Yapılanlar Unutulmamalı

Kahramanmaraş merkezli iki depremden  etkilenen afetzedelere ilk yetişen Elazığ halkı oldu. Yakın olması dolayısıyla ilk gün  Malatya daha sonraki günler Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye gibi illerin yardımına koşan Elazığlılar hiçbir yerden talimat ve görev beklemeden bu dayanışmayı gösterdiler.

Yapılanlar Unutulmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

STK’larımız, siyasi partilerimiz, iyilik amaçlı kurulmuş derneklerimiz, birkaç kişi birleşip yardım organizasyonu düzenleyen hemşerilerimiz ya da ferdi olarak aracının bagajını doldurup yardıma koşan gakkolarımız.

Tüm bu adımlar, fedakârlıklar ve güzellikler takdire şayan ve unutulmaz izler bırakacak ve asla unutulmayacak iyilik hareketleriydi.

Başta Elazığ Belediyesi olarak ilimizdeki birçok kamu kurumları da hem deprem bölgesine hem de deprem illerinden şehrimize gelen halkımıza yönelik önemli çalışmalar yaptılar, yapmaya devam ediyorlar.

Tüm bu kamu ve özel kuruluşlar ve STK’lar ile ferdi olarak yardımları  ulaştıran  kişi ve kurumların takdire ve taltife ihtiyacı yok ama yapılanların ikrar, tasdik ve takdir edilmesi de ayrı bir güzellik olur.

Tavsiyemiz o dur ki Elazığ Valiliğinin  ilerleyen günlerde deprem bölgesine yardım ve desteğini ulaştıran kamu kurumları ile kurumsal kimliği olan STK, siyasi partiler, iyilik hareketleri ya da yardımlarda öne çıkan isimlere yönelik bir teşekkür belgesi vermesi iyi olur.

Hakkı teslim etmekle birlikte gayreti, özveriyi ve marifeti iltifatla karşılamak adına önümüzdeki aylarda böylesi bir çalışma yapılmasını ilgililere tavsiye ediyoruz.