Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'

İlimizde 24 saat içerisinde 4 cinayetin yaşanmasına bir çok kesimden tepki gelirken ünlü Yazar ve Aile Danışmanı Serhat Yabancı, toplumu bir araya getirecek etkinliklere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan programına katılarak Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandıran ünlü Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, Elazığ’da yaşanan adli olayların artmasına değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

“İNSANLARIN MUTLU OLACAĞI ETKİNLİKLERE İHTİYACI  VAR”

Deprem ve pandeminin ardından Elazığ’da insanları bir araya getirecek etkinlikler yapılması gerektiğini belirten Yabancı, “ Bu çocuklar deprem atlattılar, bu çocuklar pandemide içeride sıkıştılar. Şimdilerde ise ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyorlar.  Ne yapmamız gerekiyor? Eğlenceler, festivaller, söyleşiler, kültürel faaliyetler, konserler... Her ay periyodik eğlenceler düzenleyelim” dedi.

Yayınladığı çok sayıda kitapla birlikte ülke ve ülke dışında konferans ve seminerler veren, sık sık ulusal kanallardaki  programlara konuk olan ve  Elazığ’da düzenlenen Kitap Fuarına katılmak üzere Elazığ’a gelen hemşehrimiz ünlü Yazar, Serhat Yabancı, Elazığ’da toplumun eğlenmeye ihtiyacı olduğunu ifade ederek Elazığ’ın bu tarz etkinliklerde eksik kaldığını söyledi.

Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'

YABANCI:“KONSER İPTAL ETMEK DOĞRU DEĞİL”

Asayiş olaylarının arttığı şehirlerde neler yapılması gerektiğini belirten  Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, “Dayanışma yaratacak etkinlikler yapmak gerekiyor bu tip şehirlerde. Bu tip şehirlerde konserleri, sanatçıları, sanat faaliyetlerini arttırmak gerekiyor iptal etmek doğru değildir. İnsanlar orada hiç olmasa hoplasın, zıplasın, neşelensinler. Kimin geldiğinin önemi yok. Gençlerde karşılığı olan, sevilen sanatçılar gelince bu iki saatlik eğlence kimseye bir zarar getirmez.  Biz insanları bir arada tutmak istiyorsak; özellikle de belli kitlelerin, genç neslin, yetişkin neslin, pop severlerin, rock sevenlerin, halay çekmeyi sevenlerin hepsi bizim insanımız. Hepimiz birlikte bu şehirde yaşıyoruz. Birimizin evine düşen ateş hepimizi üzüp etkilerken, birimizin hayatındaki mutluluk hepimize tesir ediyor. Bu nedenle karşı çıkacak o kadar çok şey varken gelip de bir sanatçıya ya da müziğine karşı çıkarsak, insanların eğlenmesine karşı çıkarsak toplumun gerginliğini arttırmış oluruz. Popülist yaklaşım bunlar. Çocuklarımızın eğlenmeye ihtiyacı var, çocuklarımızın zıplamaya, halay çekmeye, dans etmeye ihtiyacı var, çocuklarımızın stres atmaya ihtiyacı var. Bu toplumun bir araya gelmeye ihtiyacı var. Bu toplumun ayrışmaya ihtiyacı yok. Biraz net konuşuyor olabilirim ama maalesef öyle. Bizim bu toplumda artık ayrıştırıcı tek bir cümle kullanmaya hakkımız yok. Toplum gerçekten iyi bir yerde değil” ifadelerini kullandı.

Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'

YABANCI: “KONSER KİMSENİN AHLAKINI BOZMAZ”

Serhat Yabancı, “Eğer gerçekten bir konser bir ahlakı bozuyorsa o ahlakı bozana kadar başka şeyleri sıralarsak konser belki 100’de son 10’da kalır. Konser kimsenin ahlakını bozmaz. O çocuk konserdeki o parçayı orada dinlemez, kulaklığında dinler, arabada dinler, YouTube’da dinler. Siz insanların zevklerini bloke ederek insanları kontrol altına alamazsınız. Dünyanın neresinde baskı sonuç vermiştir. Dünyanın neresinde özgürlükleri kısıtlamak daha iyi ve daha demokratik bir ülke yaratmıştır? Yaratmaz. Eğer gerçekten bir şeylere karşı çıkacaksak doğru olmayan şeylere karşı çıkalım. Kadın cinayetlerine çıkıp eylem yapalım, kadın cinayetlerinin önemini tartışalım. Çok ciddi bir uyuşturucu kullanımı var oturup onu konuşalım. Çok daha ciddi şeyler bunlar.”

Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'

“ELAZIĞ’IN İMAJI ÇÖKER”

Uyuşturucunun kontrolden çıktığına dikkat çeken Yabancı, “Bunun da farkındayız, suç oranında artış çıkmış. Bu maalesef Elazığ’a yakışmıyor. Bunu konuşalım, bununla yüzleşelim. Vitrindeki imajımız gerçeklerden daha ağır basıyor. Gerçekleri saklıyoruz, görmezden geliyoruz. El alemin gözünde Elazığ’ın şöyle bir imajı olsun iyi bir imajı olsun diyoruz. Sen bunun içini doldurmadıktan sonra o imaj eninde sonunda çöker” şeklinde konuştu.

Yabancı: 'Mutluluğu Çoğaltalım'

YABANCI: “GÜZEL COĞRAFYADA MUTSUZLUK”

Yazar, Aile ve Evlilik Danışmanı Serhat Yabancı, “Bizim bir an önce bu şehrin çocuklarına ne yapabiliriz? Sorusunu sormamız gerekiyor. Bu şehrin çocuklarına istihdam mı istihdam, gevşeme alanları mı gevşeme alanları. Bu çocuklar deprem atlattılar, bu çocuklar pandemide içeride sıkıştılar. Şimdi de hayat pahalığı içerisinde sıkışıp kaldılar. Bizler ne yapmamız gerekiyor diye düşünmeliyiz? Gençlerin birlikte eğlenebilecekleri faaliyetler düzenleyelim. Her ay halay çekebilecekleri, oynayıp, dans edebilecekleri konser, eğlence, etkinlikler düzenleyelim, kültürel  festivaller yapalım. Bence Anadolu’nun özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun en güzel şehri Elazığ’dır. O kadar çok imkanımız var ki... Kayak merkezimiz var, Hazar Gölü’müz var, Keban Barajı’mız var. Murat Nehrimiz var. Tarihi, kültürel doğa alanlarımız var. İstediğiniz zaman suya girebiliyorsunuz. Yazın suyundan, kışın karından faydalanacağınız müthiş bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Ama insanlar hala mutsuz.”

YABANCI: “MUTSUZ OLANLARDA ELAZIĞ İLK '10'DA ”

Elazığ’ın en mutlu şehirler arasında yetmişinci sırada olduğuna dikkat çeken Yabancı,  “En mutsuz şehirlerde ilk ondayız demek oluyor. Bunla yüzleşelim. En mutsuz şehirlerde ilk ondayız. Bu kimseye bir itham değildir, bir suçlamadır. Bu hepimizin ortak sorunudur” dedi.