YANLIŞ HESAP REİS'TEN DÖNDÜ

2014 YILINDA AK PARTİ'DEN KEBAN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN, 2019 YILI YEREL SEÇİMLERİNDE İSE AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNİN  KOTASI SEBEBİYLE AK PARTİ'DEN ADAY GÖSTERİLMEYEN, SİYASETİ BIRAKMA KARARINA RAĞMEN SEVENLERİNİN ISRARI İLE BAĞIMSIZ OLARAK SEÇİMLERE GİRİP BÜYÜK BİR OY FARKIYLA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLEN FETHİYE ATLI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BİZZAT TAKDIĞI AK PARTİ ROZETİ İLE 9 AY SONRA YUVASINA DÖNDÜ

YANLIŞ HESAP REİS'TEN DÖNDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7. Olağan kongre hazırlığını sürdüren Ak Parti, ilçe kongreleri ile birlikte partiye farklı partilerden katılan belediye başkanları ile siyasi heyecanı yüksek tutmaya ve teşkilatları motive edecek adımlar atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 100 belediye başkanının Ak Parti’ye geçmesi ile ilgili olarak ilk adım atıldı. Dün gerçekleştirilen Ak Parti Gurup toplantısında, aralarında Keban Bağımız Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın da bulunduğu 5 Belediye başkanı rozetlerini takarak Ak Partiye geçtiler.

ROZETLERİ REİS TAKTI

Dün gerçekleştirilen grup toplantısı sonunda 5 belediye başkanı için rozet takma töreni düzenlendi. AK Parti'nin yeni belediye başkanlarına rozetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Ak Parti’ye geçen Belediye Başkanları şunlar:

Bağımsız Elazığ - Keban ilçesi Belediye Başkanı Fethiye Atlı

İYİ Partili Kayseri - İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek

Saadet Partili Osmaniye - Hasanbey ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu

CHP’li Osmaniye- Düziçi Böcekli Belediye Başkanı Doğan Öztürk

Bağımsız Erzurum- Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan

YUVAYA DÖNÜŞ

Devlet memuru iken başörtüsü sebebiyle 28 Şubat döneminde ihraç edilen, o dönem Refah Partisi’nden Keban Belediye Başkanı seçilen Fethiye Atlı, görev yaptığı süre içerisinde hem belediyecilik hizmetlerinde hem de halkıyla kurduğu yakın diyaloglar ve dostluklar sebebiyle gönüllerde taht kurmuştu.

Belediye başkanlığı görevinde zaman zaman şalvarını giyip belediye işçileriyle birlikte çalışan, alçak gönüllülüğü ve doğallığı ile insanların bir kardeş ve bacı olarak hitap ettiği Fethiye Atlı, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından aday   gösterilmemişti.

SEBEP OLAN KİM?

2019 yerel seçimlerinde Ak parti tarafından yeniden aday gösterilmemesi konusunda kim ya da kimlerin etkili olduğu çok konuşulmuş, Atlı’nın adaylığına il teşkilatından ziyade,  milletvekillerinin  ilçeleri kendi aralarında paylaştırmalarının sebep olduğu konuşulmuştu.

İl teşkilatının ısrarlarına rağmen her bir milletvekilinin bir ya da birkaç ilçe belediye başkan adayını belirleme  sürecinde ilçe teşkilatlarında da sorun yaşanmış hatta toplu istifalar olmuştu. Özellikle Maden, Palu ve Keban belediye başkan adayları partide ciddi bölünmelere sebep olmuştu.

Yaşanan olaylar konusunda; ilkeli ve dürüst siyaset yapma konusunda her kesimin takdir ettiği ve bu ve benzer konularda doğruyu konuştuğu herkes tarafından kabul edilen Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin de bizzat Fethiye Atlı’ya “Benim sizin aday yapılmama sürecinde kesinlikle bir engel ve şerhim olmadı” dediği de kulislerde çokça konuşulmuştu.

SİYASETİ BIRAKMA KARARINDAN BAĞIMSIZ BAŞKANLIĞA

Ak Parti’den yeniden aday yapılmadığını öğrendiği ilk anda aktif siyaseti bırakıp İstanbul’a yerleşmeyi düşündüğünü ancak kendisinin her zaman yanında olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen yakın çevresinin ısrarları sonucu farklı bir partiden değil bağımsız belediye başkan adayı olduğunu geçmişte ifade eden Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı; seçim propaganda döneminde de asla Ak Parti aleyhinde bir konuşma yapmamış, buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ülkeye hizmetlerinden dolayı her ortamda teşekkür etmişti.

FARKLI KAZANDI

Ak Partiden aday gösterilmeyince bağımsız aday olan Fethiye atlı, aldığı 905 oy ile en yakın rakibi olan Ak Parti adayı Ömer Kaya’ya fark atarak belediye başkanı seçilmişti. Ak Parti adayı Ömer Kaya ise 741 oyda kalmıştı.

Bağımsız  aday olarak seçilmesinin ardından gönül verdiği ve davası olarak gördüğü Ak Parti’den hiç kopmamış, davet edildiği her toplantıya da katılmıştı.

Ak Parti il başkanı olmak üzere il yöneticileri ile milletvekillerine karşı da her zaman muhabbetini eksik etmeyen Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, sonunda gönül verdiği yuvasına 9 ay aradan sonra döndü.

ROZETİ CUMHURBAŞKANI TAKTI

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, dün yapılan Ak Parti grup toplantısında törenle Ak Parti’ye geçen ilk belediye başkanlarından biri oldu. Rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taktığı Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı da kürsüde yaptığı konuşmada 9 aylık süren ayrılığını üç defa “elhamdülillah” diyerek şükretmesi dikkatlerden kaçmadı. Şahsıyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayan Atlı’nın “Zaten bir hep buradaydık, rabbim Cumhurbaşkanımızı bu ümmetin başından eksik etmesin duası da oldukça alkış aldı.

YANLIŞ HESAP REİSTEN DÖNDÜ

2019 yılı  31 Martında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’den yeniden aday gösterilmeyen, bağımsız olarak girdiği seçimlerden kesin bir zafer kazanarak yeniden ama bu kez bağımsız belediye başkanı olan Fethiye Atlı’nın yeniden yuvasına dönmesiyle birlikte yanlıştan dönüldü. Milletvekillerinin  yaptığı hata, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döndü.

Yerel Yönetimler ile Seçim işleri başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Fethiye Atlı hakkında hazırlanan bilgi notunda eminiz ki bizlerin burada zikrettiği konulara da yer verilmiştir. Ve yine inanıyoruz ki Fethiye Atlı’nın halkın isteğine rağmen aday gösterilmemesi konusunda başrol oynayan siyasilerden gerekli  hesap sorulacaktır.

NEREYE KADAR?

Ülkede gerçekleştirdiği hizmetler kadar mazlum coğrafyalarda uygulanan haksızlıklara karşı da insani bir duruş sergileyip bunların son bulması için birçok cephede küresel şer güçlerine karşı mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olup onun omzundan yük almak yerine, Fethiye Atlı’nın aday gösterilmemesi örneğinde olduğu gibi şahsi egolarını tatmin etmek amacıyla yanlış yapıp partisini ve liderini zor durumda bırakıp, sonradan rozet takmak suretiyle mahcup durumuna düşüren kişilerin partiden uzaklaştırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu tür kişiler ile yolların ayrılması zamanının geldiğini belirtiyorlar.

HAYIRLI OLSUN

Her türlü öteleme ve yok sayılma gayretlerine, seçimlere bağımsız belediye başkan adayı olmasına rağmen Ak parti aleyhine bir tek kelime etmeyen, trenden inmeyen ancak trenden atılmasına rağmen doğru menzile gittiğine inandığı trene yeniden alınacağı günü büyük bir metanet ve sabırla bekleyen Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’yı tebrik ediyor ve verdiği onurlu, ilkeli ve seviyeli mücadeleden dolayı kendisini kutluyoruz.