Alparslan Kılınç

Çocuk Sevindirmek

Alparslan Kılınç

Çocuk, Allah Teâlâ’nın bizlere büyük bir lütfudur. Onlar bize emanettir. Onlar bu dünyanın güzellikleri ve neşesidir. Onları mutlu etmek ve sevindirmek büyük bir sevaptır. Peygamber Efendimiz nerede bir çocuk görse ona selam verir, halini, hatırını sorardı. Onların başını okşar, kucaklar ve severdi.

Yaşadığımız büyük depremlerden sonra en büyük acıyı çocuklar yaşadılar. İç dünyaları alt üst oldu. Bu süreci atlatmaları için biz büyüklere çok iş düşüyor. Çocukların bazıları da anne ve babasını kaybetti. Devletimizin şefkatli elleri onları bir baba şefkati ve sevgisiyle sarıp sarmaladı.

Depremzede çocuklarımızın morallerini düzeltmek için yine en büyük çabayı kıymetli öğretmenlerimiz verdi ve vermeye de devam ediyorlar. Depremin olduğu ilk günden itibaren kadirşinas Elazığ halkı ve yöneticileri deprem bölgelerine gerekli yardımları götürdüler ve götürmeye de devam ediyorlar. Birçok okul yöneticimiz, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ile projeler yaparak depremzede çocuklarımıza hem çeşitli yardımlar toplayıp götürüyorlar hem de onların yüzlerini güldürmeye çalışıyorlar.

Bu ayın başında Avukat İbrahim Gök İlkokulunun öncülüğünde Şehit Musa Yılmaz İlkokulu ve Şahinkaya İlk/Ortaokulu “Birlikte Güçlüyüz” projesi adı altında Malatya’daki depremzede çocuklar için kitap ve oyuncak topladılar. Öğretmen, öğrenci ve velilerin desteği ile toplanan kitap ve oyuncaklar kuzucuklarımıza verildi. Bu güzle proje sayesinde bir yandan çocukların yüzlerini güldürdüler, bir yandan da çocukların eğitimlerinden uzak kalmamaları sağlandı. Katkı sunan ve emek harcayan herkesten Allah razı olsun.

Bugünlerde de Mehmet ve İfakat Gülaçtı İlkokulu çok güzel bir proje başlattı. “Kardeşin Üşümesin” projesi ile depremzede illerdeki çocuklarımız üşümesin diye onlara çorap toplamaya çalışıyorlar. Bu projeyi başlatan okul yöneticilerine ve öğretmenlerine ilimiz adına teşekkür ediyorum. Katkı sunan öğrencilerimizden, velilerimizden ve hayırseverlerden Allah razı olsun. Bu tür projeler sayesinde çocuklarımız yardımlaşmayı öğreniyorlar. O yüzden bu tür faaliyetlere hepimiz destek olmalı ve çocuklarımızı da bu faaliyetlere katılmaları için teşvik etmeliyiz. Ayrıca 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayı içerisinde olmamız hasebiyle bu yardımlar daha büyük bir önem arz ediyor.

Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamet günü onun bir sıkıntısını giderir.”

Allah Teâlâ bizlere zorda olan insanlara yardım etmeyi ve dünyanın en güzel meyvesi olan çocukların yüzlerini güldüren kişiler olmamızı nasip etsin.

Sağlıcakla kalın.

Yorumlar 9
Tuğberk 08 Nisan 2023 00:07

Kaleminize sağlık hocam, iyiliklerde yarışmak dileğiyle

Hüseyin ÇAHAN 06 Nisan 2023 14:02

Amiiin.. Yüreğine sağlık dostum..

Ebubekir İsaoglu 05 Nisan 2023 08:18

Güzel yazı olmuş hocam

Kemal 03 Nisan 2023 19:44

Bu mübarek ramazan ayında çocuklarla ilgili güzel yazınızı ilgiyle okuduk umarım herkes bu konuya duyarlılık gösterir kaleminize sağlık

Ayşe 03 Nisan 2023 17:40

Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız geleceğimiz.

Ömer Karslar Son Durak 03 Nisan 2023 16:13

Cok doğru.

Bayram Sevim 03 Nisan 2023 15:58

Yazında bizlerden de bahsetmek beni iki defa onure etti. Birincisi kardeşim olmandır bu arada.

Mustafa DEMİRBAĞ 03 Nisan 2023 15:38

Kıymetli müdürüm, bu zorlu süreçte elini taşın altına koyan herkesten Allah razı olsun. Hayırda yarışmak gerek. Saygılarımla

Aybüke 03 Nisan 2023 15:26

Acılar çocukları sevindirmekle sarılır. Teşekkürler düşünceli Müdürüm.

Yazarın Diğer Yazıları