Yağışlar Umut Oldu

İlimizde son günlerde etkili olan yağışların yer altı suları ve barajların dolması yanında tarımsal üretim açısından da önemli olduğunu ifade eden Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, yağışlarla çiftçinin yüzünün güldüğünü belirtti.

Yağışlar Umut Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları,  ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da geçen yıl yaşanan kuraklığın tarımı olumsuz etkilediğini,  çiftçilerin zor günler geçirdiğini, son yağışlarla birlikte bereketli bir hasat yılı beklediklerini ifade etti.

Yağışlar Umut Oldu

GİRDİ FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİNE KURAKLIK ETKİ ETTİ 

Elazığ’da çiftçilerin geçen yıl başta gübre, mazot, tohum, zirai ilaç ve işçi maliyetlerindeki artış olmak üzere ekonomik zorlukların yanında kuraklıkla da mücadele ettiğini ifade eden Başkan Hacıoğulları, “Geçen yıl çiftçilerimiz hem yaşanan ekonomik sorunlar hem de kuraklık ile mücadele etti. İstenilen verim alınamadı ama inşallah bu yıl yağışların da fazla olmasından dolayı çiftçimiz ekinlerinde daha fazla verim alacak.” dedi.

NİSAN YAĞMURLARI DAHA ÖNEMLİ 

Mart ayında yağan yağmurların su seviyesinin yükselttiğini ifade eden Başkan Hacıoğulları,“Şuan yağan yağmurların her bir damlası ilimiz için bir altın değerinde. Başka illerde sel felaketi oldu ve insanlarımız zarar gördü. Çok üzüldük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah bir daha böyle bir sel felaketi yaşanmaz. İlimiz için ise yağışlar son derece önemli. Son günlerde yağan yağmurlar,  su seviyesinin artmasına neden oluyor. Nisan yağmurları ise ekinlere faydası olacak.” dedi.

Yağışlar Umut Oldu

BU YIL YÜKSEK VERİM BEKLİYORUZ 

Başkan Hacıoğulları,“Nisan yağmurları özellikle arpa ve buğdaya çok faydası olacak. Çiftçilerimiz için önemli olan nisan yağmurlarıdır. Nisan yağmurlarının neredeyse taşa bile bir faydası var. Bu yıl çiftçilerimizin ekinleri oldukça fazla. Köyleri geziyoruz ve ekinlerin oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Kısacası bu yıl çiftçimizin yüzü gülecek ve ekinlerden oldukça fazla verim alınacak diye düşünüyoruz.” dedi.

ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNDE SORUN VAR

Çiftçilerimizin çoğunlukta buğday ve arpa ektiklerini, buna karşın şeker pancarı ekiminin az olduğuna dikkat çeken Başkan Hacıoğulları,  “Elazığ’ın şeker pancarı konusunda geleceği hiç parlak değil. Şeker pancarı eken çiftçimiz zararda. Elektrik parası çok yüksek geliyor. Su parası da eklenince çiftçimiz zarar ediyor.” diye ifade etti. 

Yağışlar Umut Oldu

ÇİFTÇİ, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR 

85 milyon nüfuslu bir ülkede yaşadığımızı ifade eden Başkan Hacıoğulları; “Çiftçi üretmezse, bu insanların durumu ne olacak? Bu yıl 30 bin ton bile şeker pancarı üretilse,  çok iyi. Çiftçi zarar ediyor. Masraflar artmış. Çiftçi verdiği mücadelenin, yaptığı masrafın ve emeğinin karşılığını alamıyor. Devletimizin mutlaka destek vermesi gerekiyor. Geçen yıl kuraklık vardı. Bu yıl ise yağışlar iyi, inşallah bu dönem çiftçimiz için çok güzel geçer.” diye konuştu.