YA OLMASAYDI ?

MESİRE ALANLARI DOLUP TAŞIYOR

YA OLMASAYDI ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak havalardan bunalan vatandaşlar şehir stresinden uzak zaman geçirmek amacıyla mesire alanlarına akın ediyor.

 

Aracı olanlar Cip Barajı Mesire alanını tercih ederken, araçları olmayanlar ve zamanı kısıtlı olan vatandaşlar ise adım mesafesinde doğanın huzurunu sunan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanını tercih ediyor.

 

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan ve haftanın 7 günü insanların akın akın doldurduğu 160 Bin  metrekarelik alana sahip Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanına bu yaz Elazığ Belediyesi tarafından yepyeni bir kimlik kazandırılan, 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip Cip Barajı Mesire Alanı da eklendi.

 

Elazığlılar yeni mesire alanıyla birlikte bu yaz temiz havanın ve enfes doğanın kucağında, göl manzaralı dinlenme ve piknik yapma imkânı kazandı.

ATIL HALDEN  CAZİBE MERKEZİNE…

Yıllarca atıl halde bulunan Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı ile Cip Barajı Mesire alanı Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları ve sayısız donatılarıyla zenginleştirilmesiyle birlikte şehrin en önemli ihtiyacı da giderilmiş oldu.

 

Şehir merkezinde adım mesafesindeki Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı ile yeşille mavinin buluştuğu Cip Barajı Mesire alanına akın eden vatandaşlar hem açık havanın, hem piknik yapmanın, hem de spor yapmanın keyfini yaşıyorlar.

 7’den 70’e herkesin huzur bulduğu mesire alanları, cazibesiyle kısa sürede vatandaşların vazgeçilmezi oldu.

 

Elazığlıların bugüne ve geleceğe yönelik önemli kazanımları arasında yer alan mesire alanları, komşu illerden de konuklarını ağırlayarak, aynı zamanda şehrin tanıtımına da katkı sağlıyor.

MUTLU ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZLERİ

Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı ve Cip Barajı Mesire alanı, çocukların da vazgeçilmezi oldu. Çocuk oyun parklarının yanı sıra, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, masa tenisi sahası, darch oyun alanları, bocce sahası, konuşan ağaç, satranç sahaları, mini gezi treni gibi pek çok donatısıyla mesire alanları çocuk neşesine ortak oluyor.

 

 

YEŞİL İLE  MAVİNİN BULUŞTUĞU CİP MESİRE ALANINA VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Elazığ Belediyesi tarafından bu yıl hizmete sunulan şehir merkezine 10 kilometre  mesafedeki Cip Barajı mesire alanı donatılarıyla gürültüden ve stresten uzak bir hafta sonu geçirmek isteyen vatandaşların ilk tercihi oldu.

 

Piknik masası ve barbeküleriyle 333 adet kameliyanın yer aldığı mesire alanı, fitnes sahaları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, yapay şelale, doğal amfi tiyatrosu, gezinti alanları, seyir terasları, şadırvan, kır kahvesi, restoranı, mescidi, çeşmeleri, lavaboları ve otoparkıyla konuklarını ağırlıyor. Binlerce kişinin aynı anda ve birbirini rahatsız etmeden piknik yaptığı, dinlendiği, çocukların özgürce ve en önemlisi güven içinde koşup oynadığı mesire alanı ziyaretçilerinden tam not alıyor.

Elazığ Belediyesi tarafından şehire kazandırılan mesire alanlarında vatandaşlar bu yaz doğayla iç içe, huzuru yaşıyor.

 

YA OLMASAYDI ?

Halkımızın ailece akın ettikleri Cip mesire Alanı ve Fethi sekin mesire alanları önemli bir ihtiyacı karşılamış gibi gözüküyor.

Bu yıla kadar böylesine nezih piknik alanlarının olmadığını ve devasa iki adet mesire alanının halkın hizmetine sunulmasıyla şehrin imajının değiştiğini belirten vatandaşlar “Ya bu mesire alanları olmasaydı bizler ne yapardık ?” diyerek yıllarca hiçbir yetkilinin aklına bile gelmeyen bu hizmeti öngörüsü ile hayata geçiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorlar.