Alparslan Kılınç

Haarp Nedir, Yapay Deprem Mümkün mü?

Alparslan Kılınç

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem ve İstanbul Kağıthane’de gerçekleşen depremden sonra Türkiye’nin gündemi Haarp teknolojisi oldu. Bazıları ülkemizde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olan bu deprem, Hatay depremi ve birçok artçı depremlerin nedeni olarak günümüzün silahı olarak tanımlanan Haarp gösterilmeye başlandı. Peki bu Haarp teknolojisi nedir? Bununla yapay deprem meydana getirmek mümkün mü? Kimilerine göre evet mümkün, kimilerine göre ise komplo teorisinden başka bir şey değil.

Kıyamet silahı olarak da bilinen Haarp, Türkçe karşılığı "Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program"ı olarak bilinen, ABD’nin Alaska eyaletinde bulunan bilimsel bir projedir. Bu program ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülür ve iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere kurulmuştur. Haarp fikri, ilk kez Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır.

Haarp, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.

Haarp'ın yapabileceklerinin kısaca şöyle olduğu ifade edilmektedir:

 1- İklimleri değiştirmek

2- Suni Deprem yaratabilmek

3- İnsan bilincini kontrol edebilmek

4- Sel ve kuraklık oluşturabilme

Haarp tam 180 kablodan oluşur ve toplamda 36 Milyon Watt enerji açığa çıkarır. Amerika'da ise bir elektrik santrali sadece 52 bin Watt kullanabilmektedir. Bu silaha Haarp, gelişen Teknoloji ile ileride çıkacak olası savaşlarda kullanılabilecek çok tehlikeli bir silah olduğunu uzmanlar ifade etmektedir. Çünkü Haarp’ın özelliklerinden biri, istenilen yerde deprem oluşturabilmesidir. Bu nedenle birçok ülke Amerika’dan Haarp çalışmalarını durdurmasını talep etmiştir.

Haarp ile yapay deprem meydana getirmek mümkün diyenlere göre; 1976 yılında Çin’de meydana gelen deprem, 1999 yılında ülkemizde meydana delen Marmara depremi, 5 Şubat’ta İstanbul Kağıthane’de meydana gelen deprem ve Kahramanmaraşlı merkezli deprem nedeni Haarp’tır. Buna en büyük delillerinin de 3 Şubat’ta Boğazdan geçen ABD gemisi olduğunu söylüyorlar. Bunun komplo teorisi olduğunu söyleyenler ise bunun mümkün olmadığını, çünkü böylesine büyük bir depremin yapılabilmesi için 300’den fazla Japonya'ya atılan atom bombasının aynı anda atılması gerektiğini belirtmektedirler. Herhangi bir geminin de bu kadar güce sahip olamayacağını söylüyorlar. Yani anlaşılan iddiayı dile getirenlerin sayısı artsa da birçok uzmana göre HAARP projesi ile deprem meydana getirme ihtimalinin bulunmadığıdır.
 

Yorumlar 3
Hüseyin ÇAHAN 08 Mart 2023 14:07

Bu zalimlerden herşey beklenir.. Bu nedenle gençlerimizi yazılım bölümlerine yönlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum..

Vedat 06 Mart 2023 20:49

Kalemine sağlık değerli müdürüm

Kemal Nizihi 06 Mart 2023 14:13

Bu konu da bizi bilgilendirdiginiz için size teşekkür ederim yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz kaleminize saglik

Yazarın Diğer Yazıları