Yapay Zekâ Ölümü Biliyormuş!

Yapay zekâ,  hayatın her alanına girmekle kalmadı, hayatımızın ne zaman sona ereceğin dair de görüş ortaya koymaya başladı.

Yapay Zekâ Ölümü Biliyormuş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim insanları, yaşam hikayeleri temel alınarak ölüm ve gelir tahminlerinde bulunan "Life2vec" adlı yapay zeka modelini geliştirdi. 
Danimarka'daki geniş veri havuzunu kullanarak yüzde 78 doğruluk oranına ulaşan bu model, gelir, meslek, ikamet yeri gibi 6 milyondan fazla gerçek kişinin bilgilerini değerlendiriyor ve sonunda kaç yaşında öleceğini söylüyormuş. Ve bunda da yüzde 78 bir başarı yakalanmış.
Anlaşılan sistem size, yaşınız, gelir durumunuz, kronik hastalıklarınız, beslenme şekliniz, spor yapıp yapma durumunuzu ve sorunları kafanıza ne kadar takıp takmadığınızı soracak ve kendince verileri değerlendirdikten sonra bir rakam vererek ölümünüzün zamanını belirleyecek.
Bunun için yapay zekaya gerek var mı bilmiyoruz ama sıradan  bir insan da  sizlere bu soruları sorsa ve az çok ne kadar yaşayacağınızı söyleyebilir. Çok da dahiyane bir şey değil bu.
Bilim adamları insanların ciddi anlamda işlerine yarayacak buluşlar yapma yerine çok da elzem olmayan alanlarda fantezi yapmaları zaman kaybında ve haberlere konu olmaktan öte bir karşılık bulmaz diye düşünüyoruz.