Vur Abalıya!

Hakimiyet Gazetesi'nin, yanlışa yanlış diyen ve şehrin vicdanı olma gibi bir misyonu var. Bu sayfalarda yapılan yanlış ve eksiklerden dolayı Ak Partili siyasileri sıklıkla eleştirdiğimizi okurlarımız bilir. Ancak bizler bu eleştirilerimiz siyasi olarak değil, halkın duygu ve düşüncelerine tercüman olma ve onların hissiyatlarını yansıtma amacıyla yazarız.

Vur Abalıya!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak partide siyaset yapan her bir isim, bu şehrin yetiştirdiği değerlerdir ve her biriyle de ,insani olarak güzel bir diyalog ve iletişimiz vardır. Her biri dostumuz ve kardeşimizdir. Yapılan eleştiriler şahıslara değil yanlışlarınadır.

Bizler zaman zaman yanlışlara dikkat çekerken insaf ölçüleri ile haksız yere eleştirilen siyasilerimize de destek olmayı bir görev biliriz.

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ı tanımaz etmeyiz. Kendisi ile tanışıklığımız da yoktur. Ne yapmış Başkan Yılmaz,  eskiyen makam aracını değiştirmiş. Eskisini 125 bin TL’ye satmış ve üzerine 475 bin TL daha koyarak 5 yaşında ve ikinci el bir araç almış. Sen misin bunu yapan. Başta Sözcü olmak üzere tüm muhalif haber siteleri ile Ak Parti’ye operasyon çekme konusunda fırsat kollayan çevreler başlamışlar eleştiriye.

Yurtbaşı Belediyesi, bünyesinde Organize Sanayi Bölgesini, her at yarışında önemli oranda kazanç getiren, sanayisi yanında tarım ve hayvancılığı ile de gelişen bir belde. 
Kendi ekonomisini oluşturan ve diğer belediyelerin çektiği maddi sıkıntıyı çekmeyen ve buna karşın yeni hizmet binası başta olmak üzere birçok önemli projeyi hayata geçiren bir belediye.

Bu olaya siyasi değil kurumun ihtiyacı olarak bakmak lazım. Sıradan bir Megan’ın bile fiyatının 400 binlere dayandığı bir vasatta, sık sık Ankara’ya giden bir belediye başkanının daha güvenli olan 600 bin liralık ikinci el bir aracı kullanmasında çok abartılacak bir taraf görülmemeli.

Yurtbaşı Belediyesi eğer 1 buçuk milyon TL gibi yüksek miktar verip bir araç alsaydı bunu elbette bizler de eleştirirdik. Ama son araç alımını Ak Partili değil, MHP’li, CHP’li İyi Partili bir belediye de yapsaydı bunu eleştiri konusu yapmaz ve makul karşılardık. Çünkü alınan araç çok lüks değil, sıfır değil. Sıradan bir memur ve esnafın kullandığı aracı bir belediye başkanına çok görmek ve fiyatını abartılı bulmak günümüz gerçekleri ile bağdaşır değil.

Bu olayın haber olmasına ve ilgi çekmesinde en önemli sebep Başkan Yasin Yılmaz’ın “Şahin mi alsaydık? ” ifadesi olmuş. Başkan keşke bu cümleyi kurmasaydı. Neden böyle bir araca ihtiyaç duyulduğunu ve beş yaşında ikinci el bir aracın alındığını izah etseydi.

Ortalama bir aracın fiyatıyla belediyeye kazandırılan bu araç, kiralama değil araç envanterine kazandırılacağı için de uzun vadede belediyenin kasasına kazanç getirebilecek bir tasarruf olmuştur ve asla eleştiriyi hak  etmeyen bir durumdur.