Ya Hasar Varsa ve İhbarda Bulunulmuyorsa?

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından Elazığ'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Ya Hasar Varsa ve İhbarda Bulunulmuyorsa?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği, hasar tespit çalışmalarına ilişkin güncel verileri paylaştı. Buna göre Elazığ'da bugüne kadar bin 428 binanın hasar tespit çalışmasının tamamlandığı öğrenildi.

Elazığ Valiliği konuyla ilgili açıklamasında ise "06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilimizde binalarında hasar olan vatandaşların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne veya Bakanlığın Alo 181 İhbar Hattı'na başvurmaları halinde dilekçe ve ihbarların geliş sırasına göre hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır.

Şu ana kadar bin 428 binanın hasar incelemesi yapılmış olup, incelemeler devam etmektedir.

Hasar tespit sonuçları hasartespit.gov.tr ve E-devlet sistemi üzerinden görülebilmektedir" ifadelerine yer verdi.

HASAR OLUP DA BAŞVURU YAPILMAYAN BİNALAR NE OLACAK?

Uzmanların her an uyardığı, MTA'nın güncel fay haritasına göre 2 ilçesinden diri fay hattı geçen Elazığ'da; yaşanan birden çok şiddetli sarsıntının arından yüzlerce binada hasar oluşmuş durumda. Vatandaşlar ve uzmanlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün bir seferberlik başlatmasını, koordineli bir şekilde hızlıca şehirdeki yapı stoklarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek deprem bölgesinde yer alan Elazığ'da hasar tespitinin, inisiyatife bırakılmayacak kadar hassas bir konu olduğu konusunda uyarıyor.

Ya Hasar Varsa ve İhbarda Bulunulmuyorsa?