YA EV YA KARANTİNA, KARAR SİZİN

TÜM DÜNYA VE ÜLKEMİZİ KASIP KAVURAN KORONA VİRÜSÜ İÇİN ALINAN ÖNLEMLER, YAYILMA ORANININ PİK YAPMA İHTİMALİNİN OLDUĞU BU GÜNLERDE DAHA DA ARTIRILDI. BİR KÖY, BİR SOKAK VE BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI. ŞEHRİN ÜÇ ANA CADDESİ ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI. GELİNEN NOKTADA TERCİH BİZE KALDI. YA EVDE KALIP KURALLARA UYACAĞIZ YA DA 14 GÜN HİÇ KİMSE İLE GÖRÜŞEMEYECEĞİMİZ İZOLE HAYATA VE KARANTİNAYA GİRECEĞİZ

YA EV YA KARANTİNA, KARAR SİZİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya ile birlikte ülkemizi  etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın başlattığı çalışmalar ve halkımızın gönlüne hitap eden uyarıları karşılık buldu ve şehir halkı önemli oranda yasaklara uyarak evinde kaldı.

Halkımızın çoğunluğunun uyarı ve yasaklara uymasının sonucu olarak Sağlık Bakanı Koca’nın açıkladığı vaka sayılarında ilimizin bu mücadelede büyük bir başarı göstererek sadece 9 hastamızın bulunması, şehir olarak bizleri rehavete sevk etmemeli. Tam tersi bu 9 vaka ile son iki günde bu vakalara eklenen hasta sayısı ve bunların irtibatta oldukları kişi sayısı düşünüldüğünde olayın bugünlerde daha ciddi bir boyuta yükseldiği görülüyor.

VALİ KALDIRIM’IN TÜRKİYEYE ÖRNEK OLAN UYGULAMASI

İlimizde, diğer illere göre şimdilik az olan vaka sayısını artırmamak amacıyla devletimizin aldığı önlemler devam ediyor.

Muhtaç ailelere yardım amacıyla ödenen 1000 TL’nin Türkiye’de ilk kez Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimat ve öncülüğünde hak sahiplerine evlerinde teslim edilmesi uygulaması tüm ülkeye de örnek oldu.

Vali Kaldırım’ın bu uygulamanın görüntülerini içeren paylaşımı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da paylaşılarak bu örnek uygulamanın ülke sathına yayılmasına sebep oldu.

Tüm uyarı ve ikazlara rağmen az sayıda insanımızın gerekli hassasiyet ve duyarlılığı göstermemesi sonucu yeni tedbirler alınması da kaçınılmaz oldu.

Bu kapsamda önce Gazi Caddesi’nde yayalara kısıtlama getirildi. Banka ödeme cihazları önünde sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde önlemler alındı. Pazar yeri giriş-çıkışlarında da önlemler artırıldı.

Tüm bu önlemler de gerekli neticeyi vermeyince Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım; Gazi Caddesi, Vali Fahri Bey Caddesi ile Hürriyet Caddesi’ni hem araç hem de yaya trafiğine kapattı.

Şehrimizde vaka sayısının artmaması için de hasta olduğu tespit edilen, Yeniköy, Hicret Mahallesi’nde bir sokak ve Sürsürü Mahallesi’nde bir apartman karantinaya alındı.

Vaka sayısının görüldüğü her bir mahalle, köy ve apartmanın karantinaya alındığını gören vatandaşlar, hem kendileri evlerinden çıkmamaya ve tüm kurallara daha bir özenle uymaya başladılar hem de etkileşimde oldukları insanlarla sosyal mesafeyi korumaya daha çok özen göstermeye başladılar.

EVDE KALMAK KARANTİDA’DAN DAHA İYİ

Evde kalarak ve 14 kuralına uyarak rahat günler geçirmeyi sıkıntı ve evde hapis olarak telakki edenler, yaşanan vakalar neticesi karantinaya alınan köy, mahalle ve apartmanda yaşayan tüm insanların izole edilmiş bir şekilde 14 gün boyunca karantinada tutulacak olmasının zorluğu karşısında evde kalarak kurallara harfiyen uymanın daha kolay ve daha özgür bir hayat olduğunu ifade ediyorlar.

BİR GELİR, PİR GÖTÜRÜR…

Evin en zaruri ihtiyaçları için bile her bir kişinin  dışarı çıkışının  bir tehlike ve virüs kapma tehdidini barındırdığını belirten uzmanlar, bu işin şakasının olmadığını, kapılan bir virüsün hem kendimizin hem de en sevdiklerinin hayatına mal olacak kadar tehlikeli olduğunu ifade ediyorlar.

Virüsün zaten bir kez ve son kez gelerek ölümcül hastalık sürecinin başlangıcı olduğunu belirten uzmanlar, “bana bir şey olmaz” duyarsızlığının ve özensizliğinin bedelinin ölüm olabileceğini ifade ediyorlar.

YERLİ MARKETİMİZ HİZMETİMİZDE

Sokağa çıkma yerine evde kaldığımız bu günlerde yerli sermaye ile kurulan yerli marketeler zinciri MİSAŞ, bizim o sıklıkla gittiğimiz firmaların yapmadığını yaptı ve evlere  servis uygulamasını da başlattı.

Misaş, marketler zinciri; Misaş kart sahibi, 65 yaşının üzerinde olup, evinden dışarı çıkamayan hemşerilerimize,  yakınlarında yer alan Misaş marketlere telefonla sipariş vererek ihtiyaçlarının giderilmesi uygulamasını  başlattı ve bu hizmetten herhangi bir ulaşım ve taşıma bedeli alınmayacağını tüm müşterilerine duyurdu.

VEFA SOSYAL DESTEK GURUBU DA GÖREV BAŞINDA

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri hemşerilerimizin tüm ihtiyaçları Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından da karşılanıyor ve bu konuda tüm talepler anında değerlendiriliyor.

BELEDİYE EKİPLERİ SAHADA

Yaşlı ve yardıma muhtaç insanların başta maaşları olmak üzere diğer mutfak ihtiyaçları ile muhtaç insanlara gıda yardım paketi ve yakacak ihtiyaçları gideriliyor, evlerinin temizliği yapılıyor.

JANDARMA TARLA SÜRÜYOR, TARIM BUDAMA YAPIYOR

65 yaş sınırlamasından dolayı kendisine gelen talepleri değerlendiren jandarma köylü vatandaşlarımızın tarlasını sürüyor, Tarım İl Müdürlüğü görevlileri bahçe bakımlarını ve budama çalışmalarını sürdürüyor.

DEVLET, BİZİ BİZDEN DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYOR

Yapılan tüm bu önlemler ve yürütülen tüm bu çalışmalar bizlerin koronavirüs salgınına karşı korumak, sağlığımızı ve hayatımızı güvence altına almak.

Alınan bu önlemler ve bizlerin bu önlemlere zaman zaman gösterdiğimiz duyarsızlıklar da gösteriyor ki devletimiz bizi bizden daha çok düşünüyor.

Devletimizin gösterdiği bu şefkate bizler de uyarılara dikkat kesilerek ve kurallara uyarak destek olalım.  Bugün bunu başarır ve bu zor günleri aşarsak yarınlar hem daha mutlu hem de müreffeh olacaktır.