Cengiz GÜLAÇ

CHP Fetullah'a Neden Karşıydı?

Cengiz GÜLAÇ

Adil Öksüz bir gün Ali Bal’a Fetullah Gülen’le arasında geçen bir diyalogu aktarmış. Ali Bal, 15 Temmuz sonrası etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak tüm bildiklerini devlete anlatan bir mahrem müdürdür. Gülen Öksüz’e şöyle demiş:

    “Ben hava kuvvetlerine ilk öğrenciyi 1974’te yerleştirdim. Siz halen daha hava kuvvetlerinin tamamını ele geçiremediniz mi?”

    FETÖ örgütünün 1974’ten çok daha eski tarihlere dayanan bir casusluk örgütü olduğunu iddia edenler de var ama biz şimdilik Adil Öksüz’ün Gülen’le yaptığı iddia edilen diyalogu esas alalım.

    Devletin diğer kurumlarına FETÖ’nün ilk ne zaman sızdığını bilmiyorum ama en azından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızma tarihi 1974.

    1974’ten 17 Aralık 2013 tarihine kadar geçen 39 yıllık zamanda Fetullah Gülen’le ilgili mahkemelerce verilmiş tek bir karar yok. (1980 darbesi sonrası esrarengiz şekilde Fetullah’ın darbecilerce korunmasını ve hakkındaki yakalama kararının kaldırılarak tek bir soruşturmanın bile açılmamasını saymazsak!)

    Karar yok derken, Gülen örgütlenmesinin bir terör yapılanması olduğuna dair mahkemelerce verilen hiçbir karar yok. Sadece eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel 2000 tarihinde “Laik devlet yapısını değiştirerek, yerine dini kurallara dayalı devlet kurmak amacıyla yasa dışı örgüt kurup faaliyetlerde” bulunma iddiasıyla Fetullah Gülen hakkında bir soruşturma başlatmıştı.

    Dünya hukuk tarihinin en komik soruşturması unvanına sahip olan bu soruşturma ile hukuk tarihinde ilk defa “tek kişilik” bir örgüt soruşturması başlamıştı!

    Soruşturmadan sonra Ankara adliyesinde zaman zaman karşılaştığım Nuh Mete Yüksel’in psikolojisini ve yaşadığı korkuyu belki başka bir zaman anlatırım…

    Özetle, 1974 yılını baz alacak olursak,… 17/25 Aralık sürecine kadar Fetullah Gülen hakkında açılmış veya karara bağlanmış tek bir dava yoktur…

    Bu 39 yıl boyunca CHP ve temsil ettiği dünya görüşü Fetullah Gülen hakkında her zaman olumsuz bir kanaat beslemiştir ve bunu da her vesileyle dile getirmiştir. Haklarını teslim etmemiz lazım!…

    Kamuoyunda CHP’li siyasetçilerden veya yazarçizer takımından AK Partililere hitaben “Biz yıllarca Gülen hakkında sizi uyardık…” türü cümleler kurduklarını duymuşsunuzdur. 

    FETÖ yapılanmasının cemaat veya hizmet hareketi diye kabul edildiği dönemlerde Gülen örgütüne CHP ve temsil ettiği zihniyetin “F Tipi Yapılanma” dediğini hepimiz hatırlıyoruz.

    Rahmetli Necip Hablemitoğlu tehlikeyi herkesten önce görenlerdendi.

    Artık zurnanın zırt dediğe yere gelebiliriz! Bu kadar izah yeterli…

    Sizce CHP Fetullah Gülen yapılanmasına örgüt olduğu için mi karşıydı yoksa başkaca bir sebebi mi vardı?

    Ben kendi cevabımı vereyim…

    CHP ve zihniyeti aslında özel olarak Fetullah’a karşı değildi. CHP, din paydasında hareket eden her türlü cemaate, derneğe, vakfa, siyasi görüşe vs. karşıdır. Dolayısıyla da bu karşı oluşun muhafazakâr insanlar açısından hiçbir anlamı yoktur.

    Sadece başını örtüp okumak isteyen bir kızın bir zamanlar terörist muamelesi görmesinin sebebi de bu hastalıklı bakış değil miydi?

    Hadi bir tek CHP’li çıksın ve “Biz başörtüsünü Fetullah’tan daha tehlikeli görmüyorduk!” desin!

    Hadi, hadi!

    39 yıl boyunca karşı olduklarını iddia ettikleri bir yapının gerçek yüzünü göstermesinden hemen sonra kapatılan gazetelerin, televizyonların, bankanın önüne gidip canhıraş bir şekilde savunulmasının izahı olabilir mi?

    Hani karşıydınız?

    Hani tehlikeyi herkesten önce gömüştünüz?

    Hani bunlar F Tipi yapılanmaydı?

    Ve bugün…

    FETÖ üyesi veya iltisaklısı olan herkesi, bila kaydü şart, iade edeceğim demek hangi laik abdestle izah edilebilir?

    FETÖ’cü bir askeri öğrenciye öz evlat muamelesi yapmak nedir?

    Kılıçdaroğlu FETÖ’cü Taha Furkan Çetinkaya’ya öyle bir sarıldı ki, öz evladın olsa o sevgiyi, şefkati göstermezsin!

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve her kademedeki saz arkadaşları neden böyle davranıyor biliyor musunuz?

    Çünkü Fetullah Gülen Örgütü’nün dinle, diyanetle ilgisinin olmadığını gördüler!

    Ayrıca, ABD’deki Joe Biden gibi dostları kullanışlı casusumuz Fetullah’a merhamet göstermeniz gerekiyor diyorlar! Onlar da talimat neyse ona göre davranıyor…

    CHP, 39 yıl boyunca hakkında tek bir mahkeme kararı olmayan bir yapılanmaya karşı olurken, aynı yapı darbe yapıyor ve CHP bugün tüm FETÖ’cülerin kankası oluyor!

    Bizden de tüm bu tarihi sürece, ulusalcı faşit kırması seçkince ithal tohumların trene baktığı gibi bakmamızı istiyorlar!

    Her türlü rencide etme hakkımın saklı kalması koşuluyla!...

    Sakın bir daha bana “Biz Fetullah tehlikesini herkesten önce gördük, biz sizi uyarırken siz kol kolaydınız!” gibi cümleler sarf etmeyin!

    Kırıcı olurum!    

    Kırıcı derken, rencide ederim!
 

Yazarın Diğer Yazıları