Erol KARA

ESED'İN HATAY HAYALLERİNE ÇANAK TUTMAYIN

Erol KARA

Binlerce yıllık asker hafızası olan Türkiye, bu coğrafya da test edilmeyecek kadar kadimdir. Türk Silahlı Kuvvetleri morallini bozmayacak kadar büyüktür.

İdlip de hamasetle değil, Devlet ciddiyeti ile Türkiye sahada ve diplomaside mücadele veriyor.

Biz İdlip’i kayıp edersek, terörü bitiremeyiz. Biz İdlip’i kayıp edersek, terörle mücadele azmimizi yitirmiş oluruz.

Bizim İdlip de ne işimiz var ? diyenlere en güzel cevap ABD, Rusya, Fransa, İran ve İngilizlerdir.

Onlar varsa biz neden olmayalım.? ESED’in Hatay hayallerine çanak mı tutalım demek gerekmez mi?

Bakınız Türkiye söz verdimi yapar.

İdlip’e gireriz dedi ve girdi. Türkiye haklı mücadelesini askeri ve stratejik gücünü İdlip de günlerdir sahaya yansıtmaya devam ediyor.

Şu an o kalleş saldırı cezalandırılıyor. Resmi kaynaklara göre 2500, resmi olmayan kaynaklara göre ise 3000 bin rejim askeri öldürüldü.

34 Askerimizin şehit edilmesinden sonra Türk Hava kuvvetleri henüz o denkleme girmedi. Deniz Kuvvetleri bu denkleme girmedi, eğer girerse Rejim in akıbetinin ne olacağını tahmin bile etmek istemiyoruz.

Bakınız ; Rus desteği ile Suriye hava sahası kapalı ancak, Türk silahlı kuvvetleri SİHA’larla, büyük taarruz öncesi iyi iş başardı diyebiliriz.

Evet Biz Libya da, Irak’ da, İdlip deyiz.

“Çünkü biz büyük bir devletiz.” Karşımızda olanlara “Ayağını denk al” diyoruz.

Kimse bizi illüzyonistler gibi aldatmaya kalkmasın. Sabrımız zorlanırsa, Mehmetçiğin süngüsü çıkar bir daha yerine girmez mesajları veriyoruz.”

Daha önce ki yazılarımızda “Devletlerin namusu yoktur. Milletlerin namusu vardır” demiştik.

Yine tekrar ediyorum Devletlerin namusu yoktur. Eğer namusu olsaydı, bugün Suriye’ nin yanında İran olmazdı, Rusya olmazdı.

Putin, “ESED ‘in Avukatı değilim” derken öbür taraftan Suriye hava sahasını kapatıp ortaklık yaptığı ülkeye sahada üstü kapalı kılıç çekmezdi.

Evet Suriye topraklarında işgal niyetinde olmayan Türkiye NATO’suz büyük bir savunma ve kolektif mücadele içinde.

İdlip’de Kremlin ve Moskova bizi iyi takip ediyor. Lakin kendi çıkarları için bize bedel ödetmeye çalışıyor. Çünkü Putin de biliyor ki, Türklerle Ruslar arasında ki husumet o günde bitmedi bu günde bitmedi bitmeyecek.

Özet olarak Kahraman ordumuz İdlip de haklı bir mücadele verirken “Ora da ne işimiz var?” diyenler bir kez daha iyi düşünmesi lazım.

Tarih boyunca Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü olmadı, Lakin kendi sınırları içinde kendisine huzur vermeyenleri de asla af etmedi.

Türkiye haklı bir mücadelenin içinde iken, Asker’e destek vermeden sadece siyaset uğruna saçma sapan cümleler kurulması mücadele hızımızı kesmez ama, moralleri bozar.

Evet HDP hariç bütün partilerin Kahraman ordumuza destek vermesi, Hatay hayali olan ESED’e büyük bir ders ve acı yaşatılması konusunda Millet olmalıyız.

Aksi halde şimdiye kadar kazandıklarımızı bir anda kayıp etmiş olabiliriz.

Dualarımız Kahraman ordumuzla, Dualarımız Devletimizle, Dualarımız Komutanlarımızla.

Ezcümle Biz İdlipde kayıp edersek terörü bitiremeyiz. Herkes üzerine düşeni yapmalı.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları