Yavuz, İyi Gaz Aldı

6'lı masanın, ortak cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesinden rahatsızlık duyan İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, eleştirilerini geçtiğimiz günlerde tek tek sıraladı.

Yavuz, İyi Gaz Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim." diyerek HDP ile yapılan pazarlıklara da karşı çıkan Ağıralioğlu'nun, Genel Başkan Meral Akşener'den sonraki dönemde İyi Parti'ye liderlik edebileceği konuşuluyordu.

“Bana hem AK Parti'den hem de MHP'den daha önce de teklifler gelmişti. Bakışım şu: Eğer bir milletvekili partisinden istifa ediyorsa, milletvekilliğinden de istifa etmeli” diyen Ağıralioğlu’nun bu çıkışının Genel Başkan Meral Akşener’in bilgisi dahilinde olduğu ve açıklamadan bilgisi olduğu ifade ediliyor.

Yaptığı açıklamaları CHP’liler bile “kendi görüşüdür İyi Parti’yi bağlamaz” olarak yorumladığına göre Ağıralioğlu’nun 6’lı ittifaka yönelik ağır eleştirilerinin çok da hükmü ve geçerliliği yok.

Ağıralioğlu, İyi Parti’de biriken gazı azaltmak  ve yüzde 4’e yakın bir kesimin duygularına tercüman olmak amacıyla ve bizzat Akşener’in bilgisi dahilinde konuştu ve konu kapandı. 

Ağıralioğlu’nun açıklamasının ardından öfkesi kabaran parti tabanı sakinleşti ve Erdoğan’ı göndermek adına Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi mubah ve meşru görüldü.

Anlayacağınız Yavuz Ağıralioğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu  ve HDP üzerinden millet ittifakını eleştirmesi, Akşener ile görüşülerek yapılmış muvazaalı bir açıklamaydı ve amacına ulaştı. Anlayacağınız İyi cephesinde yeni bir gelişme yok.