Alparslan Kılınç

Tebrikler Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi

Alparslan Kılınç

    Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Türkiye genelinde özel yetenekli öğrencilerin tanılanmasının ardından öğrenim görüyor oldukları genel örgün eğitim kurumlarına ek olarak eğitim öğretimlerinin gerçekleştirildiği kurumlardır. Bu sebeple özel yetenekli öğrenciler BİLSEM’lerdeki tüm eğitim ve öğretim etkinliklerine, örgün eğitim gördükleri okul saatleri dışında olmak üzere hafta içi ya da hafta sonu devam edebilmektedirler.
    BİLSEM’lerde yaratıcı düşünce, keşif, icat, sosyal ilişki başarıları, inovasyon, liderlik, iletişim ve sanatsal beceriler kazanmalarının yanı sıra onların özel yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışma disiplinine sahip olarak disiplinler arası düşünme, sorunları çözme ve öngörülmüş ihtiyaçları karşılamalarına dair projeler gerçekleştirmelerine katkı sunulmaktadır (orgm.meb.gov.tr).
    BİLSEM’lerden eğitim alacak özel yetenekli öğrenciler, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tanımlama takvimi çerçevesinde ve yine Bakanlık tarafından belirlenen sınıf seviyelerinden kabul edilmektedir. Eğitim almak için kabul edilen öğrenciler ilkokul 1, 2 ve 3. Sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarından tanımlanarak kabul edilmektedir.
    Türkiye’de ülke genelinde 179 BİLSEM sayısı 2023 yılı itibariyle 379’a çıkarıldı. Öğrencilerin BİLSEM’lere daha rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla ilçelerde de açılmaya başlandı. İlimizde ise bu tarihe kadar merkezde Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi olarak tek bir merkez vardı. Şimdilerde ise merkezde Ali Kuşçu ve ilçede ise Kovancılar Bilsem var.
    BİLSEM ile ilgili genel bir açıklama siz kıymetli okuyucularımıza yaptıktan sonra; iki önemli konu üzerinde durmak istiyorum.
    Birinci konumuz maalesef velilerimiz (özellikle anneler) bu BİLSEM sınavlarını da abartarak 1. sınıftan itibaren yavrularımızı bir sınav stresi ile daha erken yaşlardan itibaren germeye başladılar. Velilerin çocukları BİLSEM sınavlarına hazırlama gayretini gören özel sektörde buna kayıtsız kalmayarak; kaynaklar ve denemeler çıkardı. Hatta maalesef bazı velilerimiz işi daha da abartarak BİLSEM sınavı için çocuklarına özel ders dahi aldırıyor. Evet, çocuklarımız BİLSEM’e girse çok iyi olur. Ancak her çocuk BİLSEM sınavını kazanacak diye bir şey yok. Sadece BİLSEM sınavları da değil; çocuklarımızı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri sınavlarına da teşvik etmeliyiz. Tabii ki her şeyi tadında bırakacak şekilde çocuklarımızı teşvik etmeyi unutmayalım. Ayrıca çocuklarımızın TEKNOFEST yarışmalarına da katılmaları da önemlidir. Çünkü unutmayalım ki çocuklar bizim geleceğimiz.
    İkinci konumuz ise başlığımıza da isim olan; “Tebrikler Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi”. Yaklaşık 5 yıldır (elbette daha önceki yıllarda da başarılar elde etti) yaptığı projeler, faaliyetler ve elde etmiş olduğu Türkiye dereceleri ile Elazığ’ımızın adını ülke genelinde büyük bir gururla duyuruyor. Elazığ Bilim ve Sanat Merkezinin bu başarısı elbette ki tesadüf değil. Güçlü bir eğitim kadrosu var. Bunula birlikte tecrübeli, başarılı, hedefleri olan vizyon sahibi bir idari kadrosu da var. Anlayacağınız orkestra ve şef uyumu güzel sonuçlar doğruyor. Yakın bir zamanda ilimizde açılan yeni Bilim ve Sanat Merkezlerinin müdürleri de daha önce Elazığ Bilim ve Sanat Merkezinde müdür yardımcısı olarak görev yapmaktaydılar. Bu da gösteriyor ki Ali Kuşçu ve Kovancılar Bilim ve Sanat Merkezlerimiz de yapacakları proje ve faaliyetler ile ilimizin adını Türkiye’de duyuracaklar.
    Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi en son geçen hafta bir başarı daha elde etti. 18. TÜBİTAK 2204B Türkiye Finallerinde Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seval TOPCU’nun danışmanlığında öğrencileri Zeynep KAYA, hazırladıkları Coğrafya alanındaki proje ile Türkiye 2. oldu. Elazığ Bilim ve Sanat Merkezini başta kurum müdürü Zülfü YAPICI Bey olmak üzere, müdür yardımcılarını, başarının mimarı eğitim kadrosunu ve öğrencilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Elazığ eğitim camiası ve halkı olarak sizinle gurur duyuyoruz. Tebrikler Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi.
    Burada bir kişiye daha teşekkür etmeden ve bu mükemmel ekibi Ankara’da yalnız bırakmadığı için ismini zikretmeden geçmek istemiyorum. Ne demişler Marifet İltifata tabidir. Sayın Milletvekilimiz Erol KELEŞ Bey ve eşi Tülay Hanımefendi ekibimizi sergi gününden itibaren yalnız bırakmadılar. Sayın Vekilimiz ödül töreni sonrası da ekibimizi Gazi Meclisimizde misafir etti.
    Hazırlamış oldukları projeler, çalışmalar, kültürel ve sportif faaliyetler ile bizleri gururlandıran bütün eğitim kurumlarımıza, yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilerine ilimiz adına teşekkür ediyorum. Unutmayınız gerçekten Elazığ eğitimde bir marka şehir.
    Sağlıcakla kalın.

Yorumlar 9
Neslihan 13 Haziran 2024 16:45

Sehrimizi böyle başarılar ile duymak çok gurur verici hele de konu eğitimse önemi bir kez daha artıyor. Bu başarı hikayesini konu aldığı için yazarımıza da hassaten teşekkür ederiz

Hüseyin ÇAHAN 05 Haziran 2024 14:14

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.. Yüreğine sağlık dostum...

MELEK 04 Haziran 2024 18:45

Yüreğinize sağlık..

Kemal 04 Haziran 2024 15:56

Elazığ bilim sanat merkezinin başarılarını bizimle paylaştığınız ve Elazığ halkını bilgilendiriniz için sizi tebrik ediyorum kaleminize sağlık

Yadem 04 Haziran 2024 15:20

Tüm Elazığ BİLSEM personelini ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Böyle başarıları göz önüne aldığınız için de üstadım size de teşekkürler.

Reşat Yörük 04 Haziran 2024 14:30

Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Aysun Güven 04 Haziran 2024 14:29

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezini tebrik ediyorum. Bizleri bu güzel haber ile bilgilendirdiğiniz için de size teşekkür ederim.

Vedat 04 Haziran 2024 14:06

Bilim sanat merkezinin tüm ekibini kutluyorum

Cihan Ayaz 04 Haziran 2024 13:58

Kaleminize emeğinize saglık hocam.????

Yazarın Diğer Yazıları