Alparslan Kılınç

Böyle Özgürlük Olmaz Olsun

Alparslan Kılınç

Geçen haftaki köşe yazımızda; “İsveç Ne Yapmak İstiyor?” demiştik. Üzerinden daha bir hafta geçmeden İsveç yeni bir kepazelik ile yine gündem oldu. İsveç’te meydana gelen skandalların arkası kesilmiyor.

İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde mukaddes kitabımız Kuranı Kerimi İslam düşmanı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, alınan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde yaktı. Bu olay gerçekleşmeden öncesinde bu İslam düşmanı alçak mahluk bunu yapmak için İsveç hükümetinden talepte bulunmuş. Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2017 yılından bu yana Danimarka’da ve İsveç’te Kuranı Kerim yakması ile tanınıyor. Yani anlayacağınız Rasmus Paludan geçmişi de makbul olmayan bir mahluk. Tüm bunların bilinmesine rağmen İsveç hükümeti bunu talebine nasıl izin verir? Bu alçak durumu da “özgürlük olarak nasıl açıklayabilir? Milyarlarca insanın inancına yapılan hakaret ve alçaklığa hangi kutsal kitap izin verir? 

İsveç yapılan bu hadsizliği özgürlükle açıklayabilir mi? Olay o kadar basit değil. Dünyanın dört bir yanında ki Müslümanların bu olaya kayıtsız kalacağını mı sanıyor? İsveç bu olayı bireysel bir hakaret olarak açıklayamaz.

İsveç Dışişleri Bakanı'nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama, “Bu iğrenç bir açıklama” şeklindeydi, şimdi aynı bakan tarafından düşünce özgürlüğü şeklinde tanımlanıyor.

Avrupa’nın özgürlükçü olduğunu dillerinden düşürmeyenlere de yine şanlı tarihimizden birkaç örnek verelim. Bakalım insana değer veren ve farklı inançlara karşı saygılı olan Avrupa mı, yoksa biz miyiz?

15'inci yüzyılın ilk yarısında Avrupa'daki devletlerin desteğini yanında hisseden Bosna Kralı Stjepan Tomas'ın, Papa'nın telkiniyle Katolikliği seçmesi ve yine papanın 'sapmış' olarak nitelendirdiği Fransiskan rahiplerini ve onların mensup olduğu tarikat üyelerini yok etmeye girişmesi üzerine, Fransiskan manastırı baş papazı Fra Anceo Zvidloviç'in Fatih Sultan Mehmet'ten yardım istemiştir. Cihan Sultanı Fatih de rahiplerin hayatlarını ve dini özgürlüklerini garanti altına alan bir ferman yayınlamıştır. Cihan Sultanının fermanı şöyledir:

''Ben Fatih Sultan Han, bütün dünyaya ilan ediyorum ki, kendilerine bu padişah fermanı verilen Bosnalı Fransiskanlar himayem altındadır ve emrediyorum, hiç kimse ne bu adı geçen insanları ne de onların kiliselerini rahatsız etmesin ve zarar vermesin. İmparatorluğumda huzur içerisinde yaşasınlar ve bu göçmen durumuna düşen insanlar özgür ve güvenlik içerisinde yaşasınlar. İmparatorluğumdaki tüm memleketlere dönüp korkusuzca kendi manastırlarına yerleşsinler. Ne padişahlık eşrafından, ne vezirlerden veya memurlardan, ne hizmetkarlarımdan, ne de imparatorluk vatandaşlarından hiç kimse bu insanların onurunu kırmayacak ve onlara zarar vermeyecektir. Hiç kimse bu insanların hayatlarına, mallarına ve kiliselerine saldırmasın, hor görmesin veya tehlikeye atmasın. Hatta bu insanlar başka ülkelerden devletime birisini getirirse onlar da aynı haklara sahiptir.

Bu padişah fermanını ilan ederek burada, yerlerin, göklerin yaratıcısı ve efendisi Allah, Allah'ın elçisi aziz Peygamberimiz Muhammed (S.A.V) ve 124 bin Peygamber ile kuşandığım kılıç adına yemin ediyorum ki, emrime uyarak bana sadık kaldıkları sürece tebaamdan hiç kimse bu fermanda yazılanların aksini yapmayacaktır.''

II. Bayezid de Elhamra Kararnamesi ile İspanya’yı terk etmek zorunda bırakılan Yahudilere kucak açtı. Kemal Reis komutasındaki Osmanlı donanmasını İspanya’ya yolladı. 150 bin Yahudi’nin güvenle Osmanlı topraklarına ulaşmasını sağladı.

Hangi siyasi görüşten hükümet olursa olsun bugün ülkemizde birisi çıksa İncil’i yakmak için hükümete talepte bulunsa buna kim izin verir? Eylemi yapmak için talepte bulunan kişiye kim güvenlik önlemi verir? Ama bu İsveç hükümeti izin ve güvenlik veriyor. Yazıklar olsun.

Yani biz geçmişte de bütün inançlara karşı hoş görülüydük, bugün de aynı şekilde hoş görülüyüz. Bütün inançlara karşı saygılı olarak biz bize yakışanı geçmişte de yaptık, bugün de yapmaya devam ediyoruz. 

Avrupa’nın ise başka inançlara karşı geçmişte de sicilleri temiz değildi, bugün de sicilleri temiz değil. Avrupa da geçmişte de kendisine yakışanı yaptı, bugün de kendisine yakışanı yapmaya devam ediyor.

Avrupa’nın ırkçı, faşist ve başka inançlara karşı tahammülsüzlüğünü inşallah herkes görmüştür. 

Yere batsın Avrupa’nın böyle özgürlüğü.

Sağlıcakla kalın.
 

Yorumlar 8
Bayram SEVİM 24 Ocak 2023 14:01

Yazınızı okudum ve çok beğendim. Teşekkürler Alparslan Bey...

Hüseyin ÇAHAN 23 Ocak 2023 18:45

Yaşasın zalimler için cehennem diyelim.. Yüreğine sağlık dostum..

Turker Tuncer 23 Ocak 2023 16:39

Yapacak birşey yok hocam kendi düşen ağlamaz. Natoyu rüyalarında görürler ???????????? Bu iş Putin’e yaradı.

Ayşe Korkmaz 23 Ocak 2023 14:50

İsveç'te kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bizim başka inançlara karşı hoşgörüyü gösteren örnekleriniz de çok güzel. Kaleminize sağlık.

Yadem 23 Ocak 2023 14:06

Esfeli safilin rasmus iti

Kemal Nizihi 23 Ocak 2023 13:24

İsveç e ve batıya bu yazınızla çok güzel haddini bildirmişsiniz tebrik ederim kaleminize sağlık

Vedat 23 Ocak 2023 12:24

Kalemine sağlık kardeşim,Her zaman söylüyoruz ‘’TÜRK’ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.’’

Mustafa D. 23 Ocak 2023 12:03

Özenti Avrupa düşünce dünyası budur işte herkes görsün. Özümüze dönmemiz lazım

Yazarın Diğer Yazıları