş.

    Polis aracına bindirecekler, Temel avukatımı isterim demiş.

    Polis amiri dayanamamış ve “Allah aşkına Temel, 30 kanalda cinayeti canlı izledik. Avukatın gelip de ne diyecek?” deyince Temel; “Vallahi ben de çok merak ediyorum ne diyecek!” demiş…

***
    17/25 Aralık yargı darbesinden sonraki süreçte FETÖ sulandırmalarını anlayamam ama hadi anladım diyelim.

    Yahu adamlar 15 Temmuz’da canlı yayında darbeye teşebbüs ettiler. 80 milyon bizatihi ya ekran başında ya da sokaklarda şahitlik ettik. 252 insan şahitliğini şehadetle sonlandırdı…

    6 yıldır FETÖ’nün itleri her gün ortaya bir yalan atıyor, sanki darbeye şahitlik etmemişiz gibi günlerce yalanlara açıklama getirmeye çalışıyoruz.

    FETÖBÜS yolcusu, maklube kokan vatansızların yalanları kadar, Türk Devletine emanet edilen Ümit Faruk Yenici’nin, Akın Gür’ün, Hamza Kaya’nın ve Şehit Aydın Çopur’un gördüğü işkenceleri dert edinseydik belki de tüm bu acılar hiç yaşanmazdı.

    TRT’de yayınlanan “Mahrem” dizisini izlemediyseniz tavsiye ediyorum izleyin.

     Ümit Faruk Yenici’den, Akın Gür’den, Hamza Kaya’dan ve Şehit Aydın Çopur’dan vatan kokusu geliyor…
    Bir de FETÖBÜS yolcularını izleyin.

    Maklube kokuyorsunuz tosunlar! 

    Ve o kokuyu temizleyecek sabunu daha kimse icat etmedi!

*****
    Yazının başlığına takılanlar olmuşsa izah edeyim…

    Konu Fetullah olunca yazının başlığını “piç” koymayaydım da hoca efendi mi koyaydım!?
 

Yazarın Diğer Yazıları