Yatırımcı Var OSB'de Yer Yok!

Elazığ'da sanayi alanlarında yer sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin GÜRKAN ' Yatırımcı ilimize getiriyoruz. Fabrikaların kurulumu için yer arıyoruz, bulamıyoruz. Birinci OSB'de yer yok, ikinci OSB ise hazır değil' dedi.

Yatırımcı Var OSB'de Yer Yok!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Tekin GÜRKAN gazetemize yaptığı özel açıklamada  Elazığ’a acilen 2 tane orta ölçekli sanayi bölgesi kazandırılması gerektiğini söyledi. GÜRKAN “Yatırımcıları ilimize getirin diyorlar. Getirebilmemiz için yeterli altyapımız yok. Onlarca yatırımcı ilimizde yatırım için sırada bekliyor. Birinci OSB dağı tepeyi gösteriyor. Orayı da dinamitlerle patlatıp hafriyat alıp istinat duvarları yaparak  yatırım için elverişli hale getirilmesi için  7-8 ay ekstradan çalışma yapmak gerekiyor. İkinci OSB’de henüz altyapı çalışmaları yapılmadı  ve yatırım için uygun halde değil. Elazığ’a acilen 2 tane orta ölçekli sanayi merkezi kurmamız gerekiyor. Maalesef bu konuda gerekli bürokrasiyi aşıp bir türlü yol alamıyoruz. Örneğin; Bir yatırımcı olarak OSB Başkanı Suat beyden 5 bin m² yer talep ediyorum mobilya fabrikası kuracağım  yer tahsis edilemiyor. Çözümü geçici olarak  Bin m² prefabrik yer kiralayarak yanı başında 500 m² alanı da tahtadan çevirerek bulduk” ifadelerini kullandı. 

ELEKTRİK TÜKETİMİNİN AZALMASININ EN BÜYÜK NEDENİ EKONOMİK RESESYON 
Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da elektrik dağıtım şirketinin paylaşmış olduğu verilere göre elektrik tüketiminin bir önceki yıla göre azalmasına da değinen GÜRKAN “ Fırat bölgesinde sanayi tesislerinin  elektrik tüketiminin bir önceki yıla oranla bir düşüş yaşanmasının en büyük nedenleri  Dünya genelinde yaşanan ekonomik resesyon, ülkemizde 6 Şubat depremiyle sanayide yaşanan iş gücü kaybı ve Rusya- Ukrayna savaşının devam etmesi sonucu ihracattaki  azalmayı gösterebiliriz” diye konuştu.

SEÇİMLER SANAYİCİYİ TEDİRGİN EDİYOR
Gelişmiş ülkelerde seçimlerin sanayiciyi etkilemediğini ülkemizde ise tam tersi bir durum yaşandığının altını çizen başkan GÜRKAN: “Seçimlerin güzel yönleri var kötü yönleri var. Güzel yönleri demokrasimizin gelişmesi, daha şeffaf olması, yeni ekonomik politikalar yeni vaatleri gösterebiliriz ancak; seçimler bir de iş dünyası için bir kaygı oluşturuyor. Biz sanayiciler olarak istikrardan yanayız. Seçim dönemlerinde oluşan puslu hava her zaman iş dünyasını rahatsız etmiştir. Seçimden sonra ekonomik politikalarımız nasıl olacak, faiz ve döviz kuru nasıl olacak, ihracatın nasıl olacağı iş dünyasını tedirgin ediyor. Maalesef biz seçimlerde adil bir sistem kuramadık. Gelişmiş ülkelere baktığımızda seçimler hiçbir zaman ekonomi ve iş dünyasını tedirgin etmiyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.