Cemil TURGUT

Tuzu Kurular

Cemil TURGUT

Ülkemizde her dönem şartlar ne olursa olsun birilerinin keyfi yerindedir. Yani ekonomik, sosyolojik ve psikolojik zemin, olumsuzlukların zirvesi dahi olsa onların umurunda değildir. Kısaca onlar tuzu kurulardır. Peki kim bu tuzu kurular?

Tuzu kurular kim mi? Kanal kanal gezerek ekonomiyi kötüleyerek yoksulluk edebiyatı yaparlar, ardından da “şu anda caz festivaline katılmak üzere arkadaşlarla yoldayız” diye tweet atarlar. Ekonominin dibe vurduğundan dem vururlar ama ellerinde viski kadehleriyle plaj barlarından resim atarlardır.

Tuzu kurular kim mi? Tatil yörelerinde kordon boyu sıra sıra dizilmiş meyhanelerde arkadaşlarıyla kadeh tokuşturan, yaz boyu çoluk çocuk en pahalı otellerde kalan ama durumundan her daim şikayetçi olanlardır.

Tuzu kurular kim mi? Hasbel kader bir gazetede kaptıkları ve çalakalem yazı yazdıkları köşede, ülkenin her açıdan kötü yönetildiğini yazarlar ama menfaatleri gereği siyasi iktidarlara her türlü yalakalığı yapanlardır.

Tuzu kurular kim mi? Siyasal  iktidarın her türlü nimetinden yararlanırlar ama siyasal iktidara da demediklerini bırakmazlar. Hatta siyasal iktidarın tabir yerindeyse kaymağını onlar yerler. Yakınlarını işe aldırmaktan tutun da, bazı ihalelere kadar birçok konuda ayrıcalıklı olanlardır..

Tuzu kurular kim mi? Bir şekilde bürokratlığa veya vekilliğe kapağı atıp çocuklarını devletin en kazançlı kurumlarına gizlice yüksek maaşlarla yerleştiren ve fakat foyaları ortaya çıkınca da benim haberim yok kendi başarısıdır diyenlerdir.

Tuzu kurular kim mi? Hasbel kader iki yıllığına da olsa meclise girdikten sonra ömür boyu vekil emekli maaşı alıp, sürekli hak ve hukuktan dem vuranlardır.

Tuzu kurular kim mi?  Meclis lokantasında en kaliteli yemekleri yiyip, vatandaşa da “az yiyin, fazla almayın zaten aldığımız şeyler telef oluyor” tavsiyesinde bulunan, meclisteki giyim mağazalarından ucuz fiyatlara marka elbise, gömlek alan vekillerdir.

Tuzu kurular kim mi? Dışarıda birkaç tane evi olduğu halde yıllardır devletin lojmanlarında ikamet eden,  kamu iktisadi kuruluşlarında çalışanlar, akademisyenler ve diğer kamu çalışanlarıdır.

Tuzu kurular kim mi? Son model arabalarla, siyah gözlük ve pahalı cep telefonlarıyla konuşur gibi yapıp ortalıkta fink atıp yakıt fiyatlarının pahalılığından dem vuranlardır.

Tuzu kurular kim mi? Bulundukları şehirlerde ekonomiye de topluma da faydası olmayan (işinin ehli olan oda başkanlıklarını tenzih ederiz) ama protokol denildi mi hemen koşan oda başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşlarıdır.

Tuzu kurular kim mi? Sırtını devlete dayamış, çalıştığı kurumda akşama kadar bilgisayardan oyun oynayan ve fakat sürekli maaşından şikayet eden memur ve işçilerdir( işini yapanları tenzih ederiz)

Tuzu kurular kim mi? Vatanını korumak için gözünü kırpmadan sınıra koşan ve terörün her türlüsüyle mücadele edenlere mukabil paranın gücüyle askerliğini yapmayanlardır. (devletin bu uygulamayı kaldırması bu konudaki adaletsizliği giderecektir diye düşünüyoruz)

Velhasıl ülkemizde tuzu kuru olanlar olup bitenden daha çok şikâyetçi oluyorlar. Öte yandan kendi halinde kabuğuna çekilmiş, gerçek vatan sevdalısı sessiz çoğunluk ise sabırla sırasını ve zamanını bekliyor..
 

Yazarın Diğer Yazıları