YANLIŞ YANLIŞTIR

YANLIŞ YANLIŞTIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni yılın doğan ilk bebekleri bizim medya sektörünün öteden beri haber klasikleridir. Farklı bir şey üretememekten midir yoksa klasiği devam ettirme ısrarı ve mesleğe saygıdan mıdır bilinmez ama bu görüntüler her yıl çekilir ve servis edilir medya kurumlarına…
Elbette yeni bir yılın ilk dakikalarında hayata gözlerini açan bir çocuk ailesi kadar toplumun da sevinç vesilesidir. Bu mutluluğu bir habere konu olma pahasına da olsa yaşamak da güzel bir duygudur. Ancak bunu da usulüne ve örf ve ananelerimize ve de günümüzün yasak ve tedbirleri kapsamında yapmak gerekir diye düşünürüz.
İlimizde yılın ilk bebeği  bu naif düşünce ile ziyaret edilmiş, anneler tebrik edilmiş ve hediyeler takdim edilmiş.
Ve fakat bu iş, neredeyse 20 kişiyle yapılmış. İlin yöneticileri, siyasileri, bürokratları, hastane görevlileri, servis görevlileri ve medya mensupları.
Daha yeni doğan bebeklerin ve  yorgun  annelerin odasına girerek mutluluklarına ortak olmaya çalışmış ve bu resimleri bizlerde mutlu olalım diye bir bir yayınlamışlar.
Bebeklerin doğumu adına mutlu oldu insanlar belki ama annenin resimlere bile yansıyan mahcubiyeti, bebeklerin virüslere karşı savunmasız halleri ile sosyal mesafe ve ortamdaki insan sayısını görünce tedirgin olmadık değil.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu işlemi görüntülü telefonla aile ile görüşerek, Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi de tek başına ziyaret ederek gerçekleştirdi.
Bizde de ilimiz valisi Sayın Erkaya Yırık’ın eşi hanımefendi, yanında hastane bölüm şefi ve bir hemşire ile anneleri ve bebekleri ziyaret edebilir, valimiz daha doğrusu devletimiz adına hediye takdimini yapar, sağlık ve mutluluk temennisiyle ailelerin hem yeni yılını kutlar hem de anneyi tebrik edebilirdi.
Eminiz ki bu karede bulunan tüm yöneticilerimiz, resmi görünce kendileri de çok doğru bir iş yapmadıklarını düşünmüşlerdir. Keşke ben başka bir programa katılsaydım da bu görüntüde bulunmasaydım demişlerdir. Ama emir yüksek yerden gelince de mazeret sunamamanın zorunluluğuna sığınmışlardır.
Vatandaşlara tedbir, temizlik, maske mesafe uyarısı yapan, buna aykırı davrananlara ceza kesen yöneticilerimizin de çok hassas oldukları bu tür aykırı davranışlardan kaçınması gerekir.
Ayrıca bu tür ziyaretler de medyanın çağrılmasından ziyade kurumların basın servisleri tarafından fotoğraf ve görüntüler çekilerek, medya kurumlarına verilmesi hem yoğunluğu hem de pandemi sürecinde kalabalık ortamların oluşmasının önüne geçer diye düşünüyoruz.