Alparslan Kılınç

İsveç Ne Yapmak İstiyor?

Alparslan Kılınç

Terör örgütü yandaşlarınca 11 Ocak’ta Stokholm’de Devletimizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan menfur eylem inanılır gibi değil. İsveç devleti bu tür terör propagandalarına nasıl müsaade edebilir? Daha yakın bir zamanda NATO’ya alınmak için kapımızı aşındıran İsveç değil miydi? İsveç Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerini nasıl unutur? 

Türkiye bu tür terör eylemlerine şimdiye kadar nasıl sessiz kalmadıysa bundan sonra da sessiz kalmayacaktır. Bu olay gerçekleştikten sonra İsveç’in Ankara Büyük Elçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak menfur eylem şiddetle kınanmıştır. Ardından da İsveç’teki skandal görüntülere ilk resmi yaptırım uygulanmış, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocakta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyaret, Meclis Başkanımız Mustafa Şentop tarafından iptal edilmiştir.  

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yaptığı açıklamada bu menfur eylemi şiddetle kınamıştır. Ancak bu kınama yeterli değildir. Kristersson, İsveç’in NATO üyeliği için yaptığı başvurunun sabote edilmek istediğini söylemiştir. Eğer İsveç bu düşüncelerinde gerçekten samimi ise vermiş olduğu sözleri yerine getirir. Aksi halde NATO üyeliğinin hayalden öteye gidemeyeceğini bilmelidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanı aleyhine bu tür terör eylemlerine fırsat veren bir ülke bizim nasıl müttefikimiz olacak? Gerçi bu soru sadece İsveç’e sorulmamalıdır. Çünkü ne yazık ki NATO’da müttefikimiz olan bazı ülkeler yıllardır terör örgütünün destekçisi oldu ve olmaya da devam ediyorlar. Bu ülkelerin başında hepimizin bildiği gibi ABD gelmektedir.

Avrupa Türkiye’ye karşı eylemlerde bulunan terör örgütleri ile arasına mesafe koymalıdır. Bunları desteklemeyi bırakmalıdır. Bugün bize karşı yapılan terör eylemleri gün gelir kendilerine döner. Bunu yakın zamanda Fransa’da gördük. Anlaşılan Avrupa Fransa’da meydana gelen terör eylemlerinden ders çıkarmamış.

Türkiye her zaman için müttefiklerine karşı samimi olmuş ve müttefikliğin gereklerini fazlasıyla yerine getirmiştir. Bunu gerek BM ve gerekse NATO gayet iyi bilmektedir. Türkiye haklı olarak ülkesine karşı yapılan terör eylemlerinin desteklenmesini istememektedir. Türkiye’nin sözde müttefik ve dost ülkeleri Türkiye düşmanlığından vazgeçmelidirler. Avrupalı devletler Türkiye Viyana kapılarına kadar tekrar dayanır mı korkusundan artık vazgeçmelidir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü yoktur. Ancak Aziz Şehitlerimizin kanı ile sulanmış vatan toprağından ki buna mavi vatanda dahildir bir karış toprak vermeyiz. Toprağımızda gözü olanın nasıl geçmişte gözünü çıkarmışsak şimdi de hiç tereddüt etmeden gözünü çıkarırız. Bu da böyle biline vesselam.
 

Yorumlar 11
Bayram SEVİM 24 Ocak 2023 14:02

İsveç gibilerin ne istediği bellidir aslında.

Tumiçin 20 Ocak 2023 00:08

Amerikaya güvenerek bunları yapıyorlar, NATOya Türkiyen in izni olmadan da girecekleri düşünüyorlar. Görelim ne olacak

Mehmet Ö 17 Ocak 2023 11:03

Terör bumerang gibidir. Gün gelir destek verenleri vurur. Yazınız için teşekkürler kıymetli dostum. Kalemine sağlık.

Vedat 16 Ocak 2023 20:16

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.Bu güzel tespitleriniz için değerli kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.

Yadem 16 Ocak 2023 19:56

Tavrımız her zaman net ve kesin olmalı ki diğer ülkelere örnek teşkil etmeli. Unutmamalı "Ayıdan post gavurdan dost olmaz."

Ahmet K 16 Ocak 2023 19:01

Yoğuni mesainize rağmen her hafta en önemli gelişmeleri gündeme alarak yazıya aktardığıniz için teşekkürler.

Ömer Karslar 16 Ocak 2023 18:56

İt ittir, hiçbir zaman kurt olmaz.

Kemal Nizihi 16 Ocak 2023 18:48

Batı Türkiye karşısında hiçbir zaman samimi olmamıştır yazınızla ve olayı çok güzel anlatmişsiniz kaleminize sağlık.

Ayşe Korkmaz 16 Ocak 2023 18:35

Yıllardır terör örgütlerini desteklediler. Utanmadan, sıkılmadan bize dost ve müttefik ülke dediler. Ama Türkiye eski Türkiye değil bunu bilmeliler.

Hüseyin ÇAHAN 16 Ocak 2023 18:12

Ukranya Rusya savaşında bu devletin gücü tescillendi. Yunanistan ve diğer ABD uşakları da birgün bu ülkenin asıl gücünü er ya da geç anlayacaklar .. Yüreğine sağlık dostum..

Mustafa D. 16 Ocak 2023 16:52

Sahte kınamalarla bizleri kandırdıkları dönenler çoktan son buldu. Hala eski kafayı yaşıyorlar. Artık güçlü bir Türkiye nin varlığı hepsini korkuyor.

Yazarın Diğer Yazıları