Yatırımcıların Gözdesi: Baskil

Özel Haber: Yeni yapılacak tesisler ile birlikte ilçede ciddi bir istihdam alanı oluşturacaklarını ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, tekstil kent ile kayısı paketleme ve entegre tesisinin toplamda 300 kişiye iş imkânı sağlayacağının müjdesini verdi.

Yatırımcıların Gözdesi: Baskil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ne belediyenin hayata geçirdiği hizmetler, yapılan çalışmalar ve istihdama yönelik projeler hakkında önemli bilgiler veren Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, yatırımcıların yeni gözdesinin Baskil İlçesi olduğunu ifade etti.

İLÇEYE ÖNEMLİ İSTİHDAM DESTEĞİ

Baskil ilçesinde Kayısı Paketleme ve Entegre Tesisi ve yeni yapılacak olan Tekstil Kent hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akmurat,“Yeni yapılacak tesisler ile birlikte ilçede ciddi bir istihdam alanı oluşturulacak” dedi.

KAYISININ ANAVATANI BASKİL 

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat  şunları söyledi: “Kayısının başkenti Malatya olabilir ama anavatanı Baskil’dir. Aroma ve kalite yönünden de Baskil kayısısı hepsinden önce ve ilk sıradadır. Malatya’nın 12 ilçesinde kayısı üretimi yapılırken Elazığ’da sadece 1 ilçede, Baskil’de kayısı üretimi yapılmaktadır. Aroma yönünden de Malatya’da bile en çok satılan, tüketici tarafından en çok tercih edilen kayısı, Baskil Kayısısıdır ki bunu Malatyalı kayısı esnafı da gelen talep yoğunluğundan çok iyi bilmektedir.” dedi.

TEKSTİLKENT’TE 200 KİŞİYE İSTİHDAM 

Tekstilkent’in 200 kişiye istihdam sağlayacağını ifade eden  Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,“Tekstil Kent yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak. Biz binayı yapacağız ve daha sonra ciddi yatırımcı bulacağız. Yaklaşık 2 bin 100 metrekare kapalı alanı ve toplamda 10 bin metrekare alana inşa edilecek ve 200 kişiye istihdam olacak bir fabrika olacak. Kış şartları uygun olursa 2022’in Haziran ayında bitecek.” dedi.

KAYISININ İŞLETMESİ VE PAZARI ELAZIĞ ÜZERİNDEN OLMALI 

Kayısı Paketleme ve Entegre Tesisinin ise bitmek üzere olduğunu ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,“ Şuan kaba inşaatı bitti. Makine ve teçhizatları yerleştirmeye başlayacağız bu ay içerisinde. Bu tesisimizin de istihdam sayısı 50 ile 100 arasında olacak. Amacımız kayısının işletme ve pazarını Baskil ve Elazığ üzerinden yapmaktır. Bir nebze de olsa kayısının yönünü Malatya’dan Elazığ’a döndürmektir.” diye ifade etti. 

YATIRIMCILARIN BASKİL İLGİSİ 

Altyapı olunca yatırımcının geldiğini ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,“6 ay önce Kayısı Birliğini kurduk. Genel kurulunu da yaptık. Kayısı Birliğimiz de ciddi katkılar sağlıyor. Üyelerimizin ürünleri daha pahalıya satılacak ve kazancı yüksek olacak. Önemli olan altyapıyı sağlamaktır. Altyapı olunca iş adamları mutlaka gelir. İlçemize yatırım gelir. Şuan kayısı entegre tesisinin ve Tekstil Kentin taliplisi var.”dedi. 

İLÇE, YATIRIMLARLA BÜYÜYÜYOR

İlçede Gençlik Merkezi’nin ihalesini yaptıklarını ifade eden Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,  “Hükümet Konağı yapıyoruz. TOKİ konutları bitti ve vatandaşlarımıza teslim edildi. Mahalle arası yollarımızda kilitli parke çalışmalarımız devam ediyor. İlçe genişledikçe hizmetlerimizde artarak devam ediyor.”diye ifade etti. 

HİBE DESTEKLİ VİDANJÖRÜ ARAÇ FİLOMUZA KATTIK 

Baskil ilçesinde içme suyu konusunca ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Akmurat,“ Yukarı TOKİ ve Şefkat Mahallesi bölgesi için 400 tonluk su deposu yaptık. Yine yapımı devam eden 600 tonluk İçme suyu depomuz var. İçme suyu konusu ile ilgili çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımız tarafından hibe desteği ile alınan Vidanjör  Belediyemizin öz kaynakları ile taktırdığımız kanal açıcı aparatlı aracımızı belediyemizin araç filosuna katmış olduk.”dedi.