Cengiz GÜLAÇ

Kabine Değişikliğinde Elazığ'a Bakanlık Veriliyor

Cengiz GÜLAÇ

Elazığlının, çaresizce gözü yollarda “Bakan” bekleyeli ne çok zaman oldu?

Bakan olamadı diye dayak yemeyen siyasetçi kalmadı! Sanki siyasete atılırken Bakan olma sözü vermişler gibi.

Ama artık bu hasret bitiyor.

Başka başka şehirlere gittiğimizde nerelisiniz sorusuna Elazığlıyız dediğimizde “Ooo, demek filan Bakanın hemşerisisiniz” dediklerinde önce göğsümüz kabaracak. Sonra hafiften gözlerimiz nemlenecek. Başımızı dikleştirip, nefesimizi iyice çekip gür bir sesle evet diyeceğiz.

Öyle bir sevineceğiz ki, bu sevinci görenler bizi bakanın birinci derece yakını zannedecekler. Olmadı, en azından Bakanımız erkekse bizi kirvesi falan zannedecekler! (Görmese bu kadar niye sahiplensin diyecekler!)

Elazığ’a AK Parti döneminde bir tane bile Bakan verilmemesi önemli bir mesele tabi. Sırf bu yüzden, haklı olarak Sayın Gürsel Erol 4 yıldır AK Parti temsilcilerini köşeye sıkıştırmıyor mu?

Hatta geçtiğimiz günlerde bir kanalımızda Sayın Erol, iktidar değişikliği halinde Bakan olmak istediğini söylemişti. Gönlünden geçen bakanlık ise içişleri bakanlığıymış.

Öyle ki, sunucu arkadaşın da gönlünden geçenin kültür bakanı olmak olduğunu o programda öğrenmiştik. 

İnsanın gönlünden geçenin sınırı yok tabi. Misal siz her ne kadar, 1.70 boyunda, 107 kiloluk bu sütun gibi diri muhteşem insan siluetine bakarak beni spor bakanlığına layık görseniz de aslında benim en iyi yapacağım bakanlık tarım ve orman bakanlığıdır! Zira sığırdan çok iyi anlarım!

Neyse, konumuza dönelim…

2023 seçimlerinden sonra kabinede Elazığ’a bakanlık verilecek.

Kesin bilgi.

CHP’li Gürsel Tekin HDP’lilere bakanlık verilebileceğini açıkladı.

Seçim sonrası kabine oluşturulurken Elazığ’a CHP’den bir bakanlık verilmezse bile en azından bir HDP’li bakanımız olma ihtimali var. 

 Hem yeni sistemde bakanlar dışarıdan atanıyor. Elazığ’dan atanacak HDP’li bakanın vekil olma şartı da yok. 

 HDP’nin Elazığ’dan vekil çıkartma ihtimalinde ayarı bozulan memleket eşrafı HDP’li bakana ne der, orasını bilmem!

Geçtiğimiz günlerde neredeyse yüzüncü kez seçimi kazanmaları halinde bütün KHK’lı FETÖ’cüleri görevlerine iade edeceğini söyleyen Sayın Kemal Kılıçadaroğlu’nun açıklamasından sonra FETÖ ile en ciddi mücadeleyi kendilerinin yapacağını söyleyen Sayın Gürsel Erol, Gürsel Tekin’i tevil eder mi? Hep birlikte göreceğiz.

Elazığ’a her gelen CHP’linin milliyetçi takılıp, Ankara’ya gidince başka şeyler söylemelerini Sayın Gürsel Erol daha ne kadar tevil eder, onu da bilmiyorum.

Bu arada, aranızda AK Parti daha önce HDP’ye bakanlık vermişti diyen olabilir. Hemen cevabını vereyim. Çünkü gelen tepkilerden sonra Gürsel Tekin böyle demişti…

7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra hükümet kurulamadığı için 1 Kasım seçimlerine gidilmişti. Geçiş döneminde Mecliste temsil edilen partilere bakanlık verilmesi yasal zorunluluktur. Lütfen Gürsel Tekin toplumun geri kalanını kendisi gibi cahil zannetmesin!

Yine birileri çıkıp zamanında AK Parti HDP ile kol kola girmişti demesin. Zira geçen hafta HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş aynen şöyle dedi:

 “Yerel seçimlerde CHP’ye oy verdik, bunu saklamıyoruz. AK Parti ile hiçbir zaman birlikte hareket etmedik. Sadece iktidarda olduğu için muhatabımızdı.”

 6+1 masa dediğimizde abdesti kaçanlar,

 HDP, altılı masanın başrol oyuncusudur dediğimizde kızanlar,

 CHP hem kendi kaderini hem de ülkenin kaderini HDP’ye peşkeş çekiyor dediğimizde slogan atanlar,…

 Gürsel Tekin ne dedi?

 Rica ediyorum kıvırmadan cevap verin!

 Gürsel Tekin durduk yere mi bu çıkışı yaptı yoksa toplum yavaş yavaş HDP’ye bakan verilmesine hazırlanıyor mu?

 Sayın Gürsel Erol,

 Şahsınızı CHP’den ve siyasetten ayrı bir yere koyduğumu biliyorsunuz. Lütfen söyleyin,…

 İki “Gürsel” arasındaki fark özde mi yoksa sözde mi?

***
 Sayın Kılıçdaroğlu HDP’lilere hitaben; beni destekleyin, Demirtaş özgür kalsın demişti ya…

  İster misiniz, Selahattin Demirtaş bakan olsun!

  Üstelik Elazığlı!

  Tev tev tev!...
 

Yorumlar 1
Serkan 05 Eylül 2022 14:28

Cengiz bey yine özetle ve net bir anlatımla gizli gündemlerin ifşası İçin önemli bir yazı kaleme almışsınız. Tebrik ederim.

Yazarın Diğer Yazıları