Yardım, İhtiyacı Olana Verilmeli

Yardım, ihtiyacı olanlara ihtiyacını karşılama ve bundan hiçbir maddi ve reklam faydası beklememektir.

Yardım, İhtiyacı Olana Verilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yardımın özünde, veren elin alan eli görmemesi manevi ikazı vardır. Ve yardım, gerçekten ihtiyacı olana verilecek bir destektir.  Bazı STK, dermek ve vakıfların özel günlerde ve zamanlarda değişik kesimlere yönelik destek ve katkıları oluyor.

Biraz açalım. Türkiye Devleti, sosyal bir devlet olması dolayısıyla hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmıyor. Bir vesile ile sahipsiz kalan çocuk, kadın ve yaşlılarımızı  devlet,  baba şefkatiyle kendi himayesine alıyor ve hayatlarını en güzel şekilde geçirmeleri için tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

İhtiyacı olan ve yapılan incelemelerde şartları tutan insanlarımız yaş ve konumlarına göre Sevgi Evleri, Huzur Evleri, Kadın Sığınma Evleri gibi devletimiz tarafından her türlü imkânlarla donatılmış kurumlarda barınıyorlar.

Bu gerçeğe rağmen bazı yetkililer ve STK’lar, her ne hikmetse bayramlarda ve özel günlerde bu kurumlara ziyaret gerçekleştiriyor, onların zaten tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını bile bile kıyafet ve diğer hediyeler alıyorlar.

İlk görünüşte güzel ve örnek bir davranış. Ama şehrimizde evine ekmek dahi götüremeyen, çocuğuna kırtasiye ürünleri dahi alamadığı için ruhu incinen, ev halkına karşı ezilen  o kadar baba var ki. 

Bununla birlikte başkalarının umuduna kalmış o kadar yetim ve öksüz var ki. Bunları araştırmak ve bulmak belki herkese kolay gelmeyebilir. Ancak bu tür aileleri çok iyi bilen ve periyodik desteklerini yapmaya çalışan Mamuratül Aziz, İHH gibi kurumlarla, hatta mahalle muhtarlarıyla  irtibata geçip ciddi anlamda ihtiyacı olan ailelere ve çocuklara ulaşmak varken devletin sahip çıktığı, kol kanat gerdiği, eğlence ve gezi programları düzenlediği ve zaten hiçbir eksiği ve ihtiyacının olmadığı çocuklara kışlık kıyafet alıp resim çekerek haberleştirmek çok doğru değil.

Amaç gerçekten sosyal bir destekse buna daha acil ve ciddi anlamda ihtiyacı olanlara ulaştırmanın manevi sorumluluğu yerine getirmek yerine kendi derneğinizi öne çıkarma saikiyle yapılan çaba size göre belki anlamlıdır ama halkımıza göre isabetli değildir.

Bu konularda çalışmalar yapan dernek ve vakıflara ulaşamazsanız bile eminiz ki kendi çevrenizde bile buna benzer ihtiyacı olan aileler vardır. Yeter ki bunu dert edelim. Tabi derdimiz buysa…