Yalnız Kurt, Ötekileştiriyor Mu?

Son yıllarda milli bilinci yükseltmek ve tarihin her döneminde birlik ve beraberliğimize kast eden hain oluşumları deşifre eden diziler oldukça yaygınlaştı ve prim yapmaya başladı.

Yalnız Kurt, Ötekileştiriyor Mu?

Diriliş Ertuğrul ile başlayan dizi furyasında, birtakım milli ve manevi değerler üzerinden yeni nesli inşa etmek gibi hassasiyet gösterilmekle birlikte senaryodaki bazı sorun ve sıkıntılar ters etki oluşturabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütünün kuruluş toplantısı ve senaryoda bu toplantıya katılanların söylemlerinin eleştirildiği Yalnız Kurt dizisi bir kez daha gündemde.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu Yalnız Kurt dizisi nedeniyle ATV’yi sert ifadelerle eleştirdi. “Türk-Kürt kardeşliğini alçakça sabote etmeye çalışan bu ırkçı zihniyetin camiamızda tedavüle sokulmasına izin verenlerin yanı sıra, milyonlarca Kürt’ü düşmanlaştıran bu ırkçı ötekileştirici fitne diline suskun kalanlara da yazıklar olsun!” diyen Metiner, “Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu dizilerin, ayrılıkları giderici ve birleştirici misyon ifa etmesi gerektiğine rağmen, etnik köken üzerinden bir ayrıştırmaya hizmet etmesi elbette kabul edilemez. 
Bizler zaman zaman bu köşelerden Mehmet Metiner’i de eleştirdik ve yargıladık. Ancak bu tespitini haklı ve yerinde bir uyarı olarak görüyoruz.

Ak Parti’nin, kuruluş felsefesine uymayan bir şekilde etnik meselelerde marjinal ve uç noktaya doğru savrulmasını, hem kendi misyonlarına hem de ülkeye fayda yerine zarar getireceğine inanıyoruz.