Cengiz GÜLAÇ

Kılıçdaroğlu'na Mektup

Cengiz GÜLAÇ

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,

Efendim nasılsınız? İyi misiniz? Ünal, Sezgin, Engin nasıllar acaba? İyi olmanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. 

Beni soracak olursanız, Engin Özkoç’un; herkesi fişlediğinizi, iktidara geldiğinizde herkesin kaydını tuttuğunuzu söylediği günden beri az biraz titrek hallerim var ama olsun! İyiyim çok şükür.

Titrek hallerim var derken efendim, Engin sadece benim kayıtlarımın hesabını sorsa memlekette kimseye sıra gelmez! İktidar olmanız halinde hepsini görevlerini iade etmeyi düşündüğünüz FETÖ’cülerin bana kumpas kurmasına bile gerek kalmayacak!

Anadolu illerinde grup toplantısı yapma kararınızdan sonra sıra Elazığ’ımıza geldi. Öncelikle memleketimize hoş geldiniz. 

Her bir köşesi gelincik tarlası gibi al bayrağımızla süslü bu güzel memleketimizde yapmayı düşündüğünüz konuşmayla alakalı birkaç sorum olacak…

Mevzu bahis olan vatansa, her biri ABD’nin taytlı, çakma hayal kahramanlarının bin katı gücünde yaşayan, hakki kahramanlar olan sıradan her Elazığlının merak ettiği bazı sorular var.

Öncelikle, PeKeKe sevicisi Selahattin Demirtaş’a Elazığ’da da özgürlük isteyecek misiniz?

Düşünmüyorsanız, istekte bulunabilir miyiz?

En azından içinde Selahattin Demirtaş geçen bir cümle kurarsanız merakımızı giderirsiniz. Hem, Elazığlı Selahattin’e Van’da özgürlük isteyip kendi memleketinde istemezseniz vallahi gönül koyarız!

Bu isteğimizi yerine getirirseniz Osman Kavala’ya da arada küçük bir güzellik yaparsınız artık!

Sayın Kılıçdaroğlu,

Biliyorsunuz Ünal Çeviköz “Maalesef Türkiye Azerbaycan’a yardım etti” demişti. Biz Elazığlılar Azerbaycanlı soydaşlarımız başta olmak üzere bütün Türk dünyasına karşı az biraz hassasızdır.

Efendim siz de Azerbaycan’a yapılan yardıma hayıflanıyor musunuz?

Daha iki gün önce Ermenistan’da Nancy Pelosi ağlamışken sizden böyle bir ricada bulunmanın sizin açınızdan oluşturacağı riskleri biliyorum ama Ünal’la aynı fikirde misiniz, çok merak ediyoruz.

Olur da aynı fikirde değilim derseniz,..

Akdeniz’de ülkesini Batı’ya şikayet eden, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinde bu ülkelerin sözcülüğüne soyunan Ünal’ı halen daha ne diye istihdam ediyorsunuz diye soran bir Gakgoş çıkabilir ama bu kadarına gönlüm el vermez! Emin olun müsaade etmem.

Efendim şimdi de partinizde en çok sevdiğim isimlerden birisine gelelim. Sezgin Tanrıkulu…

PKK’lı cenazelerinin aranan adamı Sezgin’i yanınıza alıp kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in mezarına gitmeyi düşü…..

Şehitlik de olur diyeceğim ama….

Siz en iyisi Sezgin SİHA’lardan neden bu kadar nefret ediyor, onu söyleyin.

Efendim şimdi de Gürsel Tekin’e gelelim…

İktidar olmanız halinde HDP’ye vermeyi düşündüğünüz bakanlıkları açıklarsanız, Elazığ’a jest yapmış olursunuz! HDP’ye hangi bakanlıkları vermeyi düşünüyorsunuz?

Nevaf Bilek isimli bir PM üyeniz var. Beyimiz Diyarbakır Kürdistan’ın bir parçasıdır demiş. Bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?

LGBT şeysileri için Türk aile yapısını neden bozsun ki demişsiniz. İktidar olunca bu LGBT şeysilerine evlenme hakkı verirsiniz diye düşünüyorum! Haksız mıyım?

15 Temmuz için “Kontrollü Darbe” demiştiniz. Bu ifadenizi kontrollü bir şekilde açar mısınız?

 Merak ettiğimden değil, görevlerine iade etmeyi düşündüğünüz FETÖ’cülerin içi rahatlasın diye sordum!

Son olarak, Selahattin Demirtaş’ın göğsüne şeref madalyası takmayı düşünüyorsunuz ya,… Biliyorsunuz Demirtaş Başgan Apo’nun heykelini dikmeyi düşünüyor. Malum, heykel yapmak parti olarak sizin uzmanlık alanınız! 

Apo’nun heykelinin dikilmesi konusunda Demirtaş’a yardımcı olmayı düşünüyor musunuz?

Meşrulaştırdığınız YPG ve PYD’de de Apo’nun heykelini dikmek isteyebilir! Bu konuda ne düşündüğünüzü sormayacağım!

Efendim sorulacak soru çok da, köşe sınırsız değil. Şimdi Joe Biden neden sizinle birlikte çalışmak istiyor, S-400’lere neden karşıydınız gibi dış politika sorularına girersek bütün gazeteyi köşeme tahsis etmek gerekecek!

Tabi son iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaya cesaret edemeyen birisine bu sefer aday olmayı düşünüyor musunuz gibi boş bir soru sorarak köşeyi telef etmek de bize yakışmaz!

Mektubuma son verirken, selamlarımı arz edip Engin Özkoç’un ellerinden öperim!

Engin’e söyleyin Onuncu Yıl Marşını ezbere biliyorum! Hani belki bir hafifletici neden olur da bir iki jop sokup, az biraz elektrik verdikten sonra beni serbest bırakırsınız!

Bu arada Demirtaş’a, Biden’a ve Fetullah’a nefretlerimi iletirseniz sevinirim!
 

Yazarın Diğer Yazıları