Yavaş'ın Hızlı Değişimi

CHP'nin 'Belediye Başkanları Çalıştayı' dolayısıyla bulunduğu Van'da  esnaf ziyaretinde de bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir vatandaşla diyaloğu gündem oldu.

Yavaş'ın Hızlı Değişimi

Birlikte fotoğraf çektirme isteğini kırmadığı bir vatandaş, Mansur Yavaş'a "Sizi çok seviyoruz başkanım. Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz" dedi. Mansur Yavaş ise "İnşallah" dedikten sonra vatandaşlarla sohbet etmeye devam etti.

Hey gidi Mansur Yavaş hey. Ne günlere kaldın, nelerle karşılaştın ve neye onay verdin ve neleri silip geçtin bir anda. Sen ki anlı şanlı bir milliyetçi, devletçi, cumhuriyetçi ve hızlı bir ülkücüydün.
Şimdilerde “daha Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Demirtaş için “İnşallah” deyip dua eden konuma ve çizgiye geldin ya… Sana “siyasette her şey mubah” deyip elde edecekleri rant, ihale ve menfaatleri için destek ve akıl veren eski ülkücüleri anlarız ama sen bu durumu, en yakın  çevrene ve ailene  nasıl izah edeceksin ya da edebiliyor musun?

Bu kadar mı savrulur insan, dünyalık makamlar uğruna bu kadar mı aslından, ruhundan ve ilkelerinden rücu eder. 

Ortada devlete, millete ve bayrağa karşı işlenmiş binlerce suça ve Eren Bülbül’ün şehit edilmesindeki katkısına rağmen Demirtaş’ın serbest kalması için kullanılan “inşallah” ifadesi, hiçbir şekilde mazur görülmeyecek ve savunulamayacak bir söylemdir. Şimdi bizlerin de çok hazzetmediği Melih Gökçek seni paralamaz mı? Bu aşamadan sonra Gökçek’in elinden seni Ahmet Hakan da kurtaramaz. Hele hele Hakan Bayrakçı hiç kurtaramaz.